Coronavirus (COVID-19) travel update
Vores fysiske kontorer er lukkede, så vi alle kan "blive hjemme" og vi overgår til hjemmearbejdspladser.
Det betyder desværre, at vi ikke kan modtage telefonopkald - heller ikke på chatten. Vi henviser derfor til mailadressen nedenfor, når du vil i kontakt med os. Vi er tilbage, når tiden tillader det. På genhør! ( info@penguin.dk )
Cykelrundrejse i Albanien 5150 DKK, 8 Dage

Penguin Travels nye albanske cykeleventyr tager dig til en af Europas hemmelige skatte. Det er ikke længere siden end 1991 at Albanien efter mange års isolation, begyndte at åbne sig for omverdenen. Turismen er stadig i sin barndom, og albanerne giver gæsterne en varm velkomst. 70% af landet er bjerge med spektakulære landskaber og uberørt kyst langs Adriaterhavet og Det Joniske Hav. Der er mange nationalparker og flere UNESCO verdensarvssteder.
Albanien byder på spændende og relativt ukendte cykelruter, tempererede vejrforhold med middelhavsklima i lavlandet og kun Spanien har flere årlige solskinstimer. På din rejse mødes du af uovertrufne natur-panoramaer, og mødes af den traditionelle albansk gæstfrihed, et vidunderligt køkken, en farverig smeltedigel af østlige og vestlige påvirkninger. Oveni det så er der mulighed for at opdage landets rige historie og kultur. Albanien popularitet som en cykel destination vokser hurtigt. Så benyt lejligheden til at besøge landet nu.
Vores 8-dages Albanien rejse starter i den pulserende hovedstad Tirana. Vi transferer til søen Ohrid og begynder at cykle fra Pogradec op i bjergene mod Korçë. Vi stopper ved de varme kilder i Benje og når majestætiske by Gjirokaster. Vi krydser gennem landskaber og flere bjerge til den joniske kystlinje og følger den langs den albanske riviera til Himare, hvor rejsen ender.


Dag 1: Ankomst Tirana.
Ankomst til Tirana og transfer til vores hotel for overnatning. Om aftenen fælles briefing om turen. -/-/-

Dag 2: Tirana - Pogradec - Korçë
Morgentransfer med bil til Pogradec beliggende på bredden af Ohrid søen.Byen blev i 1980 erklæret et UNESCO verdensarvssted. Området er rigt på historisk kultur og unik flora og fauna.
Vi cykler nordover langs søbredden. De første 10 km er forholdsvis flade, efterfulgt af 15 km op ad bakke, da vi kører væk fra søen op til bjergplatoet. Vi kører gennem dybe smukke skove, med stor artsrigdom, og kan nyde en fantastisk udsigt. Ruten tager os nedad over de næste 15 km mod Prespa søen. Herfra kører vi sydvest mod Korcë. Ruten går langs søbredden på en vej som skærer igennem landbrugsjord og små bedrifter. Gennem et småbakket landskab, før de sidste 20 km på en flad strækning. Korçë har illyriske og osmanniske rødder, og ligger tæt på grænsen til Grækenland er dette Albaniens kulturelle hovedstad med en traditionel basar og et museum for middelalderlig kunst.
Cykeldistance: 60km. Hotel  M/-/-

Dag 3: Korçë til Germen
På vej ind i bjergene skifter landskabet fra landbrugsområder til klippefyldt bjergside, spredt med forglemmigej og andre vilde blomster og hyrdehytter her og der. Vi klatrer op i Gramoz bjergene, med udsigt over sneklædte toppe i det fjerne, og passerer over Bramash passet. Derefter ned i dalen til den smukke by Germen.
Cykeldistance: 77km; Total stigning: 1.470m. Total nedkørsel: 1.375m. Indkvartering: Hytter M/-/A

Dag 4: Germen til Përmet
Dagen starter med en stigning gennem et dramatisk bjerglandskab op på det grønne plateau. Dernæst nedad gennem en stejl kløfter til floden Vjosa; Vjosa er en af europas sidste eksisterende vilde floder. Langs hele løbet er den fritflydende, og i nogle områder udvider flodbredden over mere end 2 km. Desværre er det truet af vandkraftudvikling, selvom protestgrupper kæmper for at området får status som nationalpark.
Vi fortsætter op ad bakke på en lille vej skåret ind i bjergsiden op til Përmet på toppen af klippen højt over floden. Byen er berømt for sine retter, især slik, 'gliko' og dens vin og stærke raki. Navngivet "byen af roser" og siges at være den grønneste og reneste by i Albanien. Përmet er også berømt for folkemusik. Vi cykler lidt videre til nærliggende Benje, hvor der er populære termiske kilder - en perfekt modgift til trætte cyklister.
Cykelafstand: 59km, Total stigning: 675m, Total nedkørsel: 1.425, Overnatning: Hotel M/-/-

Dag 5: Përmet til Gjirokaster
Vi fortsætter langs Kelcyra-dalen gennem kulisser af toppe og kløfter og kører mod vest gennem en åbning i bjergene. Vi når en bred slette; højt over os ligger den majestætiske Gjirokaster (kendt som stenbyen på grund af de mange tage dækket med flade sten). Gjirokaster er bygget af velhavende bønder, og er en smukt bevaret osmannisk by med stejle brostensbelagte gader. Byen har UNESCO verdensarvstatus. Gjirokaster Slot, i hjertet af byen, går helt tilbage til det 4. århundrede. Fæstningen har udsigt over plateauet og ruter langs flodalen. Byen er fødestedet for Albaniens tidligere kommunistiske leder: Enver Hoxha.
Cykelafstand: 61km, Total stigning: 325m , Total nedkørsel: 350m
Indkvartering: Hotel M/-/-

Dag 6: Gjirokaster til Sarande
Vi kører vestpå over et 700 meters pas i bjergene og drejer ned mod kysten. Vi passerer landsbyer, gårde og frugtboder. På bjergsiderne ses cementbunkere fra koldkrigen. Sarande kaldes indgangen til det sydlige Albanien, og beliggende mellem bjergene og den joniske kyst. Byen ligger tæt på de gamle rester af Butrint, en anden UNESCO verdensarvstatus steder. Butrint er et af områdets vigtigste arkæologiske steder og dets oprindelse går tilbage til grækerne og romerne.
Om aftenen kan vi slappe af og nyde panoramaudsigten over Middelhavet og det dejlige kystområde.
Cykelafstand: 96 km, Total stigning: 1.035m, Total nedkørsel: 1.315m, Overnatning: Hotel M/-/-

Dag 7: Sarande til Himarë
Vi følger kystruten nordpå mod ferieområdet Himarë. Dagen begynder med en stejl stigning, vi fortsætter med at cykle en række stigninger og nedkørsler med en fantastisk havudsigt. Himarë er en populær strandby, der strækker sig langs den hvide sandede strandlinje, mellem oliven og citrus træer.
Cykelafstand: 52 km, Total stigning: 1.075m, Total nedkørsel: 1.080m
Indkvartering: Hotel M/-/-

Dag 8. Afrejse
Transfer til Tirana for afrejse. M/-/-


Prisen inkluderer:
al landtransport
herunder lufthavn transfers
bagagetransport
6 overnatninger i delt dobbeltværelse med duche/toilet på familiehoteller med morgenmad
en overnatning i hytter med to værelser i hver
Penguin engelsktalende guide
mekanikerassistance og fuld cykelsupport

Prisen inkluderer ikke:
flybilletter
forsikring
andre måltider. drikkepenge
andre personlige udgifter

Ekstra tjenester:
Tillæg per pers. ved 2-3 deltagere på andre afr. datoer: 900 kr.


Billeder


Cykelrundrejse i Albanien (Vurderet 4.87 / 5 Baseret på 62 Anmeldelser.)
Pris
5150 DKK
Varighed
8 Dage
Eneværelsestillæg
1200 DKK
Status
Åben for booking

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

OBS! Prisen inkl fly er vejledende!

Moderate. Tour for bikers in good physical condition.

Gruppestørrelse
4 - 12
Reservation System Code
ALCYK
På østeuropæisk opdagelse - Rumænien, Moldova, Ukraine og Hviderusland 9630 DKK, 15 Dage

På østeuropæisk opdagelse - Rumænien, Moldova, Ukraine og Hviderusland

Har du lyst til at følge i Grev Draculas fodspor, afdække hemmeligheder i et af de mindst besøgte...
Saudi Arabien: Bag det åndelige slør 14550 DKK, 8 Dage

Saudi Arabien: Bag det åndelige slør

Saudi Arabien er et af de mest gådefulde og vanskelige steder at besøge, så gå ikke glip af denne...
BALKAN – den store tur! Bulgarien, Serbien, Bosnien-Herzegovina, Kroatien, Montenegro, Kosovo, Albanien, Makedonien 7610 DKK, 14 Dage

BALKAN – den store tur! Bulgarien, Serbien, Bosnien-Herzegovina, Kroatien, Montenegro, Kosovo, Albanien, Makedonien

DOWNLOAD TRIP DOSSIER   Denne rundrejse er et kulturhistorisk kalejdoskop på Balkan. Engang...
Se alt» Nyheder
Guinea Tilhørte Engang En Række Afrikanske Emperier

21.08.2018 17:13

Guinea Tilhørte Engang En Række Afrikanske Emperier

Guinea tilhørte engang en række afrikanske emperier Den land vi nu kender som Guinea, har tilhørte en række akfrikanske emperier, indtil Frankrig koloniserede landet i 1890’erne, og gjorde det til en del af Fransk Vestafrika. Trods flere forsøg fra lokale på at vælte den franske regering, blev Guinea atter inkorporeret i Fransk Vestafrika i starten af 1900-tallet, og blev kaldt Fransk...


Et af de Mest Imponerende Vandfald i Verden

15.08.2018 17:35

Et af de Mest Imponerende Vandfald i Verden

Et af de mest imponerende vandfald i Guyana Kaieteur Falls i Guyana er rangeret som nummer to, på listen over de mest imponerende vandfald i verden, Worldwide Waterfall Database. Det er fantastisk. Vandfaldet har et fald på 225 meter. Selv ikke det verdensberømte Niagara Falls kommer i nærheden med sine små 50 meter. Guyana er den eneste engelsktalende nation i Sydamerika På trods af at have...


De første oliemalerier blev ikke malet i Europa under renæssancen, men derimod i Afghanistan

07.08.2018 13:12

De første oliemalerier blev ikke malet i Europa under renæssancen, men derimod i Afghanistan

De første oliemalerier blev ikke malet i Europa under renæssancen, men derimod i Afghanistan I mere end et årti blev Afghanistan kun nævnt i forbindelse med Taliban og terrorisme, burkaer og fuldskæg. Afghanistan er meget mere end det. Det er et land hvor ældgamle traditioner holder ud, og et nyt land opstår. Verdens første oliemalerier blev ikke malet i Europa’s renæssance, men i hulerne...


Akwasidae Festivalen i Ghana

30.07.2018 14:09

Akwasidae Festivalen i Ghana

Akwasidae festivalen er den vigtigste begivenhed for Ashtani-folket i Ghana Akwasidae festivalen bliver fejret af Ashtani folket og høvdingerne i Ghana. Festivalen afholdet på en søndag, en gang hver sjette uge. Festivalen er den næstvigtiste begivenhed lige efter landets nationaldag. Akwasidae festivalens traditioner har forbindelser til den årlige Akan kalender. Kalenderen er opdelt i 9 dele,...