Fakta om Bhutan

Fakta om Bhutan

- Bhutan er en af de mest isolerede og mindst udviklede nationer i verden.
- Med sine 7570 meter (24836 fod), er Gangkhar Puensum det højeste bjerg i Bhutan - og det højeste ubestigede bjerg i verden.
- Bhutan er det eneste land i vernden, som måler national lykke ved hjælp af et index der hedder Brutto National Lykke. FN blev involveret i ideen i 2011, og arbejder nu på at udvikle en indikator, der omfatter social, helbredsmæssig og miljømæssig velstand i stedet for kun økonomi.
- Det er forbudt for Bhutanesere at gifte sig med udlændinge.
- Ifølge Bhutanesisk skik, skal man nægte at tage imod mad tilbudt af andre. Traditionen fortæller at man skal sige ordene ''meshu meshu'' og holde hænderne for munden. Det er dog tilladt at give efter ved anden eller tredje tilbud.
- I 2010 blev Bhutan det første land i verden, der forbød produktion og salg af tobaksprodukter. Det er ulovligt at ryge offentlig, men tilladt at ryge i hjemmet. Bhutans første konge kaldte i 1916 tobak for ''den mest beskidte og kvalmende urt''.
- I et forsøg på modernisering, tilladte Bhutans konge endelig fjernsyn og adgang til internettet i 1999. Bhutan var et af de sidste lande i verden, der fik adgang til TV. Kongen advarede mod misbrug af fjernsyn, da det kunne skade de gamle traditioner.

På østeuropæisk opdagelse - Rumænien, Moldova, Ukraine og Hviderusland 12390 DKK, 15 Dage

På østeuropæisk opdagelse - Rumænien, Moldova, Ukraine og Hviderusland

Har du lyst til at følge i Grev Draculas fodspor, afdække hemmeligheder i et af de mindst besøgte...
Taiwans Højdepunkter 6120 DKK, 8 Dage

Taiwans Højdepunkter

Belliggende ud fra Kinas sydøstlige kyst finder man ønationen Taiwan – et af de mest tæt...
Rundrejse i Mexico 13990 DKK, 9 Dage

Rundrejse i Mexico

Fra det pulserende liv i Mexico City til de forunderlige ældgamle ruiner ved Chichén...
Se alt» Nyheder

18.04.2018 13:54

25 dage, 700 km og 100 bjergtoppe – kryds bjergkæden på Balkan tag en dukkert I Sortehavet, hvor rejsen slutter.

Den internationale vandrerute E-3, bedre kendt som ''Kom-Emine'', starter ved Kom toppen og følger Balkan bjergryggen 650 km for at ende ud i en stejl, enestående sortehavskyst, der omringer Emona...


17.04.2018 15:43

Safari med 20% rabat

Camping Safari i Sydafrika: fra Cape Town til Victoria Falls med 20% rabat Book i resten a april og vi giver dig 20% rabat på denne unikke camping safari, der starter i Cape Town, passerer gennem...


19.02.2018 15:26

Wakhan Corrider territoriet, hvor temperature ikke overstiger nulpunktet mere end 300 dage om året

Territoriet Wakhan Corridor. Her kommer temperaturen ikke over 0 ̊ C mere end 300 dage om året. Wakhi er et mindre samfund med ca. 12000 nomader. De holder til i dette område, som ligner en...