Rejs trygt og sikkert!
Lakonien cykeltur langs kysten 5580 DKK, 8 Dage

Opdag den smukke syd-østlige del af Pelepones, på en cykeltur, som kombinerer de gyldne græske strande, med græsk historie og kultur. Vi begynder med oldtidens berømte militære bystat Sparta, du kører mod syd og passerer byen Elafonisos, hvor man finder en af Middelhavets smukkeste strande, og du ender ved den unikke borgby Monemvassia. Enhver med en god fysisk form kan klare denne tur,. Turen er nem for det meste med flade strækninger og ikke længere distancer end 50 km. Idylliske lanskaber, turkisblåt vand, endeløse strande og historie vil være din følgesvend på denne tur.
På denne tur cykler du på egen hånd uden en guide. Vi stiller det nødvendige udstyr til rådighed, kort (i trykt form eller GPS) og information om ruter og interessante steder, så du kan nemt tage turen. Herudover, sørger vi for transport af bagage, så du vil finde den på det næste hotel, når du ankommer. På den måde er du helt uafhængig og kan cykle, når du ønsker det (morgen eller eftermiddag), gøre stop hvor du synes (strande, arkæologiske områder, tavernaer o.l.) Og desuden har vi en 24 timers nødtelefon – i nødstilfælde. Bare ring og vi finder den bedste løsning for dig.

Turens højdepunkter:
♦ den militære bystat oldtidens Sparta
♦ en af de smukkeste strande i Middelhavet - Elafonisos
♦ unik borgby Monemvassia
♦ Idylliske landskaber, turkisfarvet vand, endeløse strande og oldtidshistorie


Rejseplan:   

Day 1: Ankomst til Athen lufthavn og transfer til Sparta hovedby i Lakonien. Den er kendt som Kong Leonidas kongerige. En statue af Leonidas står imposant foran  byens stadion, og den er også kendt for de 300 modige Spartanere, der kæmpede mod den overlegne persiske hær i slaget ved Thermopylæ i år 480 f.kr. Sparta ligger ved foden af Bjerget Taygetos 216 m.  over havets overflade ved siden af floden Evrotas og en deal som bugner af appelsiner, oliven, citroner og andre træer omkring byen. Du kan besøge spartanernes græske teater fra oldtiden, som havde plads til 16000 tlskuere og Athene Halkioikos templet samt andre rester fra græsk og byzantinsk tid på byens Akropolis. For dem som har en forkærlighed for gastronomi og mad samt tradition og kultur, er olivenmuseet et interessant valg, her kan man se genstande, som fortæller udviklingen af olivenolieproduktion og olivenhøst, to ting, der i den grad er knyttet til græsk kultur. Ved sen ankomst til Sparta, kan du ikke nå nogen af de ovennævnte muligheder, men har i stedet for muligheden næste dage inden du kører. Overnatning i Sparta

Dag 2: Om morgenen får I udleveret cycler og udstyr på hotellet. Inden sikrer vi os at alt er klar og at du har det godt med cyklen og så forlader du Lakoniens hovedby og sætter kurs mod den store byzantinske by Mystras, også kendt som ”Moreas vidunder”. Mystras er den anden borgby i Lakonien efter Monemvassia, og ligger I et totalt grønt landskab på toppen af en 260 m høj bakke med udsigt over Sparta 6 km nordvest herfor. Bebyggelsen startede under korsfarernes invasion af Byzantinsk territorium på Pelepones. Imponerende middelalderruiner, byzantinske kirker og delvist bevarede mosaikker, klostre og paladser vil helt sikkert imponere, mens man går rundt i de smalle stræder. Vær opmærksom på at hvis  man skal have det fulde udbytte og ønsker at udforske dette hjørne af det fantastiske Lakonien, skal man sætte 2-3 timer af. Cykelturen fortsætter mod syd imellem appelsinplantager og olivenlunde inden du kommer til Gythio, som er en lille kystby med en malerisk havn fyldt med traditionelle fisketavernaer. De fleste af indbyggerne er fiskere, som forsyner tavernaerne med frisk fisk hver dag, så du kan få fisk lige fra havet. Nord for byen, ved foden af klipperne ligger teatret fra oldtiden, hvor der også i dag afholdes kulturelle begivenheder. Sydpå Kranai øen kan du se det dybe blå vand fra det 8 kantede fyrtårn fra 1872 bygget i marmor. Ifølge Homer og Pausanias, tilbragte Paris og Helene en nat På øen Kranai inden de tog til Troja. Små fiskerbåde og nyklassisistiske bygninger med 2 eller 3 etager giver stedet en multikulturel og ægæisk glamour. Overnatning i Gythio. (67Km/+830 m/ -1026 m)

Dag 3:  Denne dag er sat af til de fantastiske strande omkring Gythio. Vi kører sydpå til strandene Mavrovouni, Vati, Kamares, og Skoutari, og kaster os i det krystalklare vand i den Lakoniske bugt, eller bare solbade på den jomfruelige strand. Du kan bare vælge den strand, du bedst kan lide og gøre et stop. Alternativt kan man, hvis man ikke vil cykle så meget, tilbringe hele dagen ved den første strand, hvor der tavernaer, barer vandsport o.l. Så går det tilbage til Gythio, hvor der er overnatning. (78.3 km/+1180m/-1177m)

Dag 4: I dag forlader vi Gythio og cykler langs med havet mod øst til Elia, vi passerer traditionelle bebyggelser som Asteri og gennem det frugtbare lakoniske område, som er fyldt med orangerier og olivenlunde. Elia er en lille fiskerlandsby, som er kendt for sit mørkeblå vand, den uforlignelige smukke natur og fantastiake solnedgange for de romantiske sjæle. Ved den lille havn kan man sidde og kigge på at fiskerne kommer hjem fra en dag på havet. Det er en god ide at besøge det byzantinske tårn, som er på toppen af en klippe, for udsigten herfra er noget helt særligt! Overnnatning i Elia. (38.4 km / +287 m)

Dag 5: Efter morgenmad stiger vi på cyklen og fortsætter med at cycle meod syd til Neapoli. På landevejen cykler vi gennem landsbyer og ser forskellige afgrøder på vejen og får en god oplevelse. For dem som er mere er i god form, er der mulighed for at vælge at køre 10 km langs med et næsten ukendt kyst. Det er en krævende rute med varieret sværhedsgrad, men du vil være fuldt tilfreds, når du ruller afsted langs med det dybtblå vand i den lakoniske bugt og mærker den græske sol på dit ansigt. Neapoli eller Vatica, som den også kaldes er en by med stærke nautiske traditioner og her er en øfornemmelse med hvide traditionlle bygninger. Det lange stykke træbeklædte stykke land ved kysten er fyldt med tavernaer og cafeer og barer, hvor du kan stoppe for en pause efter den lange cykeltur. Herudover er Neapoli et godt udgangspunkt for sightseeing i området. Et af de måske mest imponerende monumenter er den forstenede skov Agia Marina, som ligger ca. 15 km øst for Neapoli mellem Agios Nikolaos og Cape Malea. Lige ved havet kan du se en skov af palmetræer, som er forstenet på grund af en sjælden naturlig udvikling og her er også fossiler af skaller. Et besøg kan gøres enten på cykel eller med taxa. Overnatning i Neapoli. (51 km +708 m / -707 m)

Dag 6: I dag cykler vi til den lille havn Pounta og herfra tager vi færgen og efter få minutter ankommer vi til Elafonisos en lille ø på bare 19 kvadratkilometer og kun 31 km i tværsnit og ganske få indbyggere – lige overfor Neapoli. En top destination på Pelopones, og en perle I det sydlige >Grækenland, med nok den smukkeste strand i Middelhavet (Simosstranden). Ved ankomst til havnen bliver man mødt af synet af den pittoreske kirke Skt. Spyridon, og ført videre af duften fra tavernaer, som byder på friskfangede fisk bragt ind af de lokale fiskerbåde. Du kan cykle øen gennem, svømme eller slappe af på den skønne sandstrand. Det er virkelig et lille paradis på jorden. Overfor Elafonisos finder man Pavlopetri en oldtidsbebyggelse på bunden af havet, den ældste sunkne by i verden, men man er nødt til at dykkke for at se ruinernerne af den protohellenske civilisation fundet i 1968. Tilbage til Neapoli, hvor vi overnatter (57.3 km /+304 m / -304 m)

Dag7: Du starter om morgenen  en vidunderlig cykelrute gennem tæt vegetation og vidunderlig udsigt langs din vej, inden du når højdepunktet for denne tur: borgbyen Monemvassia. Nu er det tid at udforske den sidste del af portrættet af Lakonien, hvor civilisationer har mødtes gennem århundreder, her har såvel Byzantinere, Frankere, Venetianere som osmannerne efterladt spor efter deres dominans på klippeområdet. Hverken biler eller andre køretøjer må komme indenfor området, så her er det nødvendigt at gå til fods. Når man er kommet indenfor den unikke indgang, bliver man uundgåeligt imponeret over de tykke mure, de gamle huse, kirker, og brostensbelagte gader. Dagen afsluttes med en solnedgang hvor den nedgående sol dypper sig i det uendeligt blå hav. Overnatning i Monemvissia. (27.3 km +427 m / -92 m)

Dag 8: Efter en solid morgenmad, klar med bagagen, bliver du transporteret til lufthavnen. Hvis du ønsker, kan du nå noget mere på denne tur, f.eks. en guided tur på Akropolis eller bare blive et par dage mere i Athen. Du kan også chekke resten af vores programmer ud og kombinere med en anden tur du måtte være interesseret i som f.eks. Arkæologitur i Grækenland eller et par dages afslapning ved vandet.

Anbefalet rejseperiode: April til Oktober


Prisen inkluderer:
indkvartering 7 nætter på 3* Hoteller med morgenmad
bagagetransport mellem hotellerne
GPS og kort med ruter(1 styk. For hver 2 deltagere)
komplet information om området
24 timers telefon support

Prisen inkluderer ikke:
flybilletter
transfer fra/til lufthavnen og anden transport
drikkevarer og måltider ikke nævnt
forsikring
cykelleje
entreer
personlige udgifter

Ekstra tjenester:
enkeltværelse
cykelleje- Trekking cykel 90 €/uge; landevejscykel 130 €/uge; elcykel 255 €/uge; hjelm12 €/uge
or dem der ønsker det er der nogen steder mulighed for opgradering til 4* hoteller. Kontakt os for yderligere information
Beløbet betales os på forhånd i DKK til den aktuelle valutakurs


Billeder


Lakonien cykeltur langs kysten (Vurderet 4.76 / 5 Baseret på 57 Anmeldelser.)
Pris
5580 DKK
Varighed
8 Dage
Eneværelsestillæg
1190 DKK
Status
Åben for booking
Pris
6030 DKK
Varighed
8 Dage
Eneværelsestillæg
1190 DKK
Status
Åben for booking
Pris
5580 DKK
Varighed
8 Dage
Eneværelsestillæg
1190 DKK
Status
Åben for booking
Pris
6030 DKK
Varighed
8 Dage
Eneværelsestillæg
1190 DKK
Status
Åben for booking

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Gruppestørrelse
min 2 pax
Reservation System Code
GRCYCPLP
BALKAN – den store tur! Bulgarien, Serbien, Bosnien-Herzegovina, Kroatien, Montenegro, Kosovo, Albanien, Makedonien 7590 DKK, 14 Dage

BALKAN – den store tur! Bulgarien, Serbien, Bosnien-Herzegovina, Kroatien, Montenegro, Kosovo, Albanien, Makedonien

DOWNLOAD TRIP DOSSIER   Denne rundrejse er et kulturhistorisk kalejdoskop på Balkan. Engang...
Cykelferie i Balkanbjergene - Bulgarien (guided) 4020 DKK, 8 Dage

Cykelferie i Balkanbjergene - Bulgarien (guided)

Spændende cykeltur i hjertet af Balkanbjergene. På denne rejse cykler vi langs med de nordlige...
Det bedste af Mexico - grupperejse 7370 DKK, 10 Dage

Det bedste af Mexico - grupperejse

Riv 10 dage ud af kalenderen og tag med os på denne 10-dages tur for at udforske en overflod af...
Se alt» Blog

10.12.2021 21:01

Saudi Arabien - islams fødested (gode råd før du skal afsted)

Det tog rigtig lang tid for Saudi Arabien at beslutte sig for at åbne sin grænser for turister, men nu er det endelig en kendsgerning, og Penguin Travel satte straks dette unikke rejsemål på sit kort.Kongeriget – kendt som islams åndelige fødested, har nu en ny tilgang til at tiltrække besøgende, og visum kravene er derfor ændret. Forandringerne er så store i forhold til tidligere, at de...


08.12.2021 13:51

Sokotra - en ø velsignet af guderne og glemt af menneskeheden

Kære rejseven, Da jeg var teenager (tilbage i 70'erne), var der ingen computere og "smart" enheder af nogen art. Kan du forestille dig det, eller måske kan du huske det? Det var den gang vi skrev breve på et papir med en kuglepen og sendte dem med posten. Vi lyttede til de hypermoderne Pink Floyds "The Dark Side of the Moon" eller David Bowies "Space Oddity". Og...


15.11.2021 15:05

Centralasien - alt du behøver at vide inden afrejse

Centralasien er fortsat en af ​​de mindst besøgte regioner i verden. Her findes de såkaldte "Stan-lande", de tidligere sovjetrepublikker Kasakhstan, Tadsjikistan, Turkmenistan, Usbekistan og Kirgisistan. Hvis vi går tilbage i tiden, var disse lande engang hjertet af Silkevejen, den berømte rute, der gik gennem Asien og Europa og forbandt øst og vest, hvor græske og persiske hære...


25.08.2021 13:12

7 interessante fakta om Afghanistan

Så er der igen nyt fra Afghanistan - i april 2021 skrev vi om tilbagetrækning af soldater frem til 11.september 2021. Fulde af håb og optimisme - velvidende at  Afghanistan i mere end 50 år har været været på forsiderne med historier om flygtninge, terrorisme, burkaer og skæg. I 2015 skrev Suzanne Brøgger om sine oplevelser i landet i bogen "Jeg har set den gamle verden forsvinde...