Fakta om Bhutan

31.01.2018 15:15

Fakta om Bhutan

- Bhutan er en af de mest isolerede og mindst udviklede nationer i verden.
- Med sine 7570 meter (24836 fod), er Gangkhar Puensum det højeste bjerg i Bhutan - og det højeste ubestigede bjerg i verden.
- Bhutan er det eneste land i vernden, som måler national lykke ved hjælp af et index der hedder Brutto National Lykke. FN blev involveret i ideen i 2011, og arbejder nu på at udvikle en indikator, der omfatter social, helbredsmæssig og miljømæssig velstand i stedet for kun økonomi.
- Det er forbudt for Bhutanesere at gifte sig med udlændinge.
- Ifølge Bhutanesisk skik, skal man nægte at tage imod mad tilbudt af andre. Traditionen fortæller at man skal sige ordene ''meshu meshu'' og holde hænderne for munden. Det er dog tilladt at give efter ved anden eller tredje tilbud.
- I 2010 blev Bhutan det første land i verden, der forbød produktion og salg af tobaksprodukter. Det er ulovligt at ryge offentlig, men tilladt at ryge i hjemmet. Bhutans første konge kaldte i 1916 tobak for ''den mest beskidte og kvalmende urt''.
- I et forsøg på modernisering, tilladte Bhutans konge endelig fjernsyn og adgang til internettet i 1999. Bhutan var et af de sidste lande i verden, der fik adgang til TV. Kongen advarede mod misbrug af fjernsyn, da det kunne skade de gamle traditioner.