Rejs trygt og sikkert!

Saudi Arabien: Bag det åndelige slør

Saudi Arabien: Bag det åndelige slør 13770 DKK, 8 Dage

Saudi Arabien er et af de mest gådefulde og vanskelige steder at besøge, så gå ikke glip af denne enestående rejse til Saudi Arabien!

Oplev nogle af de største skatte, der stadig er godt skjult for turister uden for den arabiske verden. Saudi-Arabien er et ørkenland, der strækker sig over hele den arabiske halvø fra Rødehavet og til den Persiske Golf. Det er islams fødested, og for landets borgere er det lovpligtigt at være muslimer, hvilket håndhæves af det "religiøse" politi. Saudi Arabien huser de to mest hellige moskeer: Masjid al-Haram i Mekka - destination for den årlige Hajj pilgrimsrejse og Medinas Masjid an-Nabawi, der er gravplads for profeten Muhammad. Hovedstaden Riyadh har et absolut moderne udseende – en metroplis fuld af skyskrabere og luksusbiler. Modsætningen er Jeddah, som er en blanding af gammel og moderne stil og den gemmer en unik gammel bydel, bygget af koraler. Røde Havs kysten tilbyder dykning i verdensklasse.

Højdepunkter:
• En chance for at besøge islams åndelige fødested
• Besøg verdensarvs stederne Det historiske Jeddah og Madain Saleh
• Udforsk den forladte spøgelsesby Al Ula
• Nyd de kulturelle højdepunkter i Jeddah og Riyadh


Rejseplan:
Dag 01: Jeddah
Ankomst til Jeddah, modtagelse, hjælp og transfer til dit hotel. Check-ind og overnatning.

Dag 02: Jeddah
Et morgenbesøg i Jeddahs New Corniche, en kystvej med rekreative områder, pavilloner og storskala borgerlige skulpturer - såvel som King Fahds springvand, det højeste springvand i verden og Al-Rahmah-moskeen (den flydende moske).  Efter frokost fortsætter vi med sightseeing til Det historiske Jeddah (på Verdensarvslisten) med nogle af de gamle osmanniske huse, for det meste bygget af koraller og forstærket med træ, så bjælker krydser de indvendige vægge. Det smukkeste og mest kendte er Nasif-huset, eller Baashen-huset som vi ser udefra. Det er pt. lukket for restaurering, men hvis muligt alligevel besøges huset, som blev bygget i 1850'erne af den kendte Nasif-familie, en af de mest indflydelsesrige handelsfamilier i Jeddahs historie. I det 19. og det tidlige 20. århundrede var huset en af de vigtigste bygninger i Jeddah. Besøg på Altaybat Museet (Abdul Rauf Khalil Art Museum), der huser utallige samlinger af kunst, etnografiske og arkæologiske artefakter. Hotel i Jeddah.

Dag 03: Jeddah - Riyadh
Tid på egen hånd i Jeddah, før vi kører til lufthavnen for at flyve til Ryadh. Ankomst Riyadh og valgfrit besøg i det 99 etager høje Sky Bridge Kingdom Center. Hotel i Riyadh.

Dag 04: Riyadh
Om morgenen besøges Masmak Fort et af de vigtigste monumenter og et vigtigt historisk vartegn for byen Riyadh. Dette palads blev bygget i 1895, da Abdullah bin Rashids regerede. Dette historiske palads blev opført som militærgarnison for hæren . AbdulAziz Bin Abdulrahman AAL Saud erobrede den 15. januar 1902 fortet og begyndte foreningen af ​​kongeriget Saudi-Arabien. Besøg på Nationalmuseet, der består af otte gallerier, der fortæller den komplette arabiske historie fra oprettelsen af ​​universet til vores moderne æra. Herfra fortsættes til Murabba-paladset (ved siden af ​​museet), som blev bygget af kong Abdulaziz og hans familie i 1937 . Paladset består af en række præsidentpaladser, servicebygninger m.m. Det er bygget i den lokale traditionelle Najid-stil. Hotel i Riyadh.

Dag 05: Riyadh - Al Ula
Tid på egen hånd indtil transfer til lufthavnen og fly til Al Ula. Ankomst og besøg ved Elephant Rock. Herfra fortsættes til Guest House for overnatning.

Dag 06: Al Ula - Madain Saleh, Jabal Ikmah, Dadan. Tabuk.  
Det arkæologiske område Al-Hijr (Madain Saleh) er den første seværdighed noteret på Verdensarvslisten for SaudiArabien. Tidligere kendt som Hegra er det det største bevarede sted for civilisationen i Nabataeanerne syd for Petra i Jordan. Det har velbevarede monumentale grave med dekorerede facader, der stammer fra det 1. århundrede f.Kr. til det 1. århundrede e.Kr.  Det er kongerigets sydligste og største bosættelse  efter Petra (i dag i Jordan). I dag kan vi vælge mellem at besøge enten Hegra / Madain Saleh (1,5 time) eller købe et turistpas der også inkluderer Jabal Ikmah, et af Saudiarabiens mest markante epigrafiske steder, der indeholder hundreder af relieffsindskrifter og Dadan (max 4 timer). Kørsel til Tabuk om eftermiddagen - 280 km / 3,5 timer. Hotel i Tabuk.

Dag 7: Tabuk
Efter morgenmaden besøger vi Tabuk Castle, der stammer fra 1559. Fortet blev bygget til at beskytte vandværket såvel som til sikkerheds- og overvågningsformål og var en af stationerne på Levant-Medina Haj-vejen der byder pilgrimme velkommen. Besøg på Tabuk Museet og tid til at udforske byen på egen hånd. Hotel i Tabuk.

Dag 08 Afrejse

Forlængelse i Bahrain

Dag 8: Tabuk - Dammam -Manama (Bahrain)
Fly via Riyadh til Dammam.  Videre med bus over Kong Fahd broen (King Fahd Causeway), 25 km.
Busturen tager ca, 2 timer. Hotel i Manama.

Dag 8-9:  Manama
Tid på egen hånd til sightseeing, shopping etc. i Bahrains hovedstad.

Dag 10: Afrejse


Prisen inkluderer:
6 nætter på gode turistklasse hoteller i dobbeltværelse inkl. morgenmad
1 nat i Guest House i Al Ula
Ingen måltider
Indenrigs flybilletter Jeddah-Riyadh-Al Ula
Alle lufthavn transfers
Al transport og entreer undtagen i Al Ula
Rejseleder fra Penguin Travel ved 8 deltagere
Engelsktalende lokalguider
Foto- og rejsetilladelser

Prisen inkluderer ikke:
Internationale flybilletter
Forsikring
Visum
Drikkepenge og personlige udgifter
Madain Saleh pas inkl. Jabal Ikmah og Danan 365SAR/95USD (ca. 670 kr.)
Madain Saleh only - 255SAR/70USD (ca. 490 kr.)
Sky Bridge i Riyadh - 17USD/63SAR (ca. 120 kr.)
Oneway billet Tabuk-Riyadh 80EUR/600 kr.
Oneway billet Tabuk-Jeddah 70EUR/525 kr.

Ekstra tjenester:
Bahrain programmet koster 2400 kr./ tillæg for eneværelse 620 kr.
Inkluderer fly Tabuk-Dammam
egen transfer Damman-Manama og 2 nætter på 4**** hotel i Manama inkl. morgenmad.


Billeder


Saudi Arabien: Bag det åndelige slør (Vurderet 4.86 / 5 Baseret på 333 Anmeldelser.)
Pris
13770 DKK
Varighed
8 Dage
Eneværelsestillæg
2090 DKK
Status
Garanteret afgang
Pris
13770 DKK
Varighed
8 Dage
Eneværelsestillæg
2090 DKK
Status
Åben for booking

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Vejledende pris per 1/5 2019 inkl. direkte fly Istanbul-Jeddah, Riyadh-Istanbul med Pegasus Airlines
Gruppestørrelse
6-12
Reservation System Code
SARUND
Rideferie i Rodopibjergene, Bulgarien 5510 DKK, 8 Dage

Rideferie i Rodopibjergene, Bulgarien

Rodopi-bjergene i det sydlige Bulgarien er masser af uspoleret natur, historiske seværdigheder,...
Sydsudan - kvæghyrdernes land 13990 DKK, 9 Dage

Sydsudan - kvæghyrdernes land

Der er ingen tvivl om, at Sydsudan er en af de mest udfordrende destinationer for den frygtløse...
Det bedste af Mexico - grupperejse 7370 DKK, 10 Dage

Det bedste af Mexico - grupperejse

Riv 10 dage ud af kalenderen og tag med os på denne 10-dages tur for at udforske en overflod af...
Se alt» Blog

10.12.2021 21:01

Saudi Arabien - islams fødested (gode råd før du skal afsted)

Det tog rigtig lang tid for Saudi Arabien at beslutte sig for at åbne sin grænser for turister, men nu er det endelig en kendsgerning, og Penguin Travel satte straks dette unikke rejsemål på sit kort.Kongeriget – kendt som islams åndelige fødested, har nu en ny tilgang til at tiltrække besøgende, og visum kravene er derfor ændret. Forandringerne er så store i forhold til tidligere, at de...


08.12.2021 13:51

Sokotra - en ø velsignet af guderne og glemt af menneskeheden

Kære rejseven, Da jeg var teenager (tilbage i 70'erne), var der ingen computere og "smart" enheder af nogen art. Kan du forestille dig det, eller måske kan du huske det? Det var den gang vi skrev breve på et papir med en kuglepen og sendte dem med posten. Vi lyttede til de hypermoderne Pink Floyds "The Dark Side of the Moon" eller David Bowies "Space Oddity". Og...


15.11.2021 15:05

Centralasien - alt du behøver at vide inden afrejse

Centralasien er fortsat en af ​​de mindst besøgte regioner i verden. Her findes de såkaldte "Stan-lande", de tidligere sovjetrepublikker Kasakhstan, Tadsjikistan, Turkmenistan, Usbekistan og Kirgisistan. Hvis vi går tilbage i tiden, var disse lande engang hjertet af Silkevejen, den berømte rute, der gik gennem Asien og Europa og forbandt øst og vest, hvor græske og persiske hære...


25.08.2021 13:12

7 interessante fakta om Afghanistan

Så er der igen nyt fra Afghanistan - i april 2021 skrev vi om tilbagetrækning af soldater frem til 11.september 2021. Fulde af håb og optimisme - velvidende at  Afghanistan i mere end 50 år har været været på forsiderne med historier om flygtninge, terrorisme, burkaer og skæg. I 2015 skrev Suzanne Brøgger om sine oplevelser i landet i bogen "Jeg har set den gamle verden forsvinde...