Coronavirus (COVID-19) travel update
Vi holder stadig vores fysiske kontorer lukkede og arbejder hjemmefra.
Det betyder desværre, at vi ikke kan modtage telefonopkald eller kontaktes på chatten. Vi er klar på mailen og ringer gerne tilbage, så send os en besked på info@penguin.dk. Vi er snart tilbage!

På mountainbike i Albanien

På mountainbike i Albanien

Udforsk en af Europas mest fjernliggende og spændende destinationer på cykel. Cykelferien kombinerer cykling i udkanten af Tirana samt cykling ude på landet blandt Albaniens storslået natur. Kom i kontakt med den lokale kultur og bære vidne til det unikke og enestående naturskønhed hvor man mærker ånden af det ægte Albanien.


Rejseplan:

Dag 1. Ankomst

Dag 2. Opvarmning i Tirana
I dag er der en let opvarmning omkring Tirana. Først skal vi med svævebanen op til Dajti-bjerget ved Tirana. Der skal krydses en gammel sti som blev brugt meget under kommunismen. Der cykles på den anden side af bjerget på en gammel æselsti hvorfra man har en betagende udsigt. Efter frokost i en fredelig restaurant med en flot have og egen vandkilde. Vi fortsætter over bjergpasset ved Qafe Priske hvor det går ned ad bakke gennem fjerntliggende dale og bølger af vinmarker tilbage til Tirana. Velkommen til Albanien – hvor 77% af landet består af bjerge!
Dagens etape: 4.5 t; 35 km; op -/nedstigning: +800m/-1400m

Dag 3. Tirana - Rruga Arberit - Burrel
I dag starter en 2-dagstur (med overnatning udenfor Tirana) ind i Albanien vilde natur hvor vi møder en skarp men afslappet kontrast til Tiranas modernitet. Vi kører langs en gammel handelsrute som hedder ”Rruga Arberit”, som er en grussti som bliver mest brugt af firehjulstrækkere og mountainbikers som os. Langsomt cykler vi op af bjergkæden som adskiller Tirana fra det centrale Albanien. Efter at have passeret en lille mineby, Klos, når vi frem til Burrel via en asfaltsvej med fredelige omgivelser og meget lidt traffik. Et glas eller to af ”Raki” til at sove på er vist på plads inden en velfortjent søvn.
Dagens etape: 8 t; 65 km; op -/nedstigning: +1800m/-1800m

Dag 4. Burrel - Tirana
Efter en solid morgenmad, som fylder os med energi starter dagens tur med en opstigning til bjergpasset Qafe Shtame hvor en kilde med mineral vand forsyner tusindvis af liter vand hver dag. Fra dette vilde landskab tager vi en ny asfaltsvej og ender dagen tilbage på grusveje gennem fjerne landsbyer og forbi bjergsøen, Bovilla, tilbage til Tirana. En meget varieret tur!
Dagens etape: 7 t; 70 km; op -/nedstigning: +1800m/-1900m

Dag 5. Rundt om Tirana
I dag udforsker vi byens grænser via to korte men meget spændende cykelture. Først cykler vi 30 min op til bjerghøjden af Dajti bjerget. Herfra påbegynder en sti som flankerer bjerget og går ned ad bakke til en stenet grusvej inden man når frem til de friske vandkilder i Gurore. Efter frokost cykler vi op af de sydlige bjerge i Tirana til det gamle kommunistiske monument og nyder udsigten til byen. Videre på en af Albaniens bedste enkelte spor tilbage til byen.
Dagens etape: 4 t

Dag 6. Tirana - Klloike - Tirana
På denne sidste dag tager vi ud til nogle udtørrede flodsenge og fjerntliggende landsbyer i den østlige del af Tirana. Selvom man kun er 10 km fra byen så er beliggenheden af disse landsbyer afsides og i et still og roligt område. Vi når frem til den lille bjerglandsby, Klloike, hvor vi spiser frokost. Vi smager lokale oste, grillede pølser, rå grøntsager og en kold drink. Om eftermiddagen tager vi en naturskøn rute ned af bjerget og når frem til Tirana. Tid til en afskeds øl i en lokal bar hvor vi siger farvel til hinanden og farvel til det vilde og indbydende Albanien.
Dagens etape: 5.5 t; 60 km; op -/nedstigning: +1500m/-2100m

Dag 7. Afrejse

Prisen inkluderer: ► engelsktalende guide ► mountainbikes med skivebremser, Shimano Deore bagskifter og affjedring ► 6 nætter i delte dobbeltværelser på 3* hotel inkl. morgenmad, A/C, TV, WiFi m.m. ► helpension (6 x morgenmad, 5 x frokost og 5 x middag)

Prisen inkluderer ikke: ► transport til/fra hotel i Tirana ► rejseforsikring ► øvrige måltider eller drikkevarer ikke nævnt under ”prisen inkluderer” ► drikkepenge

Eventuelle tillæg: ► eneværelsestillæg: 450 kr. ► mulighed for billigere rejse med indkvartering på hostels eller opgradering til 4* hotel mod et tillæg. Kontakt os for mere information og priser.
 


Billeder


På mountainbike i Albanien (Vurderet 4.71 / 5 Baseret på 273 Anmeldelser.)
Gruppestørrelse
min 4 persons
Rideferie i Rodopibjergene, Bulgarien 5380 DKK, 8 Dage

Rideferie i Rodopibjergene, Bulgarien

Rodopibjergene beliggende i den sydlige del af Bulgarien og en del af Grækenland er hjemstedet for...
På østeuropæisk opdagelse - Rumænien, Moldova, Ukraine og Hviderusland 9630 DKK, 15 Dage

På østeuropæisk opdagelse - Rumænien, Moldova, Ukraine og Hviderusland

Har du lyst til at følge i Grev Draculas fodspor, afdække hemmeligheder i et af de mindst besøgte...
Højdepunkter i Lesotho og Eswatini(Swaziland) 12540 DKK, 9 Dage

Højdepunkter i Lesotho og Eswatini(Swaziland)

Højdepunkter i Lesotho og Eswatini(Swaziland) Denne rejse tager os til to af Afrikas mindste lande...
Se alt» Nyheder

21.08.2018 17:13

Guinea Tilhørte Engang En Række Afrikanske Emperier

Guinea tilhørte engang en række afrikanske emperier Den land vi nu kender som Guinea, har tilhørte en række akfrikanske emperier, indtil Frankrig koloniserede landet i 1890’erne, og gjorde det til en del af Fransk Vestafrika. Trods flere forsøg fra lokale på at vælte den franske regering, blev Guinea atter inkorporeret i Fransk Vestafrika i starten af 1900-tallet, og blev kaldt Fransk...


15.08.2018 17:35

Et af de Mest Imponerende Vandfald i Verden

Et af de mest imponerende vandfald i Guyana Kaieteur Falls i Guyana er rangeret som nummer to, på listen over de mest imponerende vandfald i verden, Worldwide Waterfall Database. Det er fantastisk. Vandfaldet har et fald på 225 meter. Selv ikke det verdensberømte Niagara Falls kommer i nærheden med sine små 50 meter. Guyana er den eneste engelsktalende nation i Sydamerika På trods af at have...


07.08.2018 13:12

De første oliemalerier blev ikke malet i Europa under renæssancen, men derimod i Afghanistan

De første oliemalerier blev ikke malet i Europa under renæssancen, men derimod i Afghanistan I mere end et årti blev Afghanistan kun nævnt i forbindelse med Taliban og terrorisme, burkaer og fuldskæg. Afghanistan er meget mere end det. Det er et land hvor ældgamle traditioner holder ud, og et nyt land opstår. Verdens første oliemalerier blev ikke malet i Europa’s renæssance, men i hulerne...


30.07.2018 14:09

Akwasidae Festivalen i Ghana

Akwasidae festivalen er den vigtigste begivenhed for Ashtani-folket i Ghana Akwasidae festivalen bliver fejret af Ashtani folket og høvdingerne i Ghana. Festivalen afholdet på en søndag, en gang hver sjette uge. Festivalen er den næstvigtiste begivenhed lige efter landets nationaldag. Akwasidae festivalens traditioner har forbindelser til den årlige Akan kalender. Kalenderen er opdelt i 9 dele,...