Coronavirus (COVID-19) travel update
Vi arbejder fortsat hjemmefra og har begrænset adgang til telefonopkald/online chat.
Kommer du ikke hurtigt igennem, så send os en besked på info@penguin.dk. Vi er klar på mailen og ringer gerne tilbage inden for kort tid.

Etiopien: Det Ældste Uafhængige Land i Afrika

Etiopien: Det Ældste Uafhængige Land i Afrika

Etipoien er det ældste uafhængige land i Afrika
Etiopien er Afrikas ældste uafhængige land og turistdestination, med en unik kulturel arv. Den Etiopisk Ortodokse Kirke er en af de ældste i kristne kirker. Etiopien er det næststørste land i Afrika målt på indbyggertal, med 90 millioner indbyggere i 2015. Det slå sog ikke Nigeria med over 174 millioner.

I Etiopien taler man 80 sprog
Over 80 sprog bliver talt i landet. Engelsk bliver brugt i skoler og i forbindelse med uddannelse. De mest talte lokale sprog er Oromo, Amharic, Somali og Tigrinya.

Etiopiens hovedtad er den højst belliggende by i Afrika
Addis Ababa, Etiopien hovedstad, er den højst belliggende by i Afrika med en højde på 2400 meter. Addis Ababa er for enhver gæst en portal til en ældgammel og mystisk verden. Byen byder på klassiske eksempler på Etiopisk mad og flere fantastiske museer.

Det ældste menneskellige fossil blev fundet i Etiopien
Det ældste menneskellige fossil blev fundet i Etiopien. Det blev opdaget i januar 2013 og har fået navnet ’’The Ledi Jaw’’. Fossilet er ca. 2,8 millioner år gammelt.

De 10 bud findes i Etiopien
Etiopiener det land i Afrikas med flest atraktioner på UNESCO’s Verdensarvsliste. De ni atraktioner er Aksum, Fasil Ghebbi, Harar, Konso Cultural Landscape, Lower Valley of the Awash, Lower Valley of the Omo, Rock-Hewn kirkerne, Simien Nationalpark og Tiya. Derudover er også Pagtens Ark, som indeholder de 10 bud, at finde i en kirke i landet.

Kaffe blev opdaget i Etiopien
Kaffe blev opdaget i dette land, i Kaffa-regionen. En hyrde opdagede denne berømte drik, da hans geder spiste bladene og blev rastløse.

Den Etiopiske kaldender har 13 måneder
Den Etiopiske kalender har 13 måneder og er 7 et halvt år bagud i forhold til den Gregorianske kalender. Nytår i Etiopien starter den 11 september og en dag senere på skudår.

Etiopien rundrejse- ældre end man kan forestille sig

Vandreferie i Rila- og Pirinbjergene - Bulgarien 3960 DKK, 8 Dage

Vandreferie i Rila- og Pirinbjergene - Bulgarien

En unik bjergvandretur over skyerne i Balkan-halvøens højeste bjerge. På denne tur vil vi bestige...
BALKAN – den store tur! Bulgarien, Serbien, Bosnien-Herzegovina, Kroatien, Montenegro, Kosovo, Albanien, Makedonien 7610 DKK, 14 Dage

BALKAN – den store tur! Bulgarien, Serbien, Bosnien-Herzegovina, Kroatien, Montenegro, Kosovo, Albanien, Makedonien

DOWNLOAD TRIP DOSSIER   Denne rundrejse er et kulturhistorisk kalejdoskop på Balkan. Engang...
Sydsudan - kvæghyrdernes land 14030 DKK, 9 Dage

Sydsudan - kvæghyrdernes land

Der er ingen tvivl om, at Sydsudan er en af de mest udfordrende destinationer for den frygtløse...
Se alt» Nyheder

21.08.2018 17:13

Guinea Tilhørte Engang En Række Afrikanske Emperier

Guinea tilhørte engang en række afrikanske emperier Den land vi nu kender som Guinea, har tilhørte en række akfrikanske emperier, indtil Frankrig koloniserede landet i 1890’erne, og gjorde det til en del af Fransk Vestafrika. Trods flere forsøg fra lokale på at vælte den franske regering, blev Guinea atter inkorporeret i Fransk Vestafrika i starten af 1900-tallet, og blev kaldt Fransk...


15.08.2018 17:35

Et af de Mest Imponerende Vandfald i Verden

Et af de mest imponerende vandfald i Guyana Kaieteur Falls i Guyana er rangeret som nummer to, på listen over de mest imponerende vandfald i verden, Worldwide Waterfall Database. Det er fantastisk. Vandfaldet har et fald på 225 meter. Selv ikke det verdensberømte Niagara Falls kommer i nærheden med sine små 50 meter. Guyana er den eneste engelsktalende nation i Sydamerika På trods af at have...


07.08.2018 13:12

De første oliemalerier blev ikke malet i Europa under renæssancen, men derimod i Afghanistan

De første oliemalerier blev ikke malet i Europa under renæssancen, men derimod i Afghanistan I mere end et årti blev Afghanistan kun nævnt i forbindelse med Taliban og terrorisme, burkaer og fuldskæg. Afghanistan er meget mere end det. Det er et land hvor ældgamle traditioner holder ud, og et nyt land opstår. Verdens første oliemalerier blev ikke malet i Europa’s renæssance, men i hulerne...


30.07.2018 14:09

Akwasidae Festivalen i Ghana

Akwasidae festivalen er den vigtigste begivenhed for Ashtani-folket i Ghana Akwasidae festivalen bliver fejret af Ashtani folket og høvdingerne i Ghana. Festivalen afholdet på en søndag, en gang hver sjette uge. Festivalen er den næstvigtiste begivenhed lige efter landets nationaldag. Akwasidae festivalens traditioner har forbindelser til den årlige Akan kalender. Kalenderen er opdelt i 9 dele,...