Alt hvad du skal vide om en "Vandreferie på egen hånd"

Alt hvad du skal vide om en

Kært barn har mange navne - for os er en "vandreferie på egen hånd" uden guide og uden andre deltagere end dig og dine.

Vandreferie på egen hånd – en rejseform, vi har haft på programmet i 35 år: Udvalget er blevet større og større og programmerne forfinet i takt med dynamikken hos vores rejsende. Vores hovedfokus er på vandreferier i Europa, hvor netværket af vandrestier og investeringerne i den nødvendige infrastruktur er i fortsat vækst. Og ikke uden grund: Vandrere kommer til egne og områder med naturoplevelsen i centrum uden at give afkald på autentiske oplevelser med lokalbefolkningen og de omkringliggende kulturseværdigheder. Vandrere er nysgerrige på det lokale, de smager på lokale specialiteter, de besøger og deltager i lokale begivenheder og kan se det store i det små. Ferieformen er et skønt mix af det hele kombineret med den daglige fysiske udfordring.

En vandreferie på egen hånd kan samtidig være en fantastisk mulighed for at fordybe sig i naturen, udfordre sig selv fysisk og mentalt, og nyde friheden ved at udforske verden på ens egne præmisser. Pilgrimsvandring er et godt eksempel på en mulighed for personlig vækst og refleksion, og der mange pilgrimsruter i Europa. Caminoen, der i sig selv er flere ruter, er blot et eksempel. Vi har pilgrimsvandring i Portugal, Spanien, Italien, Tyrkiet m.m.
Du finder alle vores ”Vandreferier på egen hånd” her

Men hvorfor vælge en af vores vandreferier? Svaret er enkelt:
Fordi vi har brugt 35 år på at gøre oplevelsen unik, hver gang! Se her, hvad vi mener med det:

På vandreferie eller trekking på egen hånd har vi forberedt alt der er nødvendigt for at kunne vandre ubekymret fra sted til sted, nyde naturen og området, åbne sindet for nye indtryk og ikke bruge tid, kræfter og tanker på om alt nu er i orden. Det er det. For i samarbejde med vores lokale partnere sørger vi for, at ruten er gennemtestet og GPS-oplysninger opdaterede. Beskrivelser svarer til virkeligheden og der er back-up i form af nødtelefon, hvis det skulle blive nødvendigt. Indkvarteringen venter, når dagen er omme og mulighederne for et spændende måltid indenfor rækkevidde, hvor omgivelserne tillader. Og måske det bedste for de fleste: Vi arrangerer bagagetransport! Dagturs-rygsækken behøver kun indeholde det allermest nødvendige – hvad det er for dagen, giver vi også information om. Men det er dig, der bestemmer tempo og selv tager hensyn til egne præferencer. Vi sætter rammerne og du udfylder dem.

Hvad er fordelene ved en ”Vandreferie på egen hånd”?

• Spar tid: Hvis du har rejst på egen hånd, ved du, hvor meget tid det tager at organisere en rejse – lige fra at undersøge vandremulighederne, om stierne er markerede og hvordan til overnatningssteder, seværdigheder og meget mere. På selvguidede ture behøver du kun at komme til udgangspunktet for turen. Resten sørger vi for og vi sender dig information om alt, hvad du skal vide inden rejsen, og senest når du ankommer til stedet, vil du modtage de praktiske og nødvendige informationer for at gennemføre turen.

• Fleksibilitet: I modsætning til at rejse i en gruppe på en fast dato, kan du vælge den dato, du ønsker. Hver tur har en specificeret periode, hvor det anbefales at rejse, men den nøjagtige dato bestemmer du. Du kan følge dit eget tempo under turene og holde hvil, når det passer dig.

• Bekvemmelighed: Under disse ture bliver din bagage transporteret mellem de respektive overnatningssteder. Så i stedet for at bære store, tunge rygsæk hele tiden, som du ville gøre på en almindelig solo-vandring, behøver du kun at bære en lille dagstur rygsæk med det væsentlige. Og når du ankommer til det næste hotel, er din bagage der allerede.

• Sikkerhed: Hvis du ved, at du ikke kan lide at rejse i en gruppe, men du ikke føler dig helt tryg ved at rejse helt alene i naturen, så er denne type rejser noget for dig. Ud over at få kort, GPS-ruter og alle de nødvendige instruktioner til at tage turen, vil vores lokale partnere stå til din rådighed, hvis du har brug for hjælp eller i en nødsituation.

• Det er dig og naturen: På denne type rejser har du mulighed for en mere autentisk oplevelse og ensomhed med naturen. Den giver dig mulighed for at nyde freden og roen i dine omgivelser og i dig selv.

Se alle vores ”Vandreferier på egen hånd” her

En utraditionel odyssé på Silkevejen: Tadsjikistan, Kirgisistan og Kina 14740 DKK, 15 Dage

En utraditionel odyssé på Silkevejen: Tadsjikistan, Kirgisistan og Kina

Mærk den dybe ærefrygt ved at stå midt i de betagende Pamir-bjerge;et levende vidnesbyrd om...
Rundrejse i Bulgarien (garanterede gruppeafgange) 5140 DKK, 8 Dage

Rundrejse i Bulgarien (garanterede gruppeafgange)

Oplev det bedste af Bulgarien Bulgarien, er et smukt og spændende land, beliggende på...
Vandreferie i Rila- og Pirinbjergene - Bulgarien 4840 DKK, 8 Dage

Vandreferie i Rila- og Pirinbjergene - Bulgarien

En unik bjergvandretur over skyerne i Balkan-halvøens højeste bjerge. På denne tur vil vi bestige...
Se alt»

Blog

28.03.2024 14:21

Alt hvad du skal vide om en "Vandreferie på egen hånd"

Kært barn har mange navne - for os er en "vandreferie på egen hånd" uden guide og uden andre deltagere end dig og dine. Vandreferie på egen hånd – en rejseform, vi har haft på programmet i 35 år: Udvalget er blevet større og større og programmerne forfinet i takt med dynamikken hos vores rejsende. Vores hovedfokus er på vandreferier i Europa, hvor netværket af vandrestier og...


29.05.2023 14:59

Opdag den fortryllende skønhed ved Lake Nakuru i Kenya

Kenya, et land med betagende landskaber og varieret dyreliv, rummer en række skjulte perler for rejsende, der søger uforglemmelige oplevelser. Blandt disse skatte ligger den fortryllende Lake Nakuru, en hypnotiserende sø beliggende i Great Rift Valley. Kendt for sit overflødige fugleliv og betagende natur, byder Lake Nakuru National Park på en fascinerende blanding af naturlige vidundere og...


28.09.2022 11:22

Via Egnatia - den romerske hærvej på Balkan

Via Egnatia - fra Durrës til Istanbul. Via Egnatia, romersk hærvej, er omdrejningspunktet for vores seneste rundrejse og kulturrejse på Balkan. Ruten går tværs over Balkan fra Durrës i Albanien gennem Nordmakedonien og Grækenland til vore tiders Istanbul i det europæiske Tyrket. Det var den første store hærvej romerne byggede uden for Italien. Den skærer sig gennem terræner og områder, der...


10.12.2021 21:01

Saudi Arabien - islams fødested (gode råd før du skal afsted)

Det tog rigtig lang tid for Saudi Arabien at beslutte sig for at åbne sine grænser for turister, men nu er det endelig en kendsgerning, og Penguin Travel satte straks dette unikke rejsemål på sit kort. Kongeriget – kendt som islams åndelige fødested, har nu en ny tilgang til at tiltrække besøgende, og visum kravene er derfor ændret. Forandringerne er så store i forhold til tidligere, at...