Dalmatinien på kryds og tværs (Kroatien)

Dalmatinien på kryds og tværs (Kroatien)

Cykelferie med et twist af krydstogt! På denne tur kombinerer vi cykling i bakket terræn med afslappende krydstogt i det dalmatiske øhav. Nyd det pragtfulde sceneri på og omkring Solta, Hvar, Korcula, Mljet og Peljesac fra både cykelsadlen og liggestolen på skibets soldæk. Vi går i land med cyklerne i forskellige havne, og mens der trædes i pedalerne, og vi kommer gennem de mest vidunderlige landskaber, sejler båden videre til den næste havn. Efter endt cykeltur genforenes vi til middag på båden. Cyklingen er tilrettelagt, så der nogle dage hvor det er muligt at vælge en kortere tur i mere bjergrigt terræn eller en længere og fladere tur. Man kan selvfølgelig også springe cykelturene over og nyde øernes forskellighed på egen hånd. En perfekt ferierejse for familier eller venner, hvor ikke alle er lige vilde med at cykle.  

Rejseplan:   

Dag 1: Split
Ankomst til Split og transport til skibbet. Overnatning på skibet i Split.
Måltider: A

Dag 2: Split - Solta
Morgenen er på egen hånd. Kl. 13:00 stævner vi ud mod den nærmeste ø Solta, hvor naturen er uberørt, og befolkningen opretholder en simpel levevis. I havnen i Rogac står vi af båden, og cykler herfra til Stomorska, hvor vi overnatter ombord på skibbet.
Måltider: M, A
Cykling: 40 km, 4 timer; op-/nedstigning: 470 m/480 m

Dag 3: Solta - Hvar
Tidlig afgang mod den populære og velduftende Hvar. De mange krydderurtemarker med bl.a. rosmarin og merian, der er indhegnede med karakteristiske stengærder, kendetegner øens landskab. I øens ældste by Stari Grad går vi i land med cyklerne mod hovedbyen Hvar. Der er tid at man udforsker den gamle fæstning eller slapper af i de mange cafeer ved stranden.
Måltider: M, F
Cykling: 42 km, 5 timer; op-/nedstigning: 690 m/620 m

Dag 4: Hvar - Korcula
Vi sejler videre til Korcula - Sorte Korfu - som grækerne opkaldte den efter dens tæt bevoksede fyrreskov. Her bugter kysten sig ud og ind. Ruten starter i havnebyen Prigradica, og kører til Blato over Smokvice, Care, Pupnat til Korcula. 
Måltider: M, A
Cykling: 45 km, 6 timer; op-/nedstigning: 750 m/750 m

Dag 5: Korcula - Trstenik - Viganj - Sucuraj
Fra Korcula sejler vi mod halvøen Peljesac. I Trstenik går vi i land med cyklerne og kører ca. 40 km over Orebić til Viganj. Sidst på eftermiddagen sejler vi videre til Hvar - denne gang til den østlige side af øen og byen Sucuraj.
Måltider: M, A
Cykling: 40 km, 4 timer; op-/nedstigning: 380 m/350 m

Dag 6: Sucuraj - Jelsa
Efter morgenmaden cykler vi til Jelsa, som er en hyggelig by med mange elle- og poppeltræer. Ruten går op til Ublina og fortsætter ad en snoet vej gennem landsbyerne Jerkovići, Bogomolje, Gdinj, Dugi Dolac, Grudac, Kumac, Humac for at ende i Jelsa. Efter et hvil tager vi på sightseeing i byen.
Måltider: M, F
Cykling: 52 km, 4 timer; op-/nedstigning: 560 m/585 m

Dag 7: Jelsa - Omis - Split
Vi sejler fra Jelsa til kystbyen Omis, hvorfra vi cykler gennem kløften, som Cetina floden har skåret i klipperne. Efter en kort pause på toppen cykler vi tilbage ned ad den samme vej til Omis hvor der vil være tid til at udforske Omis. Om eftermiddagen sætter vi atter kursen mod Split, hvor der er tid på egen hånd til sightseeing eller shopping.
Måltider: M, F
Cykling: 24 km, 3 timer; op-/nedstigning: 220 m/220 m

Dag 8: Afrejse
Landgang kl. 09:00. Afgang til København.
Måltider: M
 

Prisen inkluderer: ► 7 nætter i delt dobbeltkahyt under dækket med privat toilet/brusebad ► halvpension (morgenmad og frokost eller aftensmad - se i programmet hvor M=morgenmad, F=frokost, A=aftensmad ► engelsktalende repræsentant fra Penguin Travel ►teknisk support ►samlet transfer fra/til Split lufthavn (dag 1 + dag 8)

Prisen inkluderer ikke: ► Flybilletter ►Turistskat 25 EUR per person / per uge (betales på stedet ved indskibning) ► Entréer til seværdighederne ► Drikkepenge ► Forsikringer ► Alkoholiske drikke ► Måltider der ikke er nævnt ovenfor ► Andre personlige udgifter.

Eventuelle tillæg: ► cykeludlejning se her ► eneværelseskahyt: + 50% af rejsens pris ► tillæg for indkvartering i kahyt på hoved dæk: 450 DKK per person ►tillæg for indkvartering i kahyt på øvre dæk: 900 DKK per person ►leje af hjelm: 40 DKK per person/uge

Nødvendigt udstyr: ► Anbefalet udstyr: cykelshorts, passende sko, uld pandebånd, cykelhandsker, let vindjakke, vandtætte bukser, uld jakke mod vind, solbriller med UV beskyttelse, solcreme og læbepomade.

Vigtigt at vide: Længden af de daglige cykelruter er informativ og afhænger af forskellige omveje eller genveje, der kan gøres på ruten. Sejlruten og cykelruten er afhængige af vejrforholdene og kaptajnen eller guiden kan beslutte at ændre dem på stedet. Når der er godt vejr og afhængende af tidspunkterne, bliver der muligheder for svømning.

Skibet: Et dejligt skib bygget i 1955 og gennemrenoveret i 2000 perfekt til at udforske den dalmatiske kysts skønhed. Skibet har 150m2 soldæk med parasoller, stole og borde. Båden har også toilet og bad på hoveddækket. Måltiderne serveres i skibets autentiske restaurant. Alle kahytter har toilet, bad, håndvask, air condition, garderobe, puder, tæpper og håndklæder. Der findes 17 kahytter i alt med plads til 37 passagerer: 2 dobbelt- og 2 tredobbeltkahytter under dæk; 6 dobbelt- og 1 tredobbeltkahyt på hoveddækket; 6 dobbeltkahytter på det øvre dæk. De tredobbeltekahytter har en stor (queen-size) seng og en 3. seng ovenfor

Vaccinationsanbefalinger til Europa