Coronavirus (COVID-19) travel update
Vi arbejder fortsat hjemmefra og har begrænset adgang til telefonopkald/online chat.
Kommer du ikke hurtigt igennem, så send os en besked på info@penguin.dk. Vi er klar på mailen og ringer gerne tilbage inden for kort tid.

Akwasidae Festivalen i Ghana

Akwasidae Festivalen i Ghana

Akwasidae festivalen er den vigtigste begivenhed for Ashtani-folket i Ghana
Akwasidae festivalen bliver fejret af Ashtani folket og høvdingerne i Ghana. Festivalen afholdet på en søndag, en gang hver sjette uge. Festivalen er den næstvigtiste begivenhed lige efter landets nationaldag. Akwasidae festivalens traditioner har forbindelser til den årlige Akan kalender. Kalenderen er opdelt i 9 dele, og hver del varer omrking seks uger (mellem 40-42 dage). Fejringen af denne del kaldes Adae festivalen og består af 2 festdage: Akwasidae festivalen som afhodes på en søndagi perioden, og Awukudae festivalen. Som afholdes på en onsdag. Fredagen ti dage før Akwasidae kaldes Fofie og betyder Ritual Fredag.

Akwaside festivalen ærer Ashanti-folkets uafhængighedskrig
Festivalen forherliger milepælen i Ashanti-kongerigets historie. Dets første fejring var da Ashanti-riget blev virkeliggjort som stat – efter de besejrede Denkyriaerne i slaget om Feyiase, også kendt som Ashanti-folkets uafhængighedskrig. Under festivalen kan man opleve Ashanti-folkets kuturelle arv udstillet for lokale og besøgende.

Akwasidae festivalen foregår i det Royale Palads
Akwasidae festivalen foregår på det royale palads og samler hundreder af mennesker, alle klædt i traditionelt tøj. Ceremonien foregår i tronsalen, hvor kun kun de indviede har adgang

Akwasidae festivalen mindes dagen, hvor den gyldne stol blev bragt ned fra himmelen
Ifølge Ashanti’s kulturelle arkiver, er Akwasidae udsmykkelsesceremoni, til minde om dagen, hvor den Gyldne Ashanti Stol på magisk vis blev bragt ned fra himmelen. Ritualet indebærer at blod og snaps bliver hældt ud over de tidligere kongers troner, som gaver til dem og deres forfædre.

Velgørenhed er en vigtig del af Akwasidae festivalen
Under årets sidste festival, bliver der fokuseret ekstra meget på maddonationer og donationer til mennesker i nød. Maddonationer består af specielle ting som ’’eto’’ (moste afrkanske yams) med hårdkogte æg.

Under festivalen har folket frihed til at give hånd til kongen
På denne festlige dag mødes ’’Asantehe’’ (kongen af Ashanti) med sine høvdinger i gårdhaven på Manhyia paladset. Den gyldne stol fremvises på paladsets grund med kongens tilstedeværelse. Folk synger og danser i kongens audiens i forbindelse med festivalen. Under denne audiens kan folket fri give hånd til kongen.

Kongen er dækket af guldsmykker under Akwasidae festivalen
Kongen bliver båret i en stol dekoreret med gyldne smykker, og han sidder under en stor parasol. Han overvære også en farverig parade fra sit palads i Kumasi. Deltagerne i denne parade er blandt andet trommeslagere, folkedansere, hornblæsere og sangere.

Kongen tilbeder til sine forfædres jordiske rester
Da festivalen handler om at vise respekt for forfædrene, besøger kongen Bantama Mausoleum og tilbeder ikke kun sine forfædres troner, men også deres skeletter. Han tilbeder Abosom’s ære (mindre guder i Akan tradition) og Nsamanfo (spirituelle forfædre).

Folk lytter til storslåede historier om de gamle Ashanti-konger
Foran kongen står høvdinger i skyggenaf deres store parasoller, folk med sværd og rituelle knive, armerede vagter med ladte geværer og adelige med vifter lavet af strudsefjer. Ved siden af kongen sidder mennesker, der er højt rangerede. Den royale taler står ved kongen side og holder et gyldent scepter som et symbol på kongens magt. Dronningen, rigets vigtigste kvinde er også til stede og hun er omringet af sit følge af kvinder. Som ceremonien går igang, fortæller dedikerede fortællere om tidligere Ashanti-konger. Musikere spiller trommer og elfenbenshorn giver rytmen til ceremonien mens kvinder klædt i rødt tøj, danser traditionelt.

Rundrejse i Ghana, Togo og Benin

Sydsudan - kvæghyrdernes land 14030 DKK, 9 Dage

Sydsudan - kvæghyrdernes land

Der er ingen tvivl om, at Sydsudan er en af de mest udfordrende destinationer for den frygtløse...
Vandreferie i Rila- og Pirinbjergene - Bulgarien 3960 DKK, 8 Dage

Vandreferie i Rila- og Pirinbjergene - Bulgarien

En unik bjergvandretur over skyerne i Balkan-halvøens højeste bjerge. På denne tur vil vi bestige...
På østeuropæisk opdagelse - Rumænien, Moldova, Ukraine og Hviderusland 9630 DKK, 15 Dage

På østeuropæisk opdagelse - Rumænien, Moldova, Ukraine og Hviderusland

Har du lyst til at følge i Grev Draculas fodspor, afdække hemmeligheder i et af de mindst besøgte...
Se alt» Nyheder

29.04.2021 15:35

Rwanda i overhalingsbanen

Ved du, at Rwanda er et af de sikreste lande i Afrika at rejse i? Befolkningen er åben og venlig overfor besøgende udefra og udover de gængse rejseråd om påklædning, der matcher landets kultur og huske at holde på hat og briller, hvor mange samles, så kan roligt rejse rundt i landet også på egen hånd. Det lille afrikanske land, Rwanda, hvis navn tidligere mest var forbundet med det forfærdelige...


27.04.2021 13:12

7 interessante fakta om Afghanistan

Så er der igen nyt fra Afghanistan. Denne gang om tilbagetrækning af soldater frem til 11.september 2021. I mere end 50 år har Afghanistan været lig med historier om flygtninge, terrorisme, burkaer og skæg. Men landet er så meget mere end det. Det er et land med oldgammel historie, gamle velbevarede traditioner og unik kultur. Her er 7 interessante fakta om Afghanistan, der vil rokke ved din...


21.08.2018 17:13

Guinea Tilhørte Engang En Række Afrikanske Emperier

Guinea tilhørte engang en række afrikanske emperier Den land vi nu kender som Guinea, har tilhørte en række akfrikanske emperier, indtil Frankrig koloniserede landet i 1890’erne, og gjorde det til en del af Fransk Vestafrika. Trods flere forsøg fra lokale på at vælte den franske regering, blev Guinea atter inkorporeret i Fransk Vestafrika i starten af 1900-tallet, og blev kaldt Fransk...


15.08.2018 17:35

Et af de Mest Imponerende Vandfald i Verden

Et af de mest imponerende vandfald i Guyana Kaieteur Falls i Guyana er rangeret som nummer to, på listen over de mest imponerende vandfald i verden, Worldwide Waterfall Database. Det er fantastisk. Vandfaldet har et fald på 225 meter. Selv ikke det verdensberømte Niagara Falls kommer i nærheden med sine små 50 meter. Guyana er den eneste engelsktalende nation i Sydamerika På trods af at have...