Coronavirus (COVID-19) travel update
Vi arbejder fortsat hjemmefra og har begrænset adgang til telefonopkald/online chat.
Kommer du ikke hurtigt igennem, så send os en besked på info@penguin.dk. Vi er klar på mailen og ringer gerne tilbage inden for kort tid.

Donau-deltaet med båd og på cykel

Donau-deltaet med båd og på cykel 8580 DKK, 8 Dage

Denne cykelferie foregår med hotelbåd, der tager dig med ind i det skønneste landskab i Europas sidste naturparadis i Donaudeltaet, hvor den godt 3.000 km lange flod munder ud i Sortehavet. 

Turen tager dig gennem det romænske delta, det 2.største og bedst bevarede i Europa. Du rejser langs kanaler med flydende sivøer, laguner og søer. Landskabet veksler mellem bløde bakker og sump og præriejord og overrasker én med sin mangfoldighed og skønhed. Livet i de små fiskerlandsbyer er roligt, ensomt og stille som et næsten uigennemtrængeligt krat kun afbrudt af skrigene fra dalmatiske pelikaner, skarver og hejrer. Under kyndig vejledning zoomer blikket ind på deltaets forunderlige fauna og flora i et landskab, som også er rig på historie. Nyd den rumænske gæstfrihed og køkkenet ombord på det flydende hotel og i det hyggelige pensionat.

Turens højdepunkter:
Donaudeltaet, hvor Donau munder ud i Sortehavet. Et skrøbeligt øko-system udpeget til biosfærereservat af UNESCO.
Celic Dere og Saon - ortodokse klostre
Argamum - antik romersk koloni
Middelalderfæstningen Enisala m.fl.

 


Rejseplan:   

Dag 1. Ankomst
Individuel ankomst til Bukarest. Kl. 14 er der samlet afgang mod Donaudeltaet. Busturen til Tulcea tager ca. 4 t. Her er er der ombordstigning på det komfortable hotelskib. Middag og overnatning.

Dag 2. Nufaru – Sfantu Gheorge (ca. 30 km)
Langs den sydligste flodarm gennem naturreservatet Beştepe Hills. En vidunderlig udsigt dybt ind i deltaet får dig næsten til at glemme stigningerne. I den lille fiskerby Murighiol tager vi med båd ind i en labyrint af kanaler, flydende øer og tætte skove i en intens naturoplevelse. Overnatning på båden.

Dag 3. Ved Donaus munding (ca. 25 km)
En ujævn grussti - på højre side det store åbne Sortehav og på venstre de frodige grønne siv og mosejord. I ensomheden i Donau-deltaet er skarver og hejrer vores faste følgesvende. Ved ”Mile 0" i Sulina når Donau sit bestemmelsessted ved fyrtårnet og begynder at smelte sammen med det salte Sortehav. Tanken om vandets lange rejse i denne mægtige flod sætter os på pause. Overnatning på båden.

Dag 4. Gulf of Musura – Crisan (ca. 23 km)
Langs fugle-paradiset Musura-Bayad naturgader til den maleriske landsby Letea. Det ser unægteligt ud som tiden står stille her. Huse lavet af siv og ler, smukt malet i blå, og overalt en eftertænksom stilhed. I nærheden af landsbyen, der ligger på en sandbanke, ses et særligt vidunder - en tropisk skov med slyngplanter og lianer. Vi når fiskerbyen Crisan med båd. Overnatning på båden.

Dag 5. Flora og fauna i deltaet (fridag)
Sejlende gennem en labyrint af smalle vandveje forbi små fiskerlejer og igen opleves meget intensivt den utrolige mangfoldighed af dyr og planter i det UNESCO beskyttede Donau-delta. Om eftermiddagen vender vi tilbage fra en surrealistisk drømmeverden til det pulserende byliv i Tulcea. Overnatning på båden.

Dag 6. Klostret i Dobrogea (ca. 25 km)
Rundtur gennem et blidt bølgende landskab til det ortodokse nonnekloster Celic Dere, det største kloster i Dobrogea området. Det romantiske, drømmende kloster SAON med sin karakteristiske vindmølle ligger midt i vinmarkerne på bredden af Donau. Fra en højderyg har du en fantastisk udsigt over den udstrakte, saftige grønne flodslette direkte på grænsen til Ukraine. Transfer tilbage til Tulcea. Overnatning i Tulcea.

Dag 7. Lagunetur til Kap Dolosman (ca. 45 km)
Med bus til den gamle, tyrkisk-befolkede by Babadag. På cykel passerer vi ynglepladser for kolonier af biædere og når frem til middelalderfæstningen Enisala, der ligger højt over Donau. Lad os nyde en betagende udsigt over lagunen Razim! Naturreservatet i Kap Dolosman med de græsk-romerske udgravninger af Argamum deler delta-søerne Golovita og Razim. Overnatning i Tulcea på 4 **** pensionat.

Dag 8. Afrejse og transfer Tulcea-Bucharest
Efter morgenmaden transfer med bus tilbage til den rumænske hovedstad Bukarest, ankomst ved 14-tiden. Mulighed for ekstra nætter i Tulcea eller Bukarest.

Værd at vide: ► Guider: Med vores erfarne lokale natur- og cykelguider lærer du at genkende fuglene med deres skrig/sang eller under flyvning, opdage sjældne planter og dyr, høre om livet i deltaet og den utrolige begivenhedsrige fortid i denne region, som allerede fascinerede romerne, grækerne og dakerne ► Overnatning og bespisning : Du  bliver indkvarteret , omsorgsfuldt serviceret på et moderne 4 **** flydende hotel og på et familiedrevet  4 **** pensionat. Måltiderne er traditionelt med masser af fisk, kød og grøntsager, til frokost picnic eller madpakker ► Veje og betingelser: Du cykler i gruppe på 12-20 personer og det forventes at du har cykelerfaring. Sand- og grusveje kræver nogen fysisk form, men det skal ikke afskrække, da de daglige strækninger er ganske korte. Hvis det er muligt vil længere ruter blive valgt. Nogle strækninger vil blive tilbagelagt med båd eller bus. Rejseplanen vil blive tilpasset forholdene i tilfælde af forhøjet vandstand eller uforskyldte maskin- / cykel skader. ► Det er muligt at bestille ekstra nætter i Tulcea eller Bukarest både før og efter cykelferien.


Prisen inkluderer:
5 nætter på turistklasse hotelbåd (komfortabel og hyggelig hotelbåd med restaurant (air-condition) og rummelige soldæk med liggestole; 2-personers kahytter (9 m2) med bad); Hytter med private faciliteter; 2 nætter på pensionat i Tulcea (komfortabelt med aircondition; ca. 5-10 min. gang fra torvet.)
sejlads inkl. alle transporter jf rejseplan og gruppetransfer fra / til Bukarest (dag 1 + 8)
helpension: morgenmad; madpakke eller picnic; middag; cykelguide/naturguide; Støttekøretøj/-båd
1x rejsedokumenter pr. kahyt/værelse
1 taske pr. kahyt

Prisen inkluderer ikke:
Flybilletter
cykel leje
privat transport fra/til lufthavnen
drikkevarer
drikkepenge
rejseforsikring
personlige udgifter

Ekstra tjenester:
udlejning af cykler og udstyr: 700 kr. for 24-gear​​-touring cykel inklusive cykeltasker
hjelme; begrænset antal (gratis om bord)
tillæg for enkeltværelse/kahyt: kontakt os
ekstra overnatninger i Tulcea og Bukarest:kontakt os
privat transfer fra deltaet til Bukarest: 2090 kr. (1-3 personer i bilen)


Billeder


Donau-deltaet med båd og på cykel (Vurderet 4.82 / 5 Baseret på 315 Anmeldelser.)
Pris
10520 DKK
Varighed
8 Dage
Eneværelsestillæg
3210 DKK
Status
Åben for booking
Pris
10520 DKK
Varighed
8 Dage
Eneværelsestillæg
3210 DKK
Status
Åben for booking
Pris
10520 DKK
Varighed
8 Dage
Eneværelsestillæg
3210 DKK
Status
Åben for booking
Pris
10520 DKK
Varighed
8 Dage
Eneværelsestillæg
3210 DKK
Status
Åben for booking
Pris
10520 DKK
Varighed
8 Dage
Eneværelsestillæg
3210 DKK
Status
Åben for booking
Pris
10520 DKK
Varighed
8 Dage
Eneværelsestillæg
3210 DKK
Status
Åben for booking
Pris
10520 DKK
Varighed
8 Dage
Eneværelsestillæg
3210 DKK
Status
Åben for booking
Pris
8580 DKK
Varighed
8 Dage
Eneværelsestillæg
3210 DKK
Status
Åben for booking

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Most of you, who are used to walking/cycling during a long weekend, will be in condition to cope with a tour of this level. You should be in a good health condition. We have successive days of longer and more difficult walking and days of lighter walking/cycling. Some parts of the day routes are done at a higher altitude. The paths are in good condition. We walk/cycle for 5/7h a day.

Gruppestørrelse
min 12 people
Reservation System Code
ROCYCDELTA
Trekking i Simienbjergene - Vandreferie Etiopien 5900 DKK, 7 Dage

Trekking i Simienbjergene - Vandreferie Etiopien

Pak rygsækken og tag med på opdagelse i et af verdens mest spektakulære trekkingområder – i...
BALKAN – den store tur! Bulgarien, Serbien, Bosnien-Herzegovina, Kroatien, Montenegro, Kosovo, Albanien, Makedonien 8360 DKK, 14 Dage

BALKAN – den store tur! Bulgarien, Serbien, Bosnien-Herzegovina, Kroatien, Montenegro, Kosovo, Albanien, Makedonien

DOWNLOAD TRIP DOSSIER   Denne rundrejse er et kulturhistorisk kalejdoskop på Balkan. Engang...
Vandreferie i Rila- og Pirinbjergene - Bulgarien 3960 DKK, 8 Dage

Vandreferie i Rila- og Pirinbjergene - Bulgarien

En unik bjergvandretur over skyerne i Balkan-halvøens højeste bjerge. På denne tur vil vi bestige...
Se alt» Nyheder

29.04.2021 15:35

Rwanda i overhalingsbanen

Ved du, at Rwanda er et af de sikreste lande i Afrika at rejse i? Befolkningen er åben og venlig overfor besøgende udefra og udover de gængse rejseråd om påklædning, der matcher landets kultur og huske at holde på hat og briller, hvor mange samles, så kan roligt rejse rundt i landet også på egen hånd. Det lille afrikanske land, Rwanda, hvis navn tidligere mest var forbundet med det forfærdelige...


27.04.2021 13:12

7 interessante fakta om Afghanistan

Så er der igen nyt fra Afghanistan. Denne gang om tilbagetrækning af soldater frem til 11.september 2021. I mere end 50 år har Afghanistan været lig med historier om flygtninge, terrorisme, burkaer og skæg. Men landet er så meget mere end det. Det er et land med oldgammel historie, gamle velbevarede traditioner og unik kultur. Her er 7 interessante fakta om Afghanistan, der vil rokke ved din...


21.08.2018 17:13

Guinea Tilhørte Engang En Række Afrikanske Emperier

Guinea tilhørte engang en række afrikanske emperier Den land vi nu kender som Guinea, har tilhørte en række akfrikanske emperier, indtil Frankrig koloniserede landet i 1890’erne, og gjorde det til en del af Fransk Vestafrika. Trods flere forsøg fra lokale på at vælte den franske regering, blev Guinea atter inkorporeret i Fransk Vestafrika i starten af 1900-tallet, og blev kaldt Fransk...


15.08.2018 17:35

Et af de Mest Imponerende Vandfald i Verden

Et af de mest imponerende vandfald i Guyana Kaieteur Falls i Guyana er rangeret som nummer to, på listen over de mest imponerende vandfald i verden, Worldwide Waterfall Database. Det er fantastisk. Vandfaldet har et fald på 225 meter. Selv ikke det verdensberømte Niagara Falls kommer i nærheden med sine små 50 meter. Guyana er den eneste engelsktalende nation i Sydamerika På trods af at have...