CYKELTUR PÅ ØSTKRETA 5920 DKK, 8 Dage

Kreta betragtes med rette for at være en af de smukkete destinationer i grækenland. På denne tur kombineres, historie, kultur, bjerge, strande, søer, god mad, masser af raki og kretensisk musik!. Turen starter i hovedstaden Heraklion og følger kysten gennem byerne Agios Nikolaos, Iepetra, Palaiochra og til sidst Rethymnon. Undervejs besøger du nogle af de vigtigste arkæologiske steder på kreta, Knossos og Faestos, de imponerende rester af den minoiske kultur, som blomstrede for 4000 år siden. Herudover vil du også have mulighed for at slappe af på stranden, smage den lokale mad på en af de talrige tavernaer, men først og fremmest vil du blot føle dig omsluttet af den græske gæstfrihed.
Sværhedsgraden på denne tur er moderat. Turen er for motionscyklister; men man skal være i god form for at føle sig godt tilpas. Den daglige distance er omkring 50 km (check dagsprogrammet) og den daglige stigning overstiger ikke 600m – undtaget en dag hvor den er 860. Der er selvfølgelig en 24-timers telefonsupport, hvis der bliver behov for hjælp. For dem som vil gå mere i dybden med kretensiske oplevelser, tilbydes turen også med 2 nætter på hvert stop. På disse ekstra dage tilbyder vi en række forskellige cykelruter, bådture, daglige ekskursioner og en række andre alternativer. Personligt tilrettelagt program kan arrrangeres mod et ekstra tillæg, som er afhængig af antal deltagere, varighed og de forskellige dele af turen.

Hvorfor vælge denne ferie?
Kreta er en unik destination og en af de bedste måder at opleve den på er til cykel. Ø;;;;;;;en har en masse at tilbyde og appelerer til kvalitetesbevidste rejsende, som ønsker en unik opevelse. Historie kombineret med fitness, afslapning og naturlig skønhed i en pakke.

Self-guided cykeltur
En af de mest behagelige måder at opleve en destination I dybden er en cykeltur, hvor man er sin egen guide. Ved ankomst, bliver du udstyret en GPS med ruter, kort en, turbog o.s.v. og så selvfølgelig din cykel med alt det nødvendige udstyr, så som cykeltasker, lås, serviceudstyr o.a. Herfra har du friheden til at tilbringe din tid efter som du vil. Du bestemmer om du ønsker at stå tidligt eller starte senere, du cykler i dit eget tempo og du gør holdt, hvor du synes på den anbefalede rute. På den måde er du ikke forpligtet til at følge en særlig plan, men kan gøre det i dit eget tempo. Herudover tager vi os hver dag af transport af din bagage, så du behøver ikke at have noget ekstra med dig, og selvfølgelig er der 24 timers telefonsupport i nødstilfælde – bare for at sikre os alt forløber uden problemer.

Turens højdepunkter:
♦ Heraklion, Knossos og det minoiske palads – arkæologiske steder af stor betydning
♦ Faistos paladset
♦ Olivenoliemuseum, smukke kystbyer, fantastisk sceneri, vidunderlige strande og mere... 


Rejseplan:   

Dag 1: Ankomst-Heraklion
Ankomst til Heraklion lufthavn eller havn – ved forespørgsel kan vi arrangere transport til hotellet. Dagen er fri til at udforske byen som man ønsker, måske et besøg til det berømte “Koule” (en borg) som dominerer havnen eller det arkæologiske museum. Heraklion er den største by på Kreta og provinshovedstad. Den rummer over 3000 års historie og når du rejser ville du ønske du havde haft mere tid i de små gyder. Cykler og udstyr bliver leveret i løbet af aftenen og du overnatter i Heraklion.
EKSTRA DAG: Hvis du vælger 15 dages turen, kunne du vælge at tilbring en ekstra dag i byen med flere seværdigheder eller en cykeltur. F.eks kan man cykle til Rogdia, en landsby højt oppe med gode tavernaer og med en fantastisk udsigt over havet og byen. Man kan også køre gennem landsbyen Arolithos med traditionelle cafeer, taverna og sågar en cafe med en swimmingpool.

Dag 2: Heraklion-Knossos-Ano Hersonissosn/Koutouloufari (37Km,+430m)
I dag starter vores cykeltur og vi ankommer hurtigt til Knossos. Ikke bare det største og mest imponerende af de arkæologiske områder på Kreta, men også det største udtryk for minoisk arkitektur , man kender til. Knossos er en integreret del af Eoropæisk historie og kendes som Europas ældste by. Her kan du besøge det Minoiske Palads og omgivelser, som kan dateres tilbage til 2000-1400 f.kr.. Vi fortsætter vores tur og gør et stop ved Kretas akvarium, hvor man ser undervandsverdenen fra middelhavet med hundredevis af fascinerende arter. Til slut kommer vi enten til Ano Hersonisos eller Koutouloufari to traditionelle kretensiske landsbyer, som selvom der er noget turisme, har bevaret deres autentiske karakter.
EKSTRA DAG: Der er en cykeltur, som tager os op til en af adskillige bjerglandsbyer, ruten fører os gennem traditionelle områder og et magisk sceneri (35 km+840 m). Man kan også bare tage en dag på stranden og udforske byen lidt mere

Dag 3: Ano Hersonissos/ Koutouloufari – Agios Nikolaos (41Km,+591m)
Så er vi klar til en dag I sadlen. Vi kører gennem et fantastisk bjergsceneri og passerer landsbyer som Vrahasi, hvor tiden er gået i stå, og vejen fører os nu ned til Agios Nikolaos, Lasithis maleriske hovedby. På vejen er der mulighed for at besøge Vassilakis Estate i Neapoli – her kan du smage lokalt produceret olivenolie, besøge olivenmuseet og se den originale olivenkværn fra 1865. Når du kommer til Agios Nikolaos, kan du gå rundt om søen, rundt i den gamle havn og udforske den dejligste by på Ø;;;;;;;stkreta.
EXTRA DAG: Tag på en cykeltur til Elounda og øen Spinalonga, som er et af de mest kendte steder på Kreta. Turen er ialt på 32 km med en stigning på 498 m. Når du er kommet til Plaka kan du tage båden til Spinalonga. Ø;;;;;;;en har været brugt som et fort og endte med at være en spedalskhedskoloni under Venetianerne.

Dag 4: Agios Nikolaos-Ierapetra (37Km,+462m)
I dag starter vi med at cykle langs med kysten og så snor vi vores vej gennem olivenlunde til vi kommer til vores destination Ierapetra, som er en vigtig by på Kretas sydøstlige kyst. Tag en svømmetur ved en af de gyldne kyster du kommer forbi eller fortsæt til centrum af byen, hvor der er masser af cafeer og restauranter.
EKSTRA DAG: Dejlig tur idet du følger kysten, og parkerer din cykel ved den strand, du synes. Alternativt, tag en bådtur til Gaidouronissi, som ligger lige overfor Ierapetra. Ø;;;;;;;en er en helt særlig oplevelse med den gyldne strand og klare vand.

Dag 5: Ierapetra-Tsoutsouros (57Km, +860m)
På denne tur får vi den længste og højeste stigning, men der er så mange fantastiske steder undervejs, at du vil finde ud af, at du bare er nødt til at stoppe – og så har du også en god undskyldning for en lille pause. Det bliver en fantastisk dag. Ruten følger mest kysten og passerer skønne landsbyer som Myrtos, Tertsa og Keratokambos og til sidst slutter den i den lille rolige by Tsoutsouros. I dag er et mix af kystlandskaber, maleriske landsbyer og stille veje.
EKSTRA DAG: Hvis du vil, kan du cycle, men vi anbefaler en hviledag efter gårsdagens cykletur. Du kan selvfølgelig slappe af på stranden og senere få en fantastisk autentisk oplevelse på en af byens traditionelle tavernaer – husk lige at smage den lokale raki.

Dag 6: Tsoutsouros-Phaistos-Agia Galini (65Km/+620m or 73Km/+740m)
Hop ind I bilen og bliv tranporteret op på bjerget I 500 meters højde og derefeter et par kilometer nærmere til vores endemål i Mesohori (tillæg). Hvis man har kræfterne til det kan man starte tidligere og få 8 km mere på dagens tur. Ellers hop ombord og få en lettere start på dagen. Du kommer til at cykle mellem oliventræer på plateuet og passere små landsbyer til du kommer til dagens højdepunkt Faistos paladset, som er en vigtig arkæologisk udgravning fra bronzealderen. På din videre rejse kommer du til Agia Galini, en lille kyst by på den bakkede kretensiske kyst.
EKSTRA DAG: Du kan slappe af på stranden og nyde de locale tavernaer og cafeer, eller cykl en tur til Matala (55km/+770m begge veje), en lille landsby i det sydlige, som har en fantastisk strand.

Dag 7: Agia Galini-Rethymno (32Km,+585m or 47Km, +760m)
Så er den sidste dag på cykel kommet. Medmindre du insisterer på andet, bliver du transporteret til en af de to bjerglandsbyer for at undgå stigningen (500m.) som du ellers vil skulle ud på. Vi vil sætte dig af på toppen eller for en kortere rute fortsætte landsbyen Spili. Ruten går gennem provisen Rethymnons landsbyer og fører dig til den kunstige sø ”Limni ton Potamon“, som betyder flodernes sø. Når du passerer dæmningen er der god mulighed for at stoppe og nyde synet – og måske en af de lokale tavernaer. Så kører du videre til Rethymnon, som provinshovedstad og har masser af historie. Byen er grundlagt af Venetianerne og når man går rundt i den gamle by kan suge atmosfæren fra en svunden tid til sig. Selvfølgelig gøres besøget fuldstændigt ved et besøg på Fortezza citadellet fra den Venetianske periode. Atmosfæren fortsætter med de små forretninger, barer og tavernaer og husk så lige en raki til en græsk meze.
EKSRA DAG: I dag er der mulighed for at nyde den lange strand foran byen eller tage en tur gennem byen med alle dens museer og kulturelle attraktioner. Alternativt kan du cykle til det arkæologiske område Eleftherna (47Km +685m). Byen er grundlagt i det 9.årh. før kristi højt oppe i bjergene og her er et fantastisk museum. 5 km. Længere fremme kan du besøge det 1000 år gamle kloster Arkadiou 52Km/+770m, hvor grækerne i 1866 lod sig sprænge i luften fremfor at falde i hænderne på osmannerne. I dag det et Europæisk Frihedsmonument under beskyttelse af UNESCO.

Dag 8: Afrejse

Anbefalet rejsetidspunkt: 15 Marts- 15 Juni & fra 15 September - 15 November.


Prisen inkluderer:
indkvartering 7 nætter i dobbeltværelse (3 overnatninger med morgenmad)
bagagetransport mellem hotellerne
transfer af cyklister dag 6 og 7
GPS og kort med ruter (1 styk for hver 2 deltagere)
fuldstændig information om området
24 timers nødtelefon

Prisen inkluderer ikke:
flybiletter
udflugter I den fri tid
entreer.

Ekstra tjenester:
Eneværelsestillæg
Cykeludlejning / uge: trekking cykel: 90 €/ca 671 kr; landevejscykel 130 €/ca 970 kr; e-cykel 310 €/ca 2315 kr; tandem cykel 265 €/ca 1976 kr
hjelm 10 €/ca 75 kr
Forlængelse af turnéen (dobbelt overnatning): € 1280 p.p i 15 dage - med 2 nætter på hvert vejsidspunkt. Ekstratjenesterne betales til os i forvejen i DKK efter dagens kurs.


Billeder


CYKELTUR PÅ ØSTKRETA (Vurderet 4.68 / 5 Baseret på 92 Anmeldelser.)
Pris
5920 DKK
Varighed
8 Dage
Eneværelsestillæg
1160 DKK
Status
Åben for booking

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Reservation System Code
GRCYCPLP
4 stan-lande - Gå i dybden med Centralasien 11540 DKK, 18 Dage

4 stan-lande - Gå i dybden med Centralasien

Alene navnet "Silkevejen" giver eventyrlignende billeder på nethinden af lange...
BALKAN – den store tur! Bulgarien, Serbien, Bosnien-Herzegovina, Kroatien, Montenegro, Kosovo, Albanien, Makedonien 8340 DKK, 14 Dage

BALKAN – den store tur! Bulgarien, Serbien, Bosnien-Herzegovina, Kroatien, Montenegro, Kosovo, Albanien, Makedonien

DOWNLOAD TRIP DOSSIER   Denne rundrejse er et kulturhistorisk kalejdoskop på Balkan. Engang...
Rundrejse i Iran - Det klassiske Persien 6100 DKK, 10 Dage

Rundrejse i Iran - Det klassiske Persien

Det moderne Iran og Det klassiske Persien - en rundrejse udover det sædvanlige! En kulturrejse,...
Se alt» Blog

10.12.2021 21:01

Saudi Arabien - islams fødested (gode råd før du skal afsted)

Det tog rigtig lang tid for Saudi Arabien at beslutte sig for at åbne sin grænser for turister, men nu er det endelig en kendsgerning, og Penguin Travel satte straks dette unikke rejsemål på sit kort.Kongeriget – kendt som islams åndelige fødested, har nu en ny tilgang til at tiltrække besøgende, og visum kravene er derfor ændret. Forandringerne er så store i forhold til tidligere, at de...


08.12.2021 13:51

Sokotra - en ø velsignet af guderne og glemt af menneskeheden

Kære rejseven, Da jeg var teenager (tilbage i 70'erne), var der ingen computere og "smart" enheder af nogen art. Kan du forestille dig det, eller måske kan du huske det? Det var den gang vi skrev breve på et papir med en kuglepen og sendte dem med posten. Vi lyttede til de hypermoderne Pink Floyds "The Dark Side of the Moon" eller David Bowies "Space Oddity". Og...


15.11.2021 15:05

Centralasien - alt du behøver at vide inden afrejse

Centralasien er fortsat en af ​​de mindst besøgte regioner i verden. Her findes de såkaldte "Stan-lande", de tidligere sovjetrepublikker Kasakhstan, Tadsjikistan, Turkmenistan, Usbekistan og Kirgisistan. Hvis vi går tilbage i tiden, var disse lande engang hjertet af Silkevejen, den berømte rute, der gik gennem Asien og Europa og forbandt øst og vest, hvor græske og persiske hære...


25.08.2021 13:12

7 interessante fakta om Afghanistan

Så er der igen nyt fra Afghanistan - i april 2021 skrev vi om tilbagetrækning af soldater frem til 11.september 2021. Fulde af håb og optimisme - velvidende at  Afghanistan i mere end 50 år har været været på forsiderne med historier om flygtninge, terrorisme, burkaer og skæg. I 2015 skrev Suzanne Brøgger om sine oplevelser i landet i bogen "Jeg har set den gamle verden forsvinde...