Et glimt af Nordkorea

Et glimt af Nordkorea

Der er ganske enkelt ingen steder på jorden magen til Nordkorea. Nu med sin tredje arvelige hersker, har denne kommunistiske stat trodset alle forventninger og overlevet et kvart århundrede siden sammenbruddet af det sovjetiske imperium. Nu er der chance for at besøge verdens mest isolerede nation, uden internet og meget af det 21. århundrede modernitet. Styret af en altomfattende personlighedskults restriktioner, og en befolkning som i en høj grad lever i ukendskab om verden udenfor. Denne fantastiske rejse gennem Nordkorea giver mulighed for at beundre den storladne arkitektur i den socialistiske hovedstad Pyongyang, samt at få et usædvanligt indblik i landets politiske og ideologiske arv, samt nyere historie.

Turens højdepunkter:
Pyongyang – vi stifter bekendtskab med landets hovedstad og dets højdepunkter.
Den Demilitariserede zone – striben af land på den 38. breddegrad, der fungerer som en bufferzone mellem Nord- og Sydkorea og går på tværs af den koreanske halvø.
Kumsusan mindespalads - et mausoleum for Alle Koreaneres Fader, præsident Kim II-Song
 

Rejseplan:

Dag 1. Afrejse fra Europa til Beijing (Kina).

Dag 2. Beijing - Dandong
Ankomst til Beijing. Indenrigsfly til Dandong, ankomst samme dag. Transport til et hotel, samt overnatning.

Dag 3. Dandong
Rundtur i Dandong. Overnatning i Dandong.

Dag 4 (d. 4. august). Dandong (Kina) - Pyongyang
Afgang fra Dandong med internationalt tog. Dandong - Pyongyang afgang 9.35 om morgenen. Ankomst i Pyongyang 17.45 samme dag. Transfer til hotellet og indkvartering. Middag og overnatning.

Dag 5. Pyongyang - Mt. Myohyang - Pyongyang
Morgenmad på hotellet og transport til Myohyang, hvor vi besøger den Internationale venskabs udstilling (udstilling af gaver fra udlændinge til præsident Kim II-sang og lederen Kim Jong-II), herefter besøg i det nærliggende buddhistiske tempel Pohyon. Efter frokost køres tilbage til hovedstaden - besøg til Pyongyang metroen - der er en af de dybeste i verden - Triumfbuen – som er den næsthøjeste i verden, bygget i 1982. Om aftenen efter middagen, besøg på Pyongyang mikrobryggeri og bar (ikke inkluderet). Overnatning i Pyongyang.

Dag 6. Pyongyang
Hovedstaden udforskes til fods. Vi besøger det utrolige Kumsusan mindepalads – et mausoleum for præsident Kim II-Song og for lederen Kim Jong II (turister skal følge en streng dresscode - ingen shorts, ingen blå jeans, mini-nederdele, ingen T-shirts og sandaler). Bagefter besøg i Munsu vandland og derefter besøges Monumentet for Koreas Arbejderparti. Herefter er det tid til at nyde udsigten over hovedstaden fra toppen af Juche tårnet (prisen for elevatoren ca. 5 €, er ikke inkluderet og betales på stedet). På programmet for dagen er der også: Taedong Parken og Taedong broen og Ryonggang pavillonen - som regnes for en af de mest berømtes sightseeing steder i det vestlige Korea. Besøg i den udenlandske boghandel, Kim II Sung-pladsen, bagefter Mansudae Fontæne-park - hvor vi vil se det majestætiske Mansudae stormonument – med de enorme bronzestatuer af lederne Kim II Sung og Kim Jong II. Vi kommer også forbi Folkets kulturpalads, Pyongyang is-stadion, samt banegården. Overnatning i Pyongyang.

Dag 7. Pyongyang - Den Demilitariserede zone (DMZ) - Kaesong - Pyongyang
Efter morgenmaden kørsel til DMZ, der tjener som en buffer mellem Nord- og Sydkorea. Besøg Panmunjom - den landsby, hvor der i 1953, under våbenhvilen blev afholdt samtaler mellem Nord og Syd-Korea. Herefter køres til Kaesong - den eneste by i Korea, som har bevaret sin oprindelige historiske udseende, da den ikke er blevet ødelagt under Koreakrigen. Gåtur i Janamsan parken, som er beliggende med udsigt over byen. Efter frokost kører vi tilbage til Pyongyan, med en kort foto-pause ved Genforeningsmonumentet. I Pyongyang vil vi besøge Fædrelandets Sejrrige krigsfrihedsmuseum – som forklarer oprindelsen af Koreakrigen. Til slut tid til at slappe af i Golden Lane Bowling Center. Middag og overnatning.

Dag 8. Pyongyan - Nampo - Pyongyang
1-dages udflugt til Nampo - det største havn på vestkysten, hvor vi ser West Sea Barrage - den 8 km spærreild er en af landtes største stoltheder. Vi besøger også Chongsanri Cooperative Farm - den mest berømte gård her - og Kangso kildevand fabrik - et af de få steder, hvor man kan se, hvordan mineralvand tappes fra begyndelsen til emballagen. Tilbage til Pyongyang for overnatning.

Dag 9. Pyongyang - Beijing
Efter morgenmad på hotellet overførsel til Pyongyang togstation og afgang med det internationale tog Pyongyang – Beijing. Overnatning på toget.

Dag 10. Beijing - afgang
Ankomst til Beijing om morgenen, transfer til lufthavnen (din flyafgang skal være efter 14:00) og afrejse, eller yderligere ophold i Beijing.


Prisen inkluderer: ► fly Beijing - Dandong ►2 nætter i delt dobbelt værelse på turisthotel i Dandong med morgenmad ►byrundtur i Dandong med lokal engelsk talende guide og transfers i Dandong ► togbilletter Dandong- Pyongyang-Beijing ► indkvartering på 3* hotel i Nordkorea i delt dobbelværelse med fuldpension ► transport og entreer ifølge program i Nordkorea ► engelsktalende lokale guides ►dansk talende rejseleder fra Penguin (ved min. 8 personer) 

Prisen inkluderer ikke: ► Flybilletter til / fra Beijing ► visum til Nordkorea ► visum til Kina (double entry) ► rejseforsikring ► ekstra transport/transfers og ophold i Beijing ► drikkevarer og måltider ikke nævnt ► drikkepenge ► billetter til lokale forestillinger, cirkus, Juche tårnet m.m. ► personlige udgifter ► alt andet som ikke er nævnt under ’Prisen inkluderer’

Eventuelle tillæg: ► Eneværelsestillæg: kr. 2620 ► Visum til Nordkorea: 450 kr. (+ forsendelsesgebyr og service gebyr) ►tillæg fly Beijing-Pyongyang-Beijing med Air Koryo: kr. 2250 (bekræftes ved bestilling)

Værd at vide: ►Man skal være iklædt passende beklædning når man besøger hellige steder ► Der kan forekomme ændringer i rejseplanen enten af praktiske årsager eller som en respons til forslag og feedback fra rejsende ► Det er ikke tilladt at gå ud alene især om aftenen med mindre det står skrevet i din rejseplan ► Vær opmærksom på at man kommer til at være en del af en større international gruppe ► Mobiltelefoner er tilladte i Nordkore siden 1. januar 2013 men der er ingen international roaming, og man er nødsaget til at købe et lokalt simkort (ca. 120 USD) ► Man kan medbringe kamera, bærbar computer eller tablet men det er muligt at en toldbetjent tjekker alle dine ejendele igennem og beder dig slette filer og billeder ► Medbring gerne EUR, USD eller kinesisk RMB i kontanter – helst små pengesedler ► Medbring gerne små gaver/souvenirs til de lokale guides og børn. Mænd bliver ofte meget glade for cigaretter og kvinder holder af billig kosmetik. Børnene holder af chokolade og/eller farvebylanter, kuglepenne m.m.

Visum: ►Alle turister har brug for visum til Nordkorea. Det er muligt at vi søger om visum i forud for rejsen i forbindelse med din booking. Visum søges i Sverige. Vi har brug for dit pas, pasbilled i farve (45 mm x 35 mm) og en udfyldt ansøgningsskema (som vi sender dig). Gebyret for visum er 450 kr. + forsendelsesgebyr. Et alternativ er at man søger om visum til Nordkorea i Kina, og modtager visum ved ankomst i Beijing en dag før afgang til Nordkorea. Visum bliver udleveret som et seperate dokument som hedder ”Tourist Card”. Dette er også noget vi kan være behjælpelige med ► Per d. 1 januar 2013 kan statsborgerer fra 45 forskellige lande rejse ind i Kina uden visum hvis de: 1. rejser i transit via Beijing til et tredje land (f.eks. Nordkorea) fra Beijing lufthavn; 2. har bekræftet flybilletter til et tredje land indenfor 72 timer efter ankomst i Beijing (f.eks. Nordkorea eller det landt man rejser til efter Nordkorea); 3. ikke forlader Beijing i de 72 timer i transit. Visum-fri transit er ikke muligt hvis man ankommer eller forlader Kina med tog eller andre transportmidler end fly. Hvis man plan lægger at blive i Kina i flere dage eller tage toget til eller fra Beijing skal man ansøge om visum til Kina før rejsen. Kontakt venligst den kinesiske ambassade i Danmark for mere information ► Ved booking af denne rejse bedes du venligst sende os per email: 1. Farveskannet paskopi af dit pas 2. Farveskannet pasbilled 3. Underskrevet og stemplet erklæring fra din arbejdsgiver som bekræfter din stilling (farveskannet kopi) 4. Farveskannet kopi af tilladelse om brug af fotobilleder og video. Vi sender alle disse dokumenter til dig når du booker rejsen.
 

Vaccinationsanbefalinger til Asien