Oplev Dalmatien i Kroatien

Oplev Dalmatien i Kroatien

Hold ferie i Kroatien og oplev Dalmatien hvor en af Adriaterhavets smukkeste kyststrækning er. Dalmatien strækker sig fra det nordlige Tribanj til det sydlige Konavle og er gennem de sidste mange år blevet en mere og mere populær feriedestination. Især de charmerende middelalderbyer, de smukke øer, strandene og det krystalklare hav tiltrækker turister, samt den fantastisk skønne natur der befinder sig på kyststrækningen, Dalmatien. Historiske, velbevarede bygninger og gader finder man direkte ud til Adriaterhavet.

Fakta

Kroatiens officielle navn er Republika Hrvatska. Landet er 56.542 km2 med mere end 1200 øer og holme. Kroatien grænser op til Slovenien, Ungarn, Serbien, Bosnien-Hercegovina og Montenegro, samt en havgrænse til Italien. Der er 4.300.000 indbyggere i Kroatien hvor ca. 800.000 af indbyggerne bor i hovedstaden Zagreb. De mest besøgte feriedestinationer er Dubrovnik og Split ved Adriaterhavets kyststrækning i Kroatien. Der tales primært kroatisk i landet og derefter serbisk, italiensk, ungarsk, tjekkisk og slovakisk. Den lokale valuta er Kuna. Kroatien blev medlem af EU i 2013.

 

I det sydlige Dalmatien finder man byen Dubrovnik, som er beliggende direkte ud til Adriaterhavet. Dubrovnik er en af Kroatiens mest populære feriedestinationer og her er der rig mulighed for at tage en tur på stranden og nyde sin ferie i fulde drag. Man bør i Dubrovnik opleve de historiske seværdigheder, som bymuren, barokbygninger, katedraler og bygningsværker tilbage fra 1100-tallet. I Dubrovnik er der her mulighed for at besøge øen Mljet, som er en af de mest skovbeklædte øer i Adriaterhavet. Besøg her nationalparken og tag en cykeltur eller en vandretur.

Hvis man rykker sig en lille smule nord på til den centrale del af Dalmatien, finder man byen Split. Split er en af de vigtigst havnebyer ved Adriaterhavet i Kroatien. I Split finder man blandt andet paladset Diocletian, fortet Klis og den gamle del af Split, som helt sikkert er værd at besøge. Ved havet er der rig mulighed for at tage en tur på stranden eller på en sejltur til en eller flere af øerne ud for Split. Kombiner eventuelt et krydstogt med en cykelferie – sejl ud til en ø, besøg en by og cykel rundt, se naturen, nyd vinden i håret og det salte vand. Der er mange muligheder og den eneste der sætter grænser er dig selv.

Oplev blandt andet også de to største øer ud for Split, Brac og Hvar, som bestemt er et besøg værd. Hvar er ved at blive en mere og mere populær festø, hvor Brac er mere roligt, ellers er der også mulighed for at besøge øerne Solta, Vis og Ciovo.

Solta en ø der ofte bliver glemt og overset, hvilket er ærgeligt. Ø;;;;;en byder på afslapning, strande, kyster, skovklædte områder og klipper. Det er ideelt, at hoppe på cyklen eller snøre vandreskoene og opleve naturen uberørt af mennesker. På Solta dyrkes der blandt andet morbær, vinstokke, oliven samt rosmarin. Fra rosmarinen hentes de eteriske olier som bruges i kosmetik- og parfumeindustrien. Det er helt sikkert en ø som skal på bucketlisten, hvis man tager til Kroatien.

Fra byen Split er der stor mulighed for at tage katamaranen til den velduftende ø, Hvar. Selve byen Hvar er en hyggelig by med mange små gader – især i den gamle del af byen. Hvis man vælger at udforske den gamle del af byen, vil det være idéelt at huske vand, da der er mange trappetrin der skal bestiges. Det er også muligt at begive sig ud på en cykeltur på øen ,Hvar, hvor man her kan opleve krydderurtemarkeder, natur, byer, strande og udsigtsposter.

I øhavet mellem den centrale og sydlige del af Dalmatinen finder man øen Korcula. Ø;;;;;en er kendt for stedet hvor Marco Polo blev født, og navnet bruges overalt på øen. Til ære for Marco Polo, mener man at huset ved siden af kirken i midten af den gamle bydel, var hans fødested. Huset er blevet lavet om til et museum og det vil helt sikkert være et besøg værd. Korcula byder på mere end historiske seværdigheder. Korcula er en frodig ø, med utallige frugt- og oliventræer i økologiske områder. Tag en cykeltur på øen, hop i vandreskoen og gå en tur, besøg seværdighederne, læg dig i sandet, hop en tur i vandet og nyd omgivelserne.

Tag til Kroatien og nyd ferien – du vil ikke fortryde det!

 

Vandreferie i Kap Verde 3460 DKK, 8 Dage

Vandreferie i Kap Verde

Kap Verde, lige så smuk som den er mystisk. Et barn født af vulkansk raseri. Ø;;riget består af...
Levada og laurbærskov på Madeira 3610 DKK, 8 Dage

Levada og laurbærskov på Madeira

Den portugiske ø, Madeira, langt ude i Atlanterhavt er en af Europas smukkeste. Ikke kun klimaet...
Sydsudan - kvæghyrdernes land 13990 DKK, 8 Dage

Sydsudan - kvæghyrdernes land

Der er ingen tvivl om, at Sydsudan er en af de mest udfordrende destinationer for den frygtløse...
Se alt» Blog

10.12.2021 21:01

Saudi Arabien - islams fødested (gode råd før du skal afsted)

Det tog rigtig lang tid for Saudi Arabien at beslutte sig for at åbne sin grænser for turister, men nu er det endelig en kendsgerning, og Penguin Travel satte straks dette unikke rejsemål på sit kort.Kongeriget – kendt som islams åndelige fødested, har nu en ny tilgang til at tiltrække besøgende, og visum kravene er derfor ændret. Forandringerne er så store i forhold til tidligere, at de...


08.12.2021 13:51

Sokotra - en ø velsignet af guderne og glemt af menneskeheden

Kære rejseven, Da jeg var teenager (tilbage i 70'erne), var der ingen computere og "smart" enheder af nogen art. Kan du forestille dig det, eller måske kan du huske det? Det var den gang vi skrev breve på et papir med en kuglepen og sendte dem med posten. Vi lyttede til de hypermoderne Pink Floyds "The Dark Side of the Moon" eller David Bowies "Space Oddity". Og...


15.11.2021 15:05

Centralasien - alt du behøver at vide inden afrejse

Centralasien er fortsat en af ​​de mindst besøgte regioner i verden. Her findes de såkaldte "Stan-lande", de tidligere sovjetrepublikker Kasakhstan, Tadsjikistan, Turkmenistan, Usbekistan og Kirgisistan. Hvis vi går tilbage i tiden, var disse lande engang hjertet af Silkevejen, den berømte rute, der gik gennem Asien og Europa og forbandt øst og vest, hvor græske og persiske hære...


25.08.2021 13:12

7 interessante fakta om Afghanistan

Så er der igen nyt fra Afghanistan - i april 2021 skrev vi om tilbagetrækning af soldater frem til 11.september 2021. Fulde af håb og optimisme - velvidende at  Afghanistan i mere end 50 år har været været på forsiderne med historier om flygtninge, terrorisme, burkaer og skæg. I 2015 skrev Suzanne Brøgger om sine oplevelser i landet i bogen "Jeg har set den gamle verden forsvinde...