De vidundere af Jordan

De vidundere af Jordan

JORDAN er et land gennemsyret af historie. Det har været hjemsted for nogle af menneskehedens tidligste bosættelser, og relikvier af mange af verdens store civilisationer kan stadig ses den dag i dag. Mellemøstens korsvej - Jordan og Palæstina har tjent som et strategisk bindeled mellem Asien, Afrika og Europa, lige siden civilisationernes begyndelse, og har haft en vigtig rolle at spille som en knudepunkt for handel og kommunikation - den rolle har Jordan stadig.

Landet er en ideel destination for en uges oplevelsestur. Et overflødighedshorn af ting at se og gøre - denne aktivferie omfatter det bedste af, hvad dette storslåede land kan byde på. Vi besøger alle de store steder af interesse. Vi har to hele dage til at udforske den spektakulære Petra, udnævnt til et af verdens 7 moderne underværker og en guidet besøg omkring Jerash, en af de bedst bevarede romerske byer i Mellemøsten. Vi vil også undersøge de fantastiske kulisser i ørkenen ved Wadi Rum. Og der bliver tid til at "flyde" i de saltvandet i det Det Døde Hav.

Turens højdepunkter:
Petra - den Nabatean Rød-Rose by, en af de Nye 7 vidundere i verden
Wadi Rum - hvor store dele af den berømte film "Lawrence of Arabia" blev optaget
Dødehavet - det salte hav, hvor planter og dyr ikke kan blomstre

 

Rejseplan:

Dag 1 (lørdag): Ankomst Amman Lufthavn
Amman. Transport til dit hotel for natten.

Dag 2 (søndag): Amman - Jerash - Ajloun - Amman
Transport til Jerash, for at gå blandt de oprindelige templer, teatre, pladser, stier og gader, alle beliggende inden for bymurene. Inden for bymurene er også fundet rester af bopladser fra bronzealderen, jernalderen, hellenismen, romerske, byzantinske, umayyad og abbasidiske perioder, hvilket indikerer menneskelig beboelse på dette sted i mere end 2.500 år. Senere kører vi til Ajloun for at se slottet Qal'at Ar-Rabad der blev bygget af en Saladins generaler i 1184. Retur til Amman for overnatning.

Dag 3 (mandag): Amman - Madaba - Mount Nebo - Petra
Kørsel til Madaba for at besøge kirken St. George, nu en græsk ortodokse basilika og hjemstedet for den enorme Madaba Mosaic Map. Kortet, med sin rigt detaljerede gengivelse af Jerusalem, Jeriko, Betlehem og andre hellige steder, blev først genopdaget i 1894 og er siden blevet glimrende restaureret. Efter en kort transport besøges Mount Nebo, hvorfra Moses så det forjættede land, før han døde. Nyd udsigten over Det Hellige Land og også se flere mosaikker af forskellige dyr og tal findes inde i kirken Mount Nebo. Besøg i Shobak slottet bygget i 1115 af kong Baldwin af Jerusalem. Der fortsættes til Petra. Overnatning på hotel i Petra.

Dag 4 (tirsdag): Petra
Besøg af Petra, en af de nye syv vidundere i verden. Den gamle Nabatean by, ligger 225 km fra Amman, og blev udhugget i sten for mere end 2000 år siden, og byen dominerede handelsruterne i det gamle Arabien. Besøg ved grave, damme og vandkanaler. Først følges SIQ, en smal sti i 1,2 km og den er den vigtigste indgang til byen. Ved afslutningen af SIQ, ses Khazneh, den mest udsmykkede og smukkeste af Petras grave. Retur til hotel i Petra og overnatning.

Dag 5 (onsdag): Petra - Wadi Rum
Efter morgenmad kørsel til Lille Petra & Beidah, hvor man besøger de 8000 års gamle landsbyer fra sten alderen. Transport til Wadi Rum, kendt som "Valley of the Moon". Wadi Rum er et unikt formet bjerg, det står kontrastfyldt i det rosenrøde sand i ørkenen med kantede klipper af forskellige brunlige, rødlige og gyldne farver. Oplev Wadi Rum med en 4x4 jeeptur. Middag og overnatning i Wadi Rum Camp.

Dag 6 (torsdag): Wadi Rum - Dødehavet - Amman
Besøg i Bethany - stedet for Johannes Døberens forlig, hvor Jesus blev døbt. Kørsel til Det Døde Hav, det laveste punkt på jorden 429 meter under havets overflade. Det Døde Hav er langt en af Jordans mest imponerende og spektakulære steder. Vandet er kendt for en høj koncentration af salt og mineraler, hvilket er terapeutisk, samt en unik oplevelse at svømme i. Eftermiddagen er til afslappning før kørslen tilbage til Amman. Overnatning på hotel i Amman

Dag 7 (fredag): Afrejse
Transport til Queen Alia International Airport til afrejse


Prisen inkluderer: ► 5 overnatninger i delte dobbeltværelser på 3*** hoteller m. eget bad/toilet og 1 nat i camping i Wadi Rum ► halvpension (morgenmad + aftensmad) ►hesteridning i Petra i 800 m ► entreer ► al transport ifølge programmet ► en lokal engelsk talende guide under sightseeing ►drikkepenge til personalet på hotellerne

Prisen inkluderer ikke: ► flybilletter ► forsikring ► drikkevarer og måltider ikke nævnt i programmet ► drikkepenge til guide og chauffør ► drikkepenge for ridningen ►visum ►tillæg under hellige dage ► personlige udgifter 

Eventuelle tillæg: ► eneværelsestillæg: 1/12/2016-20/12/2016 + 11/1-28/2 + 1/6-31/8: kr. 1120 /// 21/12/2016-10/1/2017 + 1/3-31/5 + 1/9-31/10: kr. 1230 ► ekstra nætter: på forespørgsel ► turen kan arrangeres med indkvartering på 4**** hoteller og 5***** hoteller: på forespørgsel

Visum: ►Visum fås i lufthavnen ved ankomst. Folk, som har flere end 2 overnatninger i Jordan får deres visum gratis. Venligst send en skannet kopi af dit pas ved bestilling af rejsen så vi kan ordne dit visum.

Værd at vide: ►Turen er med garanteret afgang om lørdagene ved min. 2 personer. 1 person kan bestille turen kun hvis der er andre tilmeldte på en bestemt dato. ►Hotellernes kategori er ifølge de lokale standarder og ikke de internationale. ► Den lokale valuta i Jordan er dinar (JOD), kendt som "jay-dee" blandt de unge locala folk ► Drikkepenge på ca. 10% forventes generelt i de bedre restauranter (og ofte indgår i regningen). ► Undgå vand fra hanen, genfrossen is, skaldyr og rå-kødretter. Spis måltider kun på travle restauranter. ► Det er varmt i ørkenen i dagtimerne, men i nat bliver det meget koldt, så glem ikke varmt tøj ► Juni-august anbefales ikke for at besøge Jordan - det bliver ekstremt varmt og mange seværdigheder er lukket ► Jordan har lav niveauer af kriminalitet.

Anbefalet rejseperiode: marts - maj, september - oktober

Vaccinationsanbefalinger til Asien

Billeder