Coronavirus (COVID-19) travel update
Vi arbejder fortsat hjemmefra og har begrænset adgang til telefonopkald/online chat.
Kommer du ikke hurtigt igennem, så send os en besked på info@penguin.dk. Vi er klar på mailen og ringer gerne tilbage inden for kort tid.

Madagaskar: Hjemsted For Verdens Største Baobabtræer

Madagaskar: Hjemsted For Verdens Største Baobabtræer

Vidste du: Madagaskar er perlen af dyreliv i det Indiske Ocean
Madagaskar er den største ø i det Indiske Ocean, og er kendt for dens fantastiske dyreliv og biodiversitet. Vil du have bjergtagende naturudsigter? – Så finder du dem her! Drømmer du om hvide sandstrande, storslåede regnskove, gode surfspots eller lækker mad – det hele findes her, og venter på at du forvandler dit besøg til en uforgelmmelig once-in-a-life-time-experience. Madagaskars strande er så smukke, at den sydvestlige del af øen er et populært sted for frierier og bryllupsrejser.

Vidste du: Madgaskar har storslåede destinationer på Verdensarvslisten
Selvom Madagaskar er blandt de fattigste lande i verden, byder den på flere seværdigheder på Verdensarvslisten! Bemarasha Tsingy er en af de ældste nationalparker i Madagaskar, og er på majæstætisk vis kreeret af kalkstensformationer, der dækker en labyrint på 72.300 hektar. Parken, som blev skabt i 1927, har længe interesseret geologer og botanikere verden over. Den er hjemsted for ca. 90 fuglearter, 10 typer af lemurer og 8 reptilarter.

Vidste du: Madagaskar har sin egen versin ad den amerikanske Grand Canyon
Jo, den er god nok – Isalo Nationalpark. Parken dækker mere end 80.000 hektar mod syd, og for millioner af år siden, lå det hele under vand. Idag er det den mest besøgte park i landet, med mere end 30.000 besøgendeårligt. Man kan endda svømme i de naturlige søer, hvis man trænger til et hvil mellem vandringerne. Normalt er Isalo, Madagaskars første hotspot for dyreliv, så vær forberedt på et ekstremt eventyr og sensationelle udsigter i det fri. Måske er en hel uge ikke engang nok til at opleve det hele.

Vidste du: Madagaskar er hjemsted for verdens størte Baobabtræer
Verdens største Baobabtræer findes i Madagaskar, og de er fantastiske! Baobabtræet, eller flasketræet bliver også kaldt ’’Reniala’’, hvilket betyder ’’moder i skoven’’ på det Mallagassiske sprog. I Madagaskar kan man finde 6 ud af de i alt 8 eksisterende Baobab arter. Nogle Bababtræer kan vokse sig 30 meter høje med en omkrids på 9 meter. Store nok til at minde en om hvor lille man er, uanset ens størrelse. Disse neturlige juveler giver stof til eftertanke, som de lokale siger.

Vidste du: Madagaskars ubetingede kendetegn, er lemuren
Madagaskar er et paradis for dem der elsker katte! Her finder du de sødeste kattelignende dyr i verden - Lemurerne! Landets ubetingede varmærke er de sorte og hvid-stribede Lemurkatte. Så søde og nuttede at ens hjerte smelter! Mere end 60 arter er repræsenteret på øen. Men vær forsigig og glem ikke at de er en truet dyreart. Men bare rolig – Du skal nok få chancen for at få taget et billede med dem, når du besøger nationalparkerne, eller på nogle af luksushotellerne i naturreservaterne. Man bliver helt forelsket i dem!

Vidste du: Madagaskar er det perfekte sted at se på hvaler
En af de berømte til at give sig til i Madagaskar - se på hvaler. Det er intet mindre end spektakulært! Madagaskar ligger tæt på en migrationsrute for hvaler, og to gange årligt kan disse hvaler ses fra kystenMellem juli og spetember er Sainte-Marie øen det bedste sted at beundre en hel hær af pukkelhvaler, hvor hunnerne kommer for at føde i det varme vand. Fra oktober til december kan man opleve ungerne og deres mødre plaske rundt i det lave vand ved Nosy Be mod Nordvest. Ikke alne kan du ses dem, men også høre hannernes kraftfulde hvalsang.

Vidste du: Mange europæere beslutter at tilbringe pensionen på Madagaskar
Madagaskar er verdens femte fattigste land, og livet der er økonomisk overkommeligt. Medmindre man er meget kræsen omkring mad og hotelkvaliteten, kan man få måltid for ca. 50kr. Hotelværelser kan fås fra ca. 100kr. Derofr har mange europæere at tilbringe pensionen her, da man kan leve noget bedre i Madagaskar end i Europa. De lokale i Madagaskar – Malagasy, er kendt for deres gæstfrihed og venlige natur, men de går meget op i at man respekterer deres kultur. 

Madagaskar - et isoleret naturparadis

Rideferie i Rodopibjergene, Bulgarien 5520 DKK, 8 Dage

Rideferie i Rodopibjergene, Bulgarien

Rodopi-bjergene i det sydlige Bulgarien er masser af uspoleret natur, historiske seværdigheder,...
Sydsudan - kvæghyrdernes land 14030 DKK, 9 Dage

Sydsudan - kvæghyrdernes land

Der er ingen tvivl om, at Sydsudan er en af de mest udfordrende destinationer for den frygtløse...
Vandreferie i Rila- og Pirinbjergene - Bulgarien 3960 DKK, 8 Dage

Vandreferie i Rila- og Pirinbjergene - Bulgarien

En unik bjergvandretur over skyerne i Balkan-halvøens højeste bjerge. På denne tur vil vi bestige...
Se alt» Nyheder

21.08.2018 17:13

Guinea Tilhørte Engang En Række Afrikanske Emperier

Guinea tilhørte engang en række afrikanske emperier Den land vi nu kender som Guinea, har tilhørte en række akfrikanske emperier, indtil Frankrig koloniserede landet i 1890’erne, og gjorde det til en del af Fransk Vestafrika. Trods flere forsøg fra lokale på at vælte den franske regering, blev Guinea atter inkorporeret i Fransk Vestafrika i starten af 1900-tallet, og blev kaldt Fransk...


15.08.2018 17:35

Et af de Mest Imponerende Vandfald i Verden

Et af de mest imponerende vandfald i Guyana Kaieteur Falls i Guyana er rangeret som nummer to, på listen over de mest imponerende vandfald i verden, Worldwide Waterfall Database. Det er fantastisk. Vandfaldet har et fald på 225 meter. Selv ikke det verdensberømte Niagara Falls kommer i nærheden med sine små 50 meter. Guyana er den eneste engelsktalende nation i Sydamerika På trods af at have...


07.08.2018 13:12

De første oliemalerier blev ikke malet i Europa under renæssancen, men derimod i Afghanistan

De første oliemalerier blev ikke malet i Europa under renæssancen, men derimod i Afghanistan I mere end et årti blev Afghanistan kun nævnt i forbindelse med Taliban og terrorisme, burkaer og fuldskæg. Afghanistan er meget mere end det. Det er et land hvor ældgamle traditioner holder ud, og et nyt land opstår. Verdens første oliemalerier blev ikke malet i Europa’s renæssance, men i hulerne...


30.07.2018 14:09

Akwasidae Festivalen i Ghana

Akwasidae festivalen er den vigtigste begivenhed for Ashtani-folket i Ghana Akwasidae festivalen bliver fejret af Ashtani folket og høvdingerne i Ghana. Festivalen afholdet på en søndag, en gang hver sjette uge. Festivalen er den næstvigtiste begivenhed lige efter landets nationaldag. Akwasidae festivalens traditioner har forbindelser til den årlige Akan kalender. Kalenderen er opdelt i 9 dele,...