Vandreferie i Cinque Terre

Vandreferie i Cinque Terre

Bliv ført ind i det magiske område Cinque Terre - fem unikke fiskerlandsbyer langs Den liguriske kyst, også kendt som Italiens ‘blomster-Riviera’.

Cinque Terre er en nationalpark og har været på UNESCO’s liste siden 1997. Vandringerne på kyststierne giver de mest fantastiske udsigter over frodige middelhavsvinmarker og vilde blomster i blomst, mens der længere inde i landet er fortryllende nåle- og kastanjeskove. Rejs med tog eller båd fra Monterosso til pittoreske landsbyer, hvor du kan nyde det lækre lokale køkken og slappe af med et glas hvidvin på en udendørs café med udsigt over Middelhavets smaragdgrønne vande. Cinque Terre er et lille paradis med et unikt landskab, snoede stier, fortryllende strande mellem klinter, klart vand og besnærende dufte, og vil med sikkerhed tilfredsstille enhver besøgendes smag.

Turens højdepunkter:
♦ De fem landsbyer Monterosso, Vernazza, Cornilia, Manarola, Riomaggiore, Levanto
♦ Den betagende udsigt over det smaragd blå Middelhav
♦ Lækre fisk og skaldyr og den berømte Trofie al Pesto
Unikke badestrande
 

Rejseplan:

Dag 1. Ankomst
Ankomst til Levanto. Efter indkvarteringen på hotellet er der tid til et kort besøg i centrum og måske også til en svømmetur, der kan vaske trætheden ud af kroppen efter rejsen.

Dag 2. Levanto - Punta Mesco - Monterosso - Levanto
Førstedagens gåtur fører op mod Punta Mesco. Du følger en rimelig stejl sti ned i Monterosso, en farverig by, med blå, røde & gule huse. Her har du er så tid til at udforske byen, inden du tager det lokale tog tilbage til Levanto. De, der har lyst, kan også vandre tilbage.
Vandring: ca. 3,5 t, med sightseeing 4-5 t.

Dag 3. Riomaggiore - Vernazza - Riomaggiore
Dagen starter med en togtur til Riomaggiore, den sydligste af de fem landsbyer, hvor du med det samme kan lade din bagage blive på hotellet. Så starter du på den mest "klassiske" vandretur af dem alle i Cinque Terre: turen langs den berømte "Sentiero del'Amore« (»Lover's Walk") til Manarola. Når du nærmer dig Vernazza, domineret af en gammel fæstning, kan du nyde nogle af de bedste udsigter, der er i regionen. Der er mange caféer og barer, hvor du kan nyde en forfriskning, før du tager toget tilbage til dit hotel.
Vandring: ca. 3,5 t. med sightseeing 5,5 t.

Dag 4. Riomaggiore - Monterosso - Riomaggiore
Dagens tur tager dig til det indre af Cinque Terre, til kirkerne Madonna di Reggio og Madonna di Saviore. Du skal først tage toget til Vernazza og derefter gå langs kysten til Monterosso, som nærmer sig denne smukke lille by fra en anden vinkel. En kortere tur tager dig direkte fra Madonna di Reggio langs en række små kapeller ned på Vernazza. Toget tilbage til Riomaggiore.
Vandring: ca. 4,5 t. med sightseeing.

Dag 5. Riomaggiore - Portovenere - Riomaggiore
I dag går det i østlig retning. Fra Riomaggiore begynder du din tur til Campiglia og Portovenere. Du skal gå op af en lang trappe til Santuario della Madonna di Montenero. Ved at fortsætte op ad bakken begynder turen langs kystskrænter, gennem vinmarker, og med vidunderlig udsigt over kysten, der er omgivet af det klare blå vand. Nedturen er gennem en fyrreskov, som fortsætter mod Portovenere, en tur med utrolig spektakulær udsigt. Der er tid til at besøge den charmerende landsby Punta San Pietro, før man skal med båd tilbage til Riomaggiore.
Vandring: ca. 4,5 t. med sightseeing (mulighed for forlængelse af turen 5,5 t.).

Dag 6. Camogli - San Fruttuoso monastery - Camogli
Fra Riomaggiore tager du toget til Camogli, hvor du stiller din bagage på dit hotel. Her starter du din første gåtur på halvøen Portofino. Turen tager dig gennem skovområder, mod klosteret San Fruttuoso fra det 11.årh. Klosteret kan kun nås til fods eller med båd. Vælg selv om turen tilbage er til vands eller lands. Hen ad eftermiddagen forslår vi, at du giver dig selv tid til at udforske den smukke Camogli.
Vandring: ca. 3,5 t. med sightseeing (kortere tur: 1,5 - 2,5 t.).

Dag 7. Camogli - Santa Margherita - Portofino - Camogli
Start dagen med en kort togtur til Santa Margherita, hvor du har tid til at gå lidt rundt i den attraktive by. Fra Santa Margherita går du til Portofino, en meget farverig landsby. Et besøg på slottet og fyret er et must! Hvis energien tillader det, kan du fortsætte gåturen som har en flot udsigt over Genova bugten og frem til klosteret San Fruttuoso. Du kan vælge at vende tilbage med båd til Santa Margherita eller direkte til Camogli.
Vandring: ca. 3,5 t. med sightseeing (mulighed for forlængelse af turen 5,5 t.).

Dag 8. Afrejse
Så er turen kommet til sin ende og hjemturen på egen hånd starter.

Bagagetransport: Helt specielt for dette område er prisen for bagagetransport og som vi derfor har valgt ikke at inkludere. Man kommer fra by-til-by med toget gennem tunneller, mens biler skal køre store omveje og ofte have special tilladelse for at komme ind i byerne. Servicen er derfor kostbar, men kan bestilles.

Prisen inkluderer: ► Overnatning på 2 / 3 *** hoteller med eget bad/toilet med morgenmad ► Detaljerede road book og kort på engelsk ► 24-timers telefonassistance ► OBS! Prisen er per person i delt dobbeltværelse.

Ikke inkluderet: ► Fly og offentlig transport ► Rejseforsikring ► Transfer fra og til lufthavnen ► Drikkepenge ► Entréer ► Drikkevarer ► Andre personlige udgifter ► Bagagetransport ► Der er turistskat i Italien, der desværre ikke kan opkræves på forhånd. Afgiften er forskellig fra by til by; budgetter med 2-4 EUR pr. nat pr. person. Der afregnes direkte på stedet.

Eventuelle tillæg: ► Eneværelsestillæg: marts, april, oktober+november: kr. 1875; maj og juni: kr. 1964; Påske (28.03-06.04), juli, august og september: kr. 2142

Værd at vide: Lufthavne i nærheden: Pisa, Genova eller Firenze, eventuelt Rome. De daglige etaper er ikke lange, men alligevel krævende på grund af de mange op-/nedstigninger. Flere af turene kan forkortes undervejs. Turen starter i Levanto, hvortil der går mange tog og den ender i Camogli. Nemmest er at tage toget tilbage til Levanto (30 min.). Vær opmærksom på, at det er meget vanskeligt at finde p-plads til egen bil i hele Cinque Terre og de få, der findes, er dyre bortset fra Levanto (med alle forbehold). Her kan du søge yderligere oplysninger om at rejse med tog i Italien.

Nødvendigt udstyr: ► Medbring rygsæk til de daglige vandringer

Anbefalet rejseperiode: ► marts-november.

Billeder