Rejser til Syrien – Alt du behøver at vide om at rejse i Syrien i 2024 (guldkorn fra turledere og lokalguider)

Rejser til Syrien – Alt du behøver at vide om at rejse i Syrien i 2024 (guldkorn fra turledere og lokalguider)

Syrien byder dig velkommen igen!

I årevis har Syrien været præget af borgerkrigen, og begivenheder, der ramte dagens nyheder. Men i dag er landet langsomt ved at vende tilbage til et roligt og fredeligt liv, og mange steder er igen åbne for turister. I 2022 genoptog vi vores rejser til Syrien og er glade for at få muligheden for igen at vise dig alt, hvad landet har at tilbyde sine besøgende. I denne artikel har vi samlet nogle af de mest almindelige spørgsmål, vi får om Syrien fra vores rejsende, og svar fra dem, der på første hånd ved, hvordan det er at rejse i Syrien lige nu - vores turledere og lokalguider.

Hvad kan man forvente af en rejse til Syrien?
Syrien er et fantastisk land, der har masser at tilbyde. Damaskus er en legendarisk by, hvor man kan se imponerende eksempler på islamisk arkitektur, fx Umayyad-moskeen. De romerske levn i Bosra og Palmyra er nogle af de bedst bevarede i verden, og på steder som Sednaya og Ezra kan du besøge kirker og klostre fra kristendommens tidligste år. Aramæisk, det sprog Jesus talte, tales stadig i Maalula. De fleste af vores grupper har indtil videre haft mulighed for at høre, hvordan en levende aramæisk gudstjeneste lyder. De lokales gæstfrihed er uden sidestykke, og alle er yderst venlige over for udlændinge. Der er stadig ikke mange turister i Syrien, og vores grupper skaber reel interesse blandt de lokale. Det er disse møder og samtaler med de lokale, der efterlader de mest levende minder for vores deltagere i rundrejsen i Syrien. Den lækre mad må vi selvfølgelig ikke glemme. Som i de fleste arabiske lande er det lokale køkken her utroligt velsmagende og mangfoldigt - salater, forretter, forskellige typer kebab, desserter. Selv de mest krævende besøgende er tilfredse og rejser hjem med kufferten fyldt med lækkerier.

- Nessi, turleder for Penguin Travel

Den gamle bydel i Damaskus

Er det sikkert at rejse i Syrien?
En stor del af landet er under regeringens kontrol og er sikkert at besøge. Dette omfatter også de mest berømte turistattraktioner, såsom Palmyra, Bosra, Maalula, Sednaya og Damaskus. Vores lokale partnere overvåger situationen i de regioner, hvor vi rejser, for at give os besked i tide, hvis der sker ændringer i sikkerhedsniveauet i disse byer. De seneste to år har vi kunnet køre programmet uden problemer. Når man rejser mellem byerne, passerer man dusinvis af checkpoints, som bidrager til vores alles tryghed.

- Nessi, turleder for Penguin Travel

Hvordan kommer man til Syrien?
Vores rundrejse starter og slutter i Beirut, Libanon. Desværre er der stadig ikke mange direkte fly til Syrien. På den anden side kan Beirut relativt nemt nås fra næsten hvor som helst i verden. Bl.a. er Turkish Airlines-flyvninger via Istanbul værd at undersøge. Fra Beirut rejser gruppen sammen, og vi krydser den syriske grænse over land. På den måde får vi også en ekstra sikkerhed for, at det vil gå gnidningsfrit at krydse grænsen, da der allerede er en lokal repræsentant med i gruppen.

- Lyubo, turleder for Penguin Travel


Morgen i Aleppo

Hvordan opnår man visum til Syrien?
Vi ansøger om forhåndsgodkendelse af visum til deltagerne i vores gruppe. Selve visummet fås ved grænsen og koster omkring 80 EUR. Generelt er proceduren hurtig og problemfri.

- Lyubo, turleder for Penguin Travel

Er der en særlig dresscode i Syrien?
Syrien er et sekulært land, og der er ingen obligatorisk dresscode for hverken kvinder eller mænd. En stor del af befolkningen er ret konservative, og det er tilrådeligt at klæde sig konservativt af respekt for den lokale kultur. For kvinder anbefales det at bære lange bukser og bluser, der når mindst til albuerne. Det er de eneste overvejelser, der skal overholdes. Ved besøg i moskeer skal kvinder dække sig til med en særlig abaya, som normalt leveres ved moskeens indgang.

- Ayub, lokalguide for Penguin Travel

Fra Palmyra

Er Syrien virkelig ødelagt efter krigen, og er der mere at se?
Mange tror, at Syrien er fuldstændig ødelagt efter den lange borgerkrig. Men hvad er virkeligheden på stedet?
Der kan bestemt ikke benægtes, at følgerne af krigen er synlige i Syrien, nogle steder mere end andre. En stor del af dens kulturelle og historiske arv er bevaret, og nogle monumenter er i øjeblikket ved at blive restaureret. I det meste af Damaskus, inklusive den gamle bydel, er atmosfæren livlig og minder om enhver anden by i verden. Et af byens største vartegn, Umayyad-moskeen er intakt og kan ses i sin fulde pragt. I nogle områder, såsom Aleppo og Palmyra, som var blandt de værst ramte af krigen, er atmosfæren en smule anderledes. En stor del af Aleppo ligger desværre i ruiner. Ved vores sidste besøg i efteråret 2023 så vores gruppe på første hånd, at der var en seriøs indsats i gang for at genoprette byen. Den ene del af markedet er allerede restaureret, og vi havde mulighed for at gå rundt og købe alle slags desserter, krydderier og den berømte Alepposæbe. Umayyad-moskeen i Aleppo er også ved at blive restaureret, og selvom adgangen til den i øjeblikket er begrænset, er dens berømte minaret allerede blevet restaureret. Vi håber at kunne besøge den frit meget snart. Et andet arkitektonisk monument, der led alvorligt under krigen, er Palmyra. Desværre er Bel-templet blevet ødelagt, men mange af resterne af komplekset kan stadig ses, inklusive det romerske teater.

- Nessi, turleder for Penguin Travel

Rester af den antikke by Palmyra

Det her bør du vide om Syrien
En af de alvorligste konsekvenser af krigen i Syrien er inflationen, som i de senere år har nået et hidtil uset niveau. Hæveautomater eller internationale bankkort kan ikke bruges i Syrien. Når du rejser i Syrien, skal du derfor medbringe alle de penge, du skal bruge i kontanter - i EUR eller USD, som du vil kunne veksle til syriske pund ved ankomsten.
Et andet problem, som lokalbefolkningen skal forholde sig til, er hyppige strømafbrydelser. Nogle lokale har løst dette problem med generatorer eller batterier, som de bruger i deres huse. Hoteller og restauranter har lignende løsninger. Afbrydelserne varer normalt et par minutter og som turist i Syrien vil man hurtigt vænne sig til dem.

- Ayub, lokalguide for Penguin Travel


Citadellet i Aleppo

Er det etisk korrekt at rejse til Syrien nu, og er det det værd?
Dette er en af de mest almindelige diskussioner blandt rejsende - er det etisk korrekt og værd at rejse til Syrien lige nu. Den syriske borgerkrig er en af de mest brutale konflikter i de senere år, hvor titusinder har mistet livet og deres hjem, og landets økonomi og infrastruktur lider under alvorlige konsekvenser. Når vi planlægger en rejse til Syrien, lukker vi ikke øjnene for dette faktum. Vi forsøger dog at abstrahere os fra eventuelle politiske diskussioner om emnet og vælger at handle efter, hvad syrerne selv, som vi møder undervejs, deler med os. Og de har altid været ekstremt venlige og gæstfrie og har fortalt os, at de er glade for at se turister i Syrien igen, fordi det forstærker følelsen af normalitet i landet. På den måde har de mulighed for at vise den side af Syrien, som de er stolte af, og ændre de negative opfattelser af landet, som mange mennesker har, inden de besøger. Vi planlægger også altid vores rejser således, at vi understøtter lokalbefolkning og små virksomheder, vi opfører os med forståelse for lokale traditioner og skikke, og undgår at tale om kontroversielle politiske emner.

- Nessi, turleder for Penguin Travel

Du finder din rejse til Syrien her.

Rundrejse i Senegal og Gambia 10050 DKK, 10 Dage

Rundrejse i Senegal og Gambia

Oplev det eksotiske Senegal og det tropiske Gambia på denne rundrejse, der også har 2 dages cruise...
På opdagelse I Kaukasus - Armenien, Georgien og Aserbajdsjan 9080 DKK, 11 Dage

På opdagelse I Kaukasus - Armenien, Georgien og Aserbajdsjan

Kaukasus – regionen, hvor Europa møder Asien, hvor dramatisk natur møder 1000 år gamle kirker...
Skjulte skatte i det sydlige og centrale Yemen 16970 DKK, 8 Dage

Skjulte skatte i det sydlige og centrale Yemen

Tag med på et ekstraordinært eventyr for at afsløre de skjulte skatte i det sydlige og centrale...
Se alt»

Blog

29.04.2024 16:51

Camino: På pilgrimsfærd til Santiago de Compostela, Spanien

Siden Middelalderen har pilgrimme valfartet til Galicien og Santiago de Compostela i det nordvestlige Spanien og byen er i dag det mest berømte pilgrimsmål i den kristne verden. I byens katedral menes de jordiske rester af apostlen Jakob at være gemt og bevaret i et smukt udsmykket relikvieskrin og det er det man som pilgrim afslutter vandringen med at se. Apostlen Jakob var ifølge Det Nye...


25.04.2024 16:14

Rejser til Syrien – Alt du behøver at vide om at rejse i Syrien i 2024 (guldkorn fra turledere og lokalguider)

Syrien byder dig velkommen igen! I årevis har Syrien været præget af borgerkrigen, og begivenheder, der ramte dagens nyheder. Men i dag er landet langsomt ved at vende tilbage til et roligt og fredeligt liv, og mange steder er igen åbne for turister. I 2022 genoptog vi vores rejser til Syrien og er glade for at få muligheden for igen at vise dig alt, hvad landet har at tilbyde sine besøgende....


28.03.2024 14:21

Alt hvad du skal vide om en "Vandreferie på egen hånd"

Kært barn har mange navne - for os er en "vandreferie på egen hånd" uden guide og uden andre deltagere end dig og dine. Vandreferie på egen hånd – en rejseform, vi har haft på programmet i 35 år: Udvalget er blevet større og større og programmerne forfinet i takt med dynamikken hos vores rejsende. Vores hovedfokus er på vandreferier i Europa, hvor netværket af vandrestier og...


29.05.2023 14:59

Opdag den fortryllende skønhed ved Lake Nakuru i Kenya

Kenya, et land med betagende landskaber og varieret dyreliv, rummer en række skjulte perler for rejsende, der søger uforglemmelige oplevelser. Blandt disse skatte ligger den fortryllende Lake Nakuru, en hypnotiserende sø beliggende i Great Rift Valley. Kendt for sit overflødige fugleliv og betagende natur, byder Lake Nakuru National Park på en fascinerende blanding af naturlige vidundere og...