Akwasidae Festivalen i Ghana

Akwasidae Festivalen i Ghana

Akwasidae festivalen er den vigtigste begivenhed for Ashtani-folket i Ghana
Akwasidae festivalen bliver fejret af Ashtani folket og høvdingerne i Ghana. Festivalen afholdet på en søndag, en gang hver sjette uge. Festivalen er den næstvigtiste begivenhed lige efter landets nationaldag. Akwasidae festivalens traditioner har forbindelser til den årlige Akan kalender. Kalenderen er opdelt i 9 dele, og hver del varer omrking seks uger (mellem 40-42 dage). Fejringen af denne del kaldes Adae festivalen og består af 2 festdage: Akwasidae festivalen som afhodes på en søndagi perioden, og Awukudae festivalen. Som afholdes på en onsdag. Fredagen ti dage før Akwasidae kaldes Fofie og betyder Ritual Fredag.

Akwaside festivalen ærer Ashanti-folkets uafhængighedskrig
Festivalen forherliger milepælen i Ashanti-kongerigets historie. Dets første fejring var da Ashanti-riget blev virkeliggjort som stat – efter de besejrede Denkyriaerne i slaget om Feyiase, også kendt som Ashanti-folkets uafhængighedskrig. Under festivalen kan man opleve Ashanti-folkets kuturelle arv udstillet for lokale og besøgende.

Akwasidae festivalen foregår i det Royale Palads
Akwasidae festivalen foregår på det royale palads og samler hundreder af mennesker, alle klædt i traditionelt tøj. Ceremonien foregår i tronsalen, hvor kun kun de indviede har adgang

Akwasidae festivalen mindes dagen, hvor den gyldne stol blev bragt ned fra himmelen
Ifølge Ashanti’s kulturelle arkiver, er Akwasidae udsmykkelsesceremoni, til minde om dagen, hvor den Gyldne Ashanti Stol på magisk vis blev bragt ned fra himmelen. Ritualet indebærer at blod og snaps bliver hældt ud over de tidligere kongers troner, som gaver til dem og deres forfædre.

Velgørenhed er en vigtig del af Akwasidae festivalen
Under årets sidste festival, bliver der fokuseret ekstra meget på maddonationer og donationer til mennesker i nød. Maddonationer består af specielle ting som ’’eto’’ (moste afrkanske yams) med hårdkogte æg.

Under festivalen har folket frihed til at give hånd til kongen
På denne festlige dag mødes ’’Asantehe’’ (kongen af Ashanti) med sine høvdinger i gårdhaven på Manhyia paladset. Den gyldne stol fremvises på paladsets grund med kongens tilstedeværelse. Folk synger og danser i kongens audiens i forbindelse med festivalen. Under denne audiens kan folket fri give hånd til kongen.

Kongen er dækket af guldsmykker under Akwasidae festivalen
Kongen bliver båret i en stol dekoreret med gyldne smykker, og han sidder under en stor parasol. Han overvære også en farverig parade fra sit palads i Kumasi. Deltagerne i denne parade er blandt andet trommeslagere, folkedansere, hornblæsere og sangere.

Kongen tilbeder til sine forfædres jordiske rester
Da festivalen handler om at vise respekt for forfædrene, besøger kongen Bantama Mausoleum og tilbeder ikke kun sine forfædres troner, men også deres skeletter. Han tilbeder Abosom’s ære (mindre guder i Akan tradition) og Nsamanfo (spirituelle forfædre).

Folk lytter til storslåede historier om de gamle Ashanti-konger
Foran kongen står høvdinger i skyggenaf deres store parasoller, folk med sværd og rituelle knive, armerede vagter med ladte geværer og adelige med vifter lavet af strudsefjer. Ved siden af kongen sidder mennesker, der er højt rangerede. Den royale taler står ved kongen side og holder et gyldent scepter som et symbol på kongens magt. Dronningen, rigets vigtigste kvinde er også til stede og hun er omringet af sit følge af kvinder. Som ceremonien går igang, fortæller dedikerede fortællere om tidligere Ashanti-konger. Musikere spiller trommer og elfenbenshorn giver rytmen til ceremonien mens kvinder klædt i rødt tøj, danser traditionelt.

Rundrejse i Ghana, Togo og Benin

Glimt af Cameroon og Den Centralafrikanske Republik 12580 DKK, 11 Dage

Glimt af Cameroon og Den Centralafrikanske Republik

En rejse til Cameroun og Den Centralafrikanske Republik, CAR, kalder på den uforbeholdne...
4 stan-lande - Gå i dybden med Centralasien 11540 DKK, 18 Dage

4 stan-lande - Gå i dybden med Centralasien

Alene navnet "Silkevejen" giver eventyrlignende billeder på nethinden af lange...
Ridetrek i Balkanbjergene (Bulgarien) 5510 DKK, 8 Dage

Ridetrek i Balkanbjergene (Bulgarien)

Denne eventyrlig ride-trail foregår på en del af den berømte vandrerute Kom-Emine (E3). Sporet...
Se alt» Blog

10.12.2021 21:01

Saudi Arabien - islams fødested (gode råd før du skal afsted)

Det tog rigtig lang tid for Saudi Arabien at beslutte sig for at åbne sin grænser for turister, men nu er det endelig en kendsgerning, og Penguin Travel satte straks dette unikke rejsemål på sit kort.Kongeriget – kendt som islams åndelige fødested, har nu en ny tilgang til at tiltrække besøgende, og visum kravene er derfor ændret. Forandringerne er så store i forhold til tidligere, at de...


08.12.2021 13:51

Sokotra - en ø velsignet af guderne og glemt af menneskeheden

Kære rejseven, Da jeg var teenager (tilbage i 70'erne), var der ingen computere og "smart" enheder af nogen art. Kan du forestille dig det, eller måske kan du huske det? Det var den gang vi skrev breve på et papir med en kuglepen og sendte dem med posten. Vi lyttede til de hypermoderne Pink Floyds "The Dark Side of the Moon" eller David Bowies "Space Oddity". Og...


15.11.2021 15:05

Centralasien - alt du behøver at vide inden afrejse

Centralasien er fortsat en af ​​de mindst besøgte regioner i verden. Her findes de såkaldte "Stan-lande", de tidligere sovjetrepublikker Kasakhstan, Tadsjikistan, Turkmenistan, Usbekistan og Kirgisistan. Hvis vi går tilbage i tiden, var disse lande engang hjertet af Silkevejen, den berømte rute, der gik gennem Asien og Europa og forbandt øst og vest, hvor græske og persiske hære...


25.08.2021 13:12

7 interessante fakta om Afghanistan

Så er der igen nyt fra Afghanistan - i april 2021 skrev vi om tilbagetrækning af soldater frem til 11.september 2021. Fulde af håb og optimisme - velvidende at  Afghanistan i mere end 50 år har været været på forsiderne med historier om flygtninge, terrorisme, burkaer og skæg. I 2015 skrev Suzanne Brøgger om sine oplevelser i landet i bogen "Jeg har set den gamle verden forsvinde...