Coronavirus (COVID-19) travel update
Vi arbejder fortsat hjemmefra og har begrænset adgang til telefonopkald/online chat.
Kommer du ikke hurtigt igennem, så send os en besked på info@penguin.dk. Vi er klar på mailen og ringer gerne tilbage inden for kort tid.

Guinea Tilhørte Engang En Række Afrikanske Emperier

Guinea tilhørte engang en række afrikanske emperier
Den land vi nu kender som Guinea, har tilhørte en række akfrikanske emperier, indtil Frankrig koloniserede landet i 1890’erne, og gjorde det til en del af Fransk Vestafrika. Trods flere forsøg fra lokale på at vælte den franske regering, blev Guinea atter inkorporeret i Fransk Vestafrika i starten af 1900-tallet, og blev kaldt Fransk Guinea. Dengang implementerede man jernbane og havnefaciliteter, og området blev i høj gras brugt til eksport. Mere industrialisering fulgte i 1950’erne, da Guinea opdagede jernminer. Guinea erklærede sin uafhængighed fra Frankrig d. 2 oktober 1958.

Guinea har 320 kilometer kystlinje
Guinea har 320 kilometer kystlinje. Belliggende et par timers kørsel Nordøst fra Conakry, finder man Cape Verga med nogle af landets bedste strande. Et stort hotel blev opført på Bel Air Beach, bestilt af Guineas Præsident Alpha Conte, og siden da kunne stranden ikke længere kalde sig et urørt paradis. Sobane Beach i nærheden byder på billigere og mindre indvaderende strandhoteller. Mellem disse hoteller ligger et mere eller mindre øde område som turisterne kan udforske.

Mount Nimba Naturreservat er en del af UNESCO’s Verdensarv
De fredede områder i Guinea dækker ca. 35,6% af det nationale territorie. Dette inkluderer 3 nationalparker samt andre beskyttede områder. Et af de mest populære er Mount Nimba Naturreservat. Et beskyttet område og på UNESCO’s Verdensarvsliste, belliggende i både Guinea og Elfenbenskysten strækker det sig over 17.540 hektar. Reservatet dækker store portioner områder af Nimba Range, et geografisk unikt område ualmindeligt rigt på plante- og dyreliv. Heriblandt finder man op til flere arter, der kun findes i denne region så som Viviparous Tussen og Hestesko Flagermusen.

Kambadaga Falls i Guinea er simpelthen spektakulært
Ja det er! Kambadaga Falls i Guinea er 249 meter højt og 69 meter bredt. Vandfaldet knækker over tre forskellige vandfald og er omringet af jungle, hvor aber og et væld af farverige fugle, er normalt. Simpelthen fantastisk!
12.500 tilbedere kan indlogeres i Conakry Stormoské i Guinea
Conakry Stormoskéen er en moské i Conakry. Moskéen blev bygget af Ahmed Sékou Touré med midler fra Kong Fahd af Saudiarabien. Den åbnede 1982 og er den fjerde største moské i Afrika. Moskéen har 2.500 pladser på dens øvre del til kvinder og 10.000 pladser nedenunder til mænd. Derudover er der plads til yderligere 12.500 tilbedere i moskéens store esplanade.

Guinea besidder en fjerdedel af verdens mineralbeholdning
Guinea er enormt mineralholdig, med en beholdning på ca. En fjerdedel af hele jorden reserver af bauxite, store diamant- og gulddepoter og umålte mængder uran. Guinea minerale rigdom gør landet til et af Afrikas potentielt rigeste, selvom dets folk er blandt Vestafrikas fattigste.

Guineas fodboldlandshold hedder De Nationale Elefanter
Guineas befolkning spænder over 24 etniske grupper. Guineansk mad varierer fra region til region med ris som den største fællesnævner. Fodbold er den mest populære sport i Guinea. Deres landshold kalder sig Syli Nationale, som betyder Nationale Elefanter.

 

Cykelferie i Balkanbjergene - Bulgarien (guided) 4030 DKK, 8 Dage

Cykelferie i Balkanbjergene - Bulgarien (guided)

Spændende cykeltur i hjertet af Balkanbjergene. På denne rejse cykler vi langs med de nordlige...
Vandreferie i Rila- og Pirinbjergene - Bulgarien 3960 DKK, 8 Dage

Vandreferie i Rila- og Pirinbjergene - Bulgarien

En unik bjergvandretur over skyerne i Balkan-halvøens højeste bjerge. På denne tur vil vi bestige...
Trekking i Simienbjergene - Vandreferie Etiopien 5900 DKK, 7 Dage

Trekking i Simienbjergene - Vandreferie Etiopien

Pak rygsækken og tag med på opdagelse i et af verdens mest spektakulære trekkingområder – i...
Se alt» Nyheder

29.04.2021 15:35

Rwanda i overhalingsbanen

Ved du, at Rwanda er et af de sikreste lande i Afrika at rejse i? Befolkningen er åben og venlig overfor besøgende udefra og udover de gængse rejseråd om påklædning, der matcher landets kultur og huske at holde på hat og briller, hvor mange samles, så kan man roligt rejse rundt i landet også på egen hånd. Det lille afrikanske land, Rwanda, hvis navn tidligere mest var forbundet med det...


27.04.2021 13:12

7 interessante fakta om Afghanistan

Så er der igen nyt fra Afghanistan. Denne gang om tilbagetrækning af soldater frem til 11.september 2021. I mere end 50 år har Afghanistan været lig med historier om flygtninge, terrorisme, burkaer og skæg. Men landet er så meget mere end det. Det er et land med oldgammel historie, gamle velbevarede traditioner og unik kultur. Her er 7 interessante fakta om Afghanistan, der vil rokke ved din...


21.08.2018 17:13

Guinea Tilhørte Engang En Række Afrikanske Emperier

Guinea tilhørte engang en række afrikanske emperier Den land vi nu kender som Guinea, har tilhørte en række akfrikanske emperier, indtil Frankrig koloniserede landet i 1890’erne, og gjorde det til en del af Fransk Vestafrika. Trods flere forsøg fra lokale på at vælte den franske regering, blev Guinea atter inkorporeret i Fransk Vestafrika i starten af 1900-tallet, og blev kaldt Fransk...


15.08.2018 17:35

Et af de Mest Imponerende Vandfald i Verden

Et af de mest imponerende vandfald i Guyana Kaieteur Falls i Guyana er rangeret som nummer to, på listen over de mest imponerende vandfald i verden, Worldwide Waterfall Database. Det er fantastisk. Vandfaldet har et fald på 225 meter. Selv ikke det verdensberømte Niagara Falls kommer i nærheden med sine små 50 meter. Guyana er den eneste engelsktalende nation i Sydamerika På trods af at have...