På cykel langs Donau – fra Passau til Wien

På cykel langs Donau – fra Passau til Wien 4170 DKK, 7 Dage

Udforsk stierne langs den blå Donau ligesom romerne og Europas konger og kejsere gjorde før du.
Denne cykeltur er en rigtig klassiker og er ideel til en familieferie. Opdag områdets skønhed og historien bag denne tidligere militær,- og handelsrute. Nyd de daglige cykelruter tæt på det kølige, klare vand i Donau floden på en af Europas smukkeste og mest populære ruter. Ruten starter i Passau og passerer forskellige distrikter i Ø;;;;;;vre og Nedre Ø;;;;;;strig og ender i metropolbyen Wien.

På landet kan kan du nyde forskellige traditionelle østrigske specialiteter som velsmagende dumplings og moreish samt de lækre vine i Buschenschenken værtshusene i Wachau regionen.

Turens højdepunketer:

Passau – kendt som treflodsbyen
Wachau regionen – berømt for vinproduktion
Wien – Donaus metropol


Rejseplan:

Dag 1. Passau
Ankomst til Passau (Tyskland). Gå ikke glip af at tage en gåtur gennem "Ny Center" i Passau, som er blevet fuldstændig fornyet of forvandlet til fodgænger-venligt og bilfrit område. Et andet ”must-see” sted er domkirken, hvor du kan nyde lyden af det største kirkeorgel i verden (undtagen søn- og helligdage).

Dag 2. Passau - Donau floden
I dag begynder cykelturen langs Donau. Først passeres Obernzell og endelig ankommer du til Engelhartszell (det eneste Trappist kloster i Ø;;;;;;strig). Fortsæt gennem naturreservatet Donauleiten, hvorfra du kommer til Schlogen Bend mod nord. På grund af granit er Donau her blevet manipuleret til at ændre retning med 180 grader. Tag færgen til den anden side af floden, mens du beundrer dette naturfænomen.
Cykelafstand: 40 - 55 km

Dag 3. Donau floden - Linz
I dag skal du cykle gennem det grønne Eferdinger bassinet via købstæderne Aschach, Ottensheim og Wilhering før du når til hovedstaden i den øverste del af Ø;;;;;;strig - Linz. Den historiske gamle bydel i Linz har mange værtshuse og restauranter som du kan gå på opdagelse i. Nyd den storslåede udsigt fra Pöstlingberg bjerget og en tur gennem Donaulande park
Cykelafstand: 50 km

Dag 4. Linz - Grein
Tage en lille omvej fra dagens kurs til Skt. Florian (et augustinsk kloster) og videre til Enns. Enns er kendt for at være den ældste by i Ø;;;;;;strig. I Enns kan du gå ned til byens torv og se dets 60 meter bytårn. Eller du kan besøge den arkæologiske samling i det kommunale museum Lauriacum. Bagefter vender du tilbage til floden, og cykler videre til den smukke lille barokby Grein. Her har du mulighed for at besøge det ældste kommunale teater i Ø;;;;;;strig, der stadig bliver brugt den dag i dag. Eller du kan besøge det maritime museum eller Greinburg slottet.
Cykelafstand: 55 km

Dag 5. Grein - Wachau
Denne del af Donau, som engang var frygtet af sømændende, er nu en dejlig cykelrute. Her kan du tage en afslappet cykeltur. Den storslåede valfartskirke i Maria Taferl, højt over Donau, tiltrækker tusindvis af pilgrimme hvert år.
Cykelafstand: 50 - 60 km

Dag 6. Wachau - Krems/Traismauer/Tulln
På vej fra Wachau tager man et lille stop i Melk og kigger op for at beundre det smukke Stift Melk kloster med udsigt over Donau. Fortsæt ind i det maleriske Wachau-region, hvor man kan nyde den charmerende atmosfære af regionens typiske frugtplantager og vinmarker. Passer gennem de små vin-byer Spitz og Weissenkirchen og cykel forbi Dürnstein slotsruinerne. Afslut din rejse i den 1000 år gamle by Krems eller i Tulln. Nyd en dejlig slutning på dagen med en vinsmagning, som absolut er et must i Wachau region.
Cykelafstand: 40 - 60 km

Dag 7. Krems /Traismauer /Tulln - Wien
De sidste kilometer af din cykeltur bliver afslappet. Fra Donau til den spændende metropol - Wien. På en del af etapen skal man bruge tog . Så snart man ankommer i Wien er der check-in på hotellet. Man kan bruge resten af dagen på at udforske byen. Tag en rundtur i Wiens typiske caféer, gå en tur langs Wien’s Parade shoppinggade og Mariahilfer Strasse, besøg Stefanskirken og tage en tur i en af de berømte hestevogne.
Cykelafstand: 45 - 65 km

Dag 8. Hjemrejse
Afrejse på egen hånd.


Værd at vide: ► Man kan flyve til Munchen eller Wien og tage toget til Passau. Det er også muligt at ankomme til Scharding og cykle til Passau hvor turen starter. Venligst angiv ankomststedet ved booking ► Parkering i Scharding: gratis parkering ved cykelstierne. Parkering i Passau: ca. 35 EUR for en uge ► Fladt og velbygget cykelsti næsten helt uden biler. Mindre veje udgør kun meget korte dele af denne rute - Donaus cykelsti er et perfekt eksempel på en cykelrute.

Nødvendigt udstyr: Medbring gerne: ► Cykelshorts ► Cykelhandsker ► Let vindjakke ► Solbriller med UV beskyttelse ► Solcreme ► Læbepomade ► Cykelhjelm 


Prisen inkluderer:
7 overnatninger på hyggelige turistklasse hoteller og kro
morgenmad
kort og detaljeret rutebeskrivelse
bagage transport
færgetur (Au-Schlogen) inkl. cykel
1 vinsmagning i Wachau regionen
velkomstmøde på engelsk eller tysk
24 t nødhjælpsnummer
GPS-data tilgængelige
Donau-kort for Øvre Østrig

Prisen inkluderer ikke:
Flybilletter
transfer fra/til lufthavnen og anden transport
forsikring
cykel leje
drikkevarer og måltider ikke nævnt
entreer
personlige udgifter
turistskat hvis nogen

Ekstra tjenester:
Enkeltværelse tillæg: cykeludlejning: 90 EUR
cykeludlejning PLUS: 145 EUR
leje af el-cykel: 200 EUR
halvpensionstilskud (6 middage for det meste multi-course,nogle gange uden for ejendommen,betales med kupon)
Wien B & B: 160 EUR
ekstra nætter i Passau / Schärding / Wien: efter anmodning
indkvartering på hoteller i højere kategori: efter anmodning.Beløberne betales til os i forvejen i DKK ifølge dagens kurs.


Billeder


På cykel langs Donau – fra Passau til Wien (Vurderet 4.91 / 5 Baseret på 338 Anmeldelser.)
Pris
4910 DKK
Varighed
7 Dage
Eneværelsestillæg
1720 DKK
Status
Åben for booking
Pris
4470 DKK
Varighed
7 Dage
Eneværelsestillæg
1720 DKK
Status
Åben for booking
Pris
4170 DKK
Varighed
7 Dage
Eneværelsestillæg
1720 DKK
Status
Åben for booking

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

No special experience is needed; everyone who is in condition to cope with long Saturday walks in the forest can also cope with these tours. As a rule, the trips are short and at a low altitude. Often, it is your choice to join or skip a day-tour. The routes follow a hilly terrain without steep ascents and descents. Normally we walk 3/5h a day.

Gruppestørrelse
Min.1 people
Reservation System Code
ATCYCDAN
4 stan-lande - Gå i dybden med Centralasien 11090 DKK, 18 Dage

4 stan-lande - Gå i dybden med Centralasien

Alene navnet "Silkevejen" giver eventyrlignende billeder på nethinden af lange...
Vandreferie i Kap Verde 3460 DKK, 8 Dage

Vandreferie i Kap Verde

Kap Verde, lige så smuk som den er mystisk. Et barn født af vulkansk raseri. Ø;;riget består af...
Levada og laurbærskov på Madeira 3610 DKK, 8 Dage

Levada og laurbærskov på Madeira

Den portugiske ø, Madeira, langt ude i Atlanterhavt er en af Europas smukkeste. Ikke kun klimaet...
Se alt» Blog

10.12.2021 21:01

Saudi Arabien - islams fødested (gode råd før du skal afsted)

Det tog rigtig lang tid for Saudi Arabien at beslutte sig for at åbne sin grænser for turister, men nu er det endelig en kendsgerning, og Penguin Travel satte straks dette unikke rejsemål på sit kort.Kongeriget – kendt som islams åndelige fødested, har nu en ny tilgang til at tiltrække besøgende, og visum kravene er derfor ændret. Forandringerne er så store i forhold til tidligere, at de...


08.12.2021 13:51

Sokotra - en ø velsignet af guderne og glemt af menneskeheden

Kære rejseven, Da jeg var teenager (tilbage i 70'erne), var der ingen computere og "smart" enheder af nogen art. Kan du forestille dig det, eller måske kan du huske det? Det var den gang vi skrev breve på et papir med en kuglepen og sendte dem med posten. Vi lyttede til de hypermoderne Pink Floyds "The Dark Side of the Moon" eller David Bowies "Space Oddity". Og...


15.11.2021 15:05

Centralasien - alt du behøver at vide inden afrejse

Centralasien er fortsat en af ​​de mindst besøgte regioner i verden. Her findes de såkaldte "Stan-lande", de tidligere sovjetrepublikker Kasakhstan, Tadsjikistan, Turkmenistan, Usbekistan og Kirgisistan. Hvis vi går tilbage i tiden, var disse lande engang hjertet af Silkevejen, den berømte rute, der gik gennem Asien og Europa og forbandt øst og vest, hvor græske og persiske hære...


25.08.2021 13:12

7 interessante fakta om Afghanistan

Så er der igen nyt fra Afghanistan - i april 2021 skrev vi om tilbagetrækning af soldater frem til 11.september 2021. Fulde af håb og optimisme - velvidende at  Afghanistan i mere end 50 år har været været på forsiderne med historier om flygtninge, terrorisme, burkaer og skæg. I 2015 skrev Suzanne Brøgger om sine oplevelser i landet i bogen "Jeg har set den gamle verden forsvinde...