Coronavirus (COVID-19) travel update
Vi arbejder fortsat hjemmefra og har begrænset adgang til telefonopkald/online chat.
Kommer du ikke hurtigt igennem, så send os en besked på info@penguin.dk. Vi er klar på mailen og ringer gerne tilbage inden for kort tid.

De første oliemalerier blev ikke malet i Europa under renæssancen, men derimod i Afghanistan

De første oliemalerier blev ikke malet i Europa under renæssancen, men derimod i Afghanistan

De første oliemalerier blev ikke malet i Europa under renæssancen, men derimod i Afghanistan
I mere end et årti blev Afghanistan kun nævnt i forbindelse med Taliban og terrorisme, burkaer og fuldskæg. Afghanistan er meget mere end det. Det er et land hvor ældgamle traditioner holder ud, og et nyt land opstår. Verdens første oliemalerier blev ikke malet i Europa’s renæssance, men i hulerne ved Bamiyan i Afghanistans centrale højland omkring år 650fk. Bamiyan kunne prale af en bomstrende Buddhistisk civilisation fra det andet århundrede, og op til den islamiske invasion i det niende århundrede. Afghanistan var hjemsted for verdens to største statuer af Buddha, indtil Taliban ødelagde dem i 2001.

Afghanere fejrer nytår i marts
Afghanere fejrer deres nytår – Nawroz, d. 21 marts, på forårets første dag. Flere tusinder rejser til den nordlige by Mazar-e-Sharif for at deltage i Nawroz, en præislamisk festival. Lokale stærke mænd hejser et stort Janda – Et islamisk banner til ære for forårets begyndelse og starten på det nye år. Hvis det bliver hejst i en flydende bevægelse ses det som et godt tegn på de kommende måneder.

Den eneste kvinde, der vandt Alexander Den Stores hjerte, var Afghansk
Alexander Den Store var den først eder byggede Herat’s ældgamle citadel, da han erobrede byen i år 330fk. Den enest kvinde der vandt Makedonerens hjerte var smukke Roxanne fra den nordlige afghanske provins, Balkh. Hun fødte hans eneste søn, før Alexander døde i den tidlige alder af kun 33.

Torsdag aften er ’’poesi aften’’ i Afghanistan
Poesi er en værdsat del af afghansk kultur. Afghanere har fortalt deres historier gennem poesi i mere end 1000 år. Torsdag aften er ’’poesi aften’’ i den vestlige by Herat – mænd, kvinder og børn samles og tager del i gamle og nye digte, lytte til traditionel Heratisk musik og nyde sød te og kager natten lang.

Arnold Schwarzenegger er på plakaten hos unge afghanske mænd
Arnold Schwarzengger pryder plakater hod unge afghanske mænd. Billeder af en muskuløs Arnold i sin storhedstid, hænger på væggen i hundreder af fitness centre landet rundt. Nogle afghanere siger at filmstjernen og guvernøren ligner en afghaner.

Afghanistan vil have deres nationalsport gede-kastning, eller Buzkashi, med til OL
Ja, det er nemlig helt korrekt! Betragtet som et af verdens vildeste spil, involverer det ryttere på hesteryg, som konkurerer om at samle en død ged op fra banen, for derefter kaste den ind i en opkridtet ring. Det er blevet spillet på de nordafghanske stepper i århundreder. Spillet plejede at være forbeholdt rige krigsrivaler, men bliver nu også finansieret af lokale telefonselskaber og flyselskaber. Det er ikke en sport for sarte sjæle, og kvinder bør ikke deltage.

Kandahar landingsbane er blevet udnævnt til den travleste landingsbane i verden
Kandar lansdingsbane i det sydlige Afghanistan siges er være den travleste landingsbane i verden. Sidste års ankomst af mere end 30.000 amerikanske tropper, samt mere civilt personale, resulterede i konstante landinger på en landingsbane, der også bruges af andet end amerikansk militær. Naturligvis flyver også journalister og skribenter ind til en af landets mest flygtige byer. Afghanere har for længst udtalt, at den der kontrollere Kandahar, kontrollere Afghanistan.

Stedet hvor Pamir bjergene møder Hindu Kush - Tadsjikistan og Afghanistan

Cykelferie i Balkanbjergene - Bulgarien (guided) 4030 DKK, 8 Dage

Cykelferie i Balkanbjergene - Bulgarien (guided)

Spændende cykeltur i hjertet af Balkanbjergene. På denne rejse cykler vi langs med de nordlige...
På østeuropæisk opdagelse - Rumænien, Moldova, Ukraine og Hviderusland 9630 DKK, 15 Dage

På østeuropæisk opdagelse - Rumænien, Moldova, Ukraine og Hviderusland

Har du lyst til at følge i Grev Draculas fodspor, afdække hemmeligheder i et af de mindst besøgte...
Vandreferie i Rila- og Pirinbjergene - Bulgarien 3960 DKK, 8 Dage

Vandreferie i Rila- og Pirinbjergene - Bulgarien

En unik bjergvandretur over skyerne i Balkan-halvøens højeste bjerge. På denne tur vil vi bestige...
Se alt» Nyheder

21.08.2018 17:13

Guinea Tilhørte Engang En Række Afrikanske Emperier

Guinea tilhørte engang en række afrikanske emperier Den land vi nu kender som Guinea, har tilhørte en række akfrikanske emperier, indtil Frankrig koloniserede landet i 1890’erne, og gjorde det til en del af Fransk Vestafrika. Trods flere forsøg fra lokale på at vælte den franske regering, blev Guinea atter inkorporeret i Fransk Vestafrika i starten af 1900-tallet, og blev kaldt Fransk...


15.08.2018 17:35

Et af de Mest Imponerende Vandfald i Verden

Et af de mest imponerende vandfald i Guyana Kaieteur Falls i Guyana er rangeret som nummer to, på listen over de mest imponerende vandfald i verden, Worldwide Waterfall Database. Det er fantastisk. Vandfaldet har et fald på 225 meter. Selv ikke det verdensberømte Niagara Falls kommer i nærheden med sine små 50 meter. Guyana er den eneste engelsktalende nation i Sydamerika På trods af at have...


07.08.2018 13:12

De første oliemalerier blev ikke malet i Europa under renæssancen, men derimod i Afghanistan

De første oliemalerier blev ikke malet i Europa under renæssancen, men derimod i Afghanistan I mere end et årti blev Afghanistan kun nævnt i forbindelse med Taliban og terrorisme, burkaer og fuldskæg. Afghanistan er meget mere end det. Det er et land hvor ældgamle traditioner holder ud, og et nyt land opstår. Verdens første oliemalerier blev ikke malet i Europa’s renæssance, men i hulerne...


30.07.2018 14:09

Akwasidae Festivalen i Ghana

Akwasidae festivalen er den vigtigste begivenhed for Ashtani-folket i Ghana Akwasidae festivalen bliver fejret af Ashtani folket og høvdingerne i Ghana. Festivalen afholdet på en søndag, en gang hver sjette uge. Festivalen er den næstvigtiste begivenhed lige efter landets nationaldag. Akwasidae festivalens traditioner har forbindelser til den årlige Akan kalender. Kalenderen er opdelt i 9 dele,...