Coronavirus (COVID-19) travel update
Vi arbejder fortsat hjemmefra og har begrænset adgang til telefonopkald/online chat.
Kommer du ikke hurtigt igennem, så send os en besked på info@penguin.dk. Vi er klar på mailen og ringer gerne tilbage inden for kort tid.

På cykel langs Halkidiki-kysten (Grækenland)

På cykel langs Halkidiki-kysten (Grækenland) 4850 DKK, 8 Dage

Denne cykel tur vil tage dig på en fortryllende rejse langs den legendariske og mytiske Halkidiki halvø. Her har du nemlig muligheden for at udforske halvøerne - Kassandra, Sithonia og Athos og deres natur, kultur og historie. Fra gammel tid er regionen kendt som Flegra - Place of Fire – det menes nemlig at være stedet hvor kampen om ilden, mellem de olympiske guder og Giants, Gaias søn (Jorden), fandt sted. Ruterne omfatter cykling på isolerede asfalt og grus veje langs kysten og tilbyder en fantastisk udsigt til de smukke strande, klipper og det krystal blå vand. Du vil også cykel på udfordrende ruter i bjergene, gennem nåleskove og med en unik panoramaudsigt over bjergene. Samtidig vil du opleve det lokale liv, kultur og arkitektur, smage de lækreste fisk og skaldyr og nyde solen, sandet og havet.

Turens højdepunkter:
♦ Kassandra
er det populæreste rejse- og feriemål på Halkidiki og tilbyder rejse- og turistfaciliteter. Det er berømt for sit livlige natteliv, sine gyldne sandstrande og frodige nåleskove
♦Sithonia – den midterste del af Halkidiki halvøen kendt for sin uberørte natur og
smukke sandstrande - et symfoni i blåt og grønt. Sithonia regnes for at være et roligere rejsemål, hvor man kan slappe af og nyde de naturlige og isolerede strande.
♦Athos - Det er den mest østlige og mest bjergrige halvø af alle med sit højeste punkt Mt. Athos (Det Hellige Bjerg) 2000 m. Det er berømt for sine klostre med mere end 20 klostre, som befinder sig i et område med en enestående natur.
 


Rejseplan:

Dag 1. Thessaloniki - Kassandra-halvøen
Ankomst til Thessaloniki. Transfer (100 km) til Pefkochori beliggende på den nordlige kyst af Kasandra halvøen. Overnatning.

Dag 2. St. Nicholaos kapel - Loutra spa landsby
Dagens rute starter på asfaltvej nær kysten, men bliver snart til grusvej der fører til det maleriske kapel St. Nicholas. Turen fortsætter få km tilbage og op ad bakke på en asfaltvej til du rammer grusvejen der fører mod den sydlige kyst af halvøen. Herfra kan vi beundrer den fantastiske udsigt over de tilgroede slugter og små bugter. Dagens cykling slutter i landsbyen Loutra, berømt for sine helbredende termiske vande.
Cykelafstand: 31 km. op- / nedstigning: 600/600 м

Dag 3. Agia Paraskevi - Sithonia - Neos Marmaras
Efter morgenmaden starter vi med en opstigning til du når bjerglandsbyen Agia Paraskevi, som er berømt for sine svovlholdige kilder. Derefter kommer vi til en panoramisk makadamiseret vej der følger bjergryggen og bliver til en asfaltvej, hvorfra nedstigningen mod den nordlige kyst og landsbyen Hanoiti begynder. Herfra kan vi følge en sekundær kystvej, der fører os til Kryopigi hvor cykling for i dag ender. Transfer til den livlige havn Neos Marmaras på Sithonia halvø. Mulighed for honningsmagning i Nikiti området.
Cykelafstand: 35 km. op- / nedstigning: 400/400 м

Dag 4. Partenonas arkitektoniske reservat - Kystveje - Porto Kofou
I dag vil vi cykle langs den vestlige kyst af Sithonia. Vi starter med en kort transfer til bjerglandsbyen Parthenonas. Cykling starter med en tur ned ad bakke, derefter følger vi de isolerede kystveje med mange smukke små bugter, der normalt er tomme i løbet af lavsæsonen og fristende med sine sandstrande og krystal blå vand. Dagens cykling slutter i den smukke klippefyldte bugt ved fisker landsbyen Porto Kofou.
Cykelafstand: 35 km. op- / nedstigning: 400/400

Dag. 5 Kalamitsi - Sarti - Olympiada
I dag fortsætter vi med at udforske Sithonia. Vi starter formiddagen med en opstigning på en smuk bjergvej med en fantastisk udsigt ned til den østlige kyst og den smukke landsby Kalamitsi. Ruten følger hovedvejen langs kysten, der går op og ned gennem skove og passerer den livlige ferieby Santi og slutter af i Vorvorou regionen med flot udsigt til Diasporos øen. Transfer til Olympiada for overnatning.
Cykelafstand: 60 km. op- / nedstigning: 800/900 м

Dag 6. Strataniko bjerge - Athos-halvøen - Ouranoupoli
I dag vil vi udforske bjergområdet Startoniko. Regionen er berømt for sine gamle ruiner og fascinerende skove. Ruten starter med en opstigning på en asfalteret vej til vi rammer en gruset bjergvej, der fører os igennem skove og enge med græssende geder. Efter en fantastisk nedtur kommer vi til hovedvejen hvor vi kan fortsætte vores cykling, eller tage støttekøretøjet, og fortsætte på en flad kystvej til den charmerende turistby Ouranopoli på Athos-halvøen. Overnatning.
Cykelafstand: 70 km. op- / nedstigning: 1000/1200 м

Dag 7. Ouranoupoli. Ierissos - Tripiti. Transfer til Thessaloniki. 
På turens sidste cykeldag vil vi køre en let rute langs kysten. Vi følger grusveje der har en fantastisk udsigt til øen Amouliani i det fjerne, derfra går turen over på den anden side af halvøen og den livlige by Lerissos. Folk her konstruerer deres både – håndlavede på den traditionelle måde. Cykling tilbage til Ouranoupoli. Overnatning.
Dem, der ønsker at tage det roligt i dag, kan tage en bådtur til Athos – det hellige land med sine klostre der ligger højt på klipperne eller bare slappe af på den dejlige strand i Ouranoupoli og nyde solen og havet. Transfer til Thessaloniki om aftenen og overnatning på hotel. 
Cykelafstand: 20 km. op- / nedstigning: 260/260 м

Dag 8.  Afrejse

 

Værd at vide:
♦ Cykler: Mountainbike eller hybrid cykel (for detaljer se cykelleje)
♦ Guide/chauffør: Guiden med støttekøretøjet og bagagen kontrollerer gruppen flere gange om dagen og hvis alt er OK med gruppen ventes der på dem ved korsveje, ledsager dem til morgenmad, frokost og middag, og giver dem oplysninger om de mest interessante steder på turen. Guiden har også ansvaret for den tekniske support. Cyklisterne kan altid springe nogle hårdere etaper over ved hjælp af støttekøretøjet.

Anbefalende rejseperiode: ►april - juni, sep. – nov.

Nødvendigt udstyr: ► Vi vil kraftigt anbefale cykelhjelm, du kan medbringe egen hjelm eller benytte en af vores. ► Det er en god ide er at medbringe: Cykelshorts, cykelhandsker, let vindjakke, solbriller med UV beskyttelse, solcreme og læbepomade.


Prisen inkluderer:
Al transport ifg. rejseplan
lufthavn transfer på ankomstdagen
bagagetransport
7 overnatninger i delt dobbeltværelse med duche/toilet på hoteller med morgenmad
engelsktalende guide

Prisen inkluderer ikke:
Cykelleje
flybilletter
forsikring
andre måltider
entréer
drikkepenge
andre personlige udgifter
lufthavn transfer på dag 8

Ekstra tjenester:
Tillæg per pers. ved 2-3 deltagere på andre afr. datoer: 900 kr.


Billeder


På cykel langs Halkidiki-kysten (Grækenland) (Vurderet 4.66 / 5 Baseret på 306 Anmeldelser.)
Pris
4850 DKK
Varighed
8 Dage
Eneværelsestillæg
1650 DKK
Status
Åben for booking
Pris
4850 DKK
Varighed
8 Dage
Eneværelsestillæg
1650 DKK
Status
Åben for booking

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Kontakt os, hvis du vil have os til at hjælpe dig med at finde egnede fly til den bedste pris. Når vi hjælper dig med at finde flybilletter, vil vi altid forsøge at finde den bedste pris til dig i forhold til afgangs-og ankomsttider. Priserne varierer afhængigt af flyselskab og ledige pladser. Men husk, at de billige flybilletter ofte er vanskelige eller umulige at ændre eller refundere.
Der er servicegebyr (kan ikke refunderes), hvis du vil have os til at hjælpe dig med at finde en passende flybillet.

 

OBS! Prisen inkl fly er vejledende!

Most of you, who are used to walking/cycling during a long weekend, will be in condition to cope with a tour of this level. You should be in a good health condition. We have successive days of longer and more difficult walking and days of lighter walking/cycling. Some parts of the day routes are done at a higher altitude. The paths are in good condition. We walk/cycle for 5/7h a day.

These tours include trekking which is a little harder, normally on a challenging terrain. We take it for granted that you are in good condition and fit. You should be physically prepared at home to get the maximum of the tour. Most of the trekking is done at a greater height (max 3000m).

Gruppestørrelse
4 - 12
Reservation System Code
GRCYCHALKIDIKI
Sydsudan - kvæghyrdernes land 14030 DKK, 9 Dage

Sydsudan - kvæghyrdernes land

Der er ingen tvivl om, at Sydsudan er en af de mest udfordrende destinationer for den frygtløse...
Vandreferie i Rila- og Pirinbjergene - Bulgarien 3960 DKK, 8 Dage

Vandreferie i Rila- og Pirinbjergene - Bulgarien

En unik bjergvandretur over skyerne i Balkan-halvøens højeste bjerge. På denne tur vil vi bestige...
Cykelferie i Balkanbjergene - Bulgarien (guided) 4030 DKK, 8 Dage

Cykelferie i Balkanbjergene - Bulgarien (guided)

Spændende cykeltur i hjertet af Balkanbjergene. På denne rejse cykler vi langs med de nordlige...
Se alt» Nyheder

29.04.2021 15:35

Rwanda i overhalingsbanen

Ved du, at Rwanda er et af de sikreste lande i Afrika at rejse i? Befolkningen er åben og venlig overfor besøgende udefra og udover de gængse rejseråd om påklædning, der matcher landets kultur og huske at holde på hat og briller, hvor mange samles, så kan roligt rejse rundt i landet også på egen hånd. Det lille afrikanske land, Rwanda, hvis navn tidligere mest var forbundet med det forfærdelige...


27.04.2021 13:12

7 interessante fakta om Afghanistan

Så er der igen nyt fra Afghanistan. Denne gang om tilbagetrækning af soldater frem til 11.september 2021. I mere end 50 år har Afghanistan været lig med historier om flygtninge, terrorisme, burkaer og skæg. Men landet er så meget mere end det. Det er et land med oldgammel historie, gamle velbevarede traditioner og unik kultur. Her er 7 interessante fakta om Afghanistan, der vil rokke ved din...


21.08.2018 17:13

Guinea Tilhørte Engang En Række Afrikanske Emperier

Guinea tilhørte engang en række afrikanske emperier Den land vi nu kender som Guinea, har tilhørte en række akfrikanske emperier, indtil Frankrig koloniserede landet i 1890’erne, og gjorde det til en del af Fransk Vestafrika. Trods flere forsøg fra lokale på at vælte den franske regering, blev Guinea atter inkorporeret i Fransk Vestafrika i starten af 1900-tallet, og blev kaldt Fransk...


15.08.2018 17:35

Et af de Mest Imponerende Vandfald i Verden

Et af de mest imponerende vandfald i Guyana Kaieteur Falls i Guyana er rangeret som nummer to, på listen over de mest imponerende vandfald i verden, Worldwide Waterfall Database. Det er fantastisk. Vandfaldet har et fald på 225 meter. Selv ikke det verdensberømte Niagara Falls kommer i nærheden med sine små 50 meter. Guyana er den eneste engelsktalende nation i Sydamerika På trods af at have...