Cykelferie i Alentejo og Algarve (Portugal)

Cykelferie i Alentejo og Algarve (Portugal) 5580 DKK, 8 Dage

 

Alentejo regionen i sydvest Portugal er en af de mindre besøgte. Det er en skam for her gemmer der sig de bedst bevarede landskaber på den Iberiske Halvø. Det er det perfekte sted at opleve på 2 hjul. Her er uberørte landskaber, søvnige landsbyer, tyndt befolkede landområder, landeveje, hvor hestekærrer stadig er et almindeligt syn og ikke mindst, venlige lokale indbyggere. Cykelruterne inviterer til en opdagelsesrejse i det uudforskede område, som er ideelt til afslappende cykelture i det tiltalende landskab.

Her kan man cykle fra hverdagens stress og jag. Portugal’s sydvestkyst byder på landlig idyl med fred og stilhed. På en cykeltur gennem Alentejo og Algarve regionerne oplever man den traditionelle måde at leve på og nogle af de mest uberørte landskaber i Europa. Oplev den storslåede kyst, fascinerende landbrugskultur, skjulte landsbyer og bakkede landskaber. Find glæde i det enkle liv og nyd de gode fiskerestauranter nær kysten og den herlige gode vin.

 


 

Rejseplan:
Dag 1. Ankomst Santiago do Cacém
Vel ankommet til Santiago do Cacém beliggende ca. 150 km syd for Lissabon er der et kort infomøde. Udlevering af lejecykel foregår fra første overnatningssted.

 

Dag 2. Santiago do Cacém - Cercal do Alentejo (via Vale das Éguas)
Efter morgenmad starter cykelturen. Santiago forlades og der køres mod syd til via landsbyen Vale das Éguas til Cercal do Alentejo, hvor der overnattes.
Cykelafstand: 37 km

Dag 3. Cercal do Alentejo - Vila Nova de Milfontes (via São Luis )
Dagens etape er fortsat inde i landet men med kysten i sigte. Hold pause i landsbyen São Luis, hvor dagligdagen går sin vante gang i adstadigt tempo langt fra kystens hektiske sommerliv. Efter São og på vej ud mod havet skal du ud på en m indre stigning til det højeste punkt langs kysten, Cerro de São Domingos og der fra kan du nyde turen ned ad bakke til Alentejo-regionens perle, Vila Nova de Milfontes. Der er tid nok til at udforske Milfontes til fods. Se fx. Forte de São Clemente fra 1599 oprindeligt bygget til forsvar for nordafrikanske barbarer. Men måske er du mere til en tur på stranden.
Cykelafstand: 33 km

Dag 4. Vila Nova de Milfontes - Zambujeira do Mar
Programmet bringer dig i dag til de skønneste kystlandsbyer. Vi anbefaler en kort opvarmningstur til Milfontes maleriske fiskerihavn. Derefter kan du starte turen til Zambujeira ved at krydse broen over floden Mira og passere landsbyerne Longueira og Almograve ad hjulspor, der fører forbi smukke kork-egetræer og vinmarker. En lille omvej til Amograve-stranden er det hele værd. I landsbyen Cavaleiro ligger regionens mest beræmte fyrtårn, Cabo Sardão, foran dig. Den smukke rute med udsigter over det bølgende Atlanterhav afbrydes kun af en forfriskende brise og lige før dagens mål passeres en indbydende strand, der også kan nåes til fods fra Zambujeira do Mar.
Cykelafstand: 36 km

Dag 5. Zambujeira to Mar - Aljezur (via Odeceixe)
I dag går cykelsporet til den mauriske landsby Alzejur og atter fører det gennem smukke landsbyer og forbi postkort-skønne strande. Det fører forbi Carvalhal stranden og med et kort omvej er der mulighed for en gå-tur til Amalia stranden, opkaldt efter Portugals mest kendte Fado-diva. Stranden ligger godt gemt under de barske klipper. Når du krydser broen før landsbyen Odeceixe forlader du Alentejo-regionen og kører ind i Portugals berømte Algarve. Strandene i Odeceixe er nogle af de smukkeste i landet og landsbyen giver dig et godt perspektiv over Ceixe-dalen nær vindmøllen før du fortsætter til Rogil. Med landsbyen Aljezur i sigte, dukker det imponerende mauriske slot, der er afbildet i det portugisiske flag, op i horisonten. Tid til afslapning.
Cykelafstand: 48 km

Dag 6. Aljezur - Carrapateira (via Amoreira Beach/Monte Clérigo)
Fra hotellet i Aljezur går det op ad bakke til det mauriske slot, hvorfra der en fantastisk udsigt over Amoreira-dalen og med pedalkraft går det videre mod kysten. Du kommer forbi 2 strande, hvorfra de lokale træner deres færdigheder på surfbrædderne. Atter skønne udsigter over Amoriera stranden og Monte Clérigo. Ruinen ”Ribat” er et smukt vidnesbyrd om den mauriske tilstedeværelse og indflydelse her på stedet en gang i fortiden. Algarve-regionen er meget mere end kyst og hav og turen går nu ind i landet til landsbyen Carrapateira, hvor turens sidste sløjfe nær havet vil rense dine luftveje inden ankomsten til hotellet.
Cykelafstand: 51 km

Dag 7. Carrapateira - Sagres
Den sidste etape går fra Carrapateira mod syd til et af turens absolutte højdepunkter, Cabo de São Vicente. Det europæsike fastlands sydligste punkt og sidste stop før Amerika. Oplevelsen på cykel lige netop her kan ikke beskrives, det skal prøves. Stedets særlige mystik gav inspiration til store opdagelser i den portugisiske guldalder. Med ankomsten i Sagres og et besøg ved fæstningen sættes der punktum på denne cykeloplevelse i Porugals sydvestlige hjørne.
Cykelafstand: 40 km

Dag 8. Hjemrejse
Turslut efter morgenmaden og afrejse fra Sagres.

Praktisk information:
► Fra Sagres: bus til Lissabon eller Faro med REDE EXPRESSOS BUS fra LAGOS; til Lagos er der 45 min. med lokalbus/taxi ; ► tog fra Lagos
♦ Links til transportudbydere ►Tog: Comboio: http://www.cp.pt; ►Busser: Alentejo Bus Company|Rede Expresso: http://www.rede-expressos.pt/; Algarve Bus Company |Eva Bus: http://www.eva-bus.com
Anbefalet rejseperiode: april - juni, september - november


Prisen inkluderer:
7 overnatninger på familiedrevet pensionater inkl. morgenmad i delt dobbeltværelse med eget bad
cykelleje
detaljeret kort
GPS og roadbook på engelsk
transport af bagage
nødhjælps-telefon 9-18:30

Prisen inkluderer ikke:
flybilletter
rejseforsikring
alle transfers
drikkevarer og måltider ikke nævnt i programmet
personlige udgifter


Billeder


Cykelferie i Alentejo og Algarve (Portugal) (Vurderet 4.79 / 5 Baseret på 329 Anmeldelser.)
Pris
5580 DKK
Varighed
8 Dage
Eneværelsestillæg
1680 DKK
Status
Åben for booking

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Most of you, who are used to walking/cycling during a long weekend, will be in condition to cope with a tour of this level. You should be in a good health condition. We have successive days of longer and more difficult walking and days of lighter walking/cycling. Some parts of the day routes are done at a higher altitude. The paths are in good condition. We walk/cycle for 5/7h a day.

Reservation System Code
PTCYCSW
Det bedste af Sydkorea 8560 DKK, 7 Dage

Det bedste af Sydkorea

 På denne uforglemmelige 7-dages rundrejse i Sydkorea oplever I landets kulturelle...
Syrien og Libanon rundrejse 9820 DKK, 8 Dage

Syrien og Libanon rundrejse

Damaskus byder dig velkommen igen! Syrien har haft et turbulent 10 år med krigen og dens følger....
Rundrejse i Iran - Det klassiske Persien 6100 DKK, 10 Dage

Rundrejse i Iran - Det klassiske Persien

Det moderne Iran og Det klassiske Persien - en rundrejse udover det sædvanlige! En kulturrejse,...
Se alt» Blog

10.12.2021 21:01

Saudi Arabien - islams fødested (gode råd før du skal afsted)

Det tog rigtig lang tid for Saudi Arabien at beslutte sig for at åbne sin grænser for turister, men nu er det endelig en kendsgerning, og Penguin Travel satte straks dette unikke rejsemål på sit kort.Kongeriget – kendt som islams åndelige fødested, har nu en ny tilgang til at tiltrække besøgende, og visum kravene er derfor ændret. Forandringerne er så store i forhold til tidligere, at de...


08.12.2021 13:51

Sokotra - en ø velsignet af guderne og glemt af menneskeheden

Kære rejseven, Da jeg var teenager (tilbage i 70'erne), var der ingen computere og "smart" enheder af nogen art. Kan du forestille dig det, eller måske kan du huske det? Det var den gang vi skrev breve på et papir med en kuglepen og sendte dem med posten. Vi lyttede til de hypermoderne Pink Floyds "The Dark Side of the Moon" eller David Bowies "Space Oddity". Og...


15.11.2021 15:05

Centralasien - alt du behøver at vide inden afrejse

Centralasien er fortsat en af ​​de mindst besøgte regioner i verden. Her findes de såkaldte "Stan-lande", de tidligere sovjetrepublikker Kasakhstan, Tadsjikistan, Turkmenistan, Usbekistan og Kirgisistan. Hvis vi går tilbage i tiden, var disse lande engang hjertet af Silkevejen, den berømte rute, der gik gennem Asien og Europa og forbandt øst og vest, hvor græske og persiske hære...


25.08.2021 13:12

7 interessante fakta om Afghanistan

Så er der igen nyt fra Afghanistan - i april 2021 skrev vi om tilbagetrækning af soldater frem til 11.september 2021. Fulde af håb og optimisme - velvidende at  Afghanistan i mere end 50 år har været været på forsiderne med historier om flygtninge, terrorisme, burkaer og skæg. I 2015 skrev Suzanne Brøgger om sine oplevelser i landet i bogen "Jeg har set den gamle verden forsvinde...