Vandreferie i Cinque Terre

Vandreferie i Cinque Terre

Bliv ført ind i det magiske område Cinque Terre - fem unikke fiskerlandsbyer langs Den liguriske kyst, også kendt som Italiens ‘blomster-Riviera’.

Cinque Terre er en nationalpark og har været på UNESCO’s liste siden 1997. Vandringerne på kyststierne giver de mest fantastiske udsigter over frodige middelhavsvinmarker og vilde blomster i blomst, mens der længere inde i landet er fortryllende nåle- og kastanjeskove. Rejs med tog eller båd fra Monterosso til pittoreske landsbyer, hvor du kan nyde det lækre lokale køkken og slappe af med et glas hvidvin på en udendørs café med udsigt over Middelhavets smaragdgrønne vande. Cinque Terre er et lille paradis med et unikt landskab, snoede stier, fortryllende strande mellem klinter, klart vand og besnærende dufte, og vil med sikkerhed tilfredsstille enhver besøgendes smag.

Turens højdepunkter:
♦ De fem landsbyer Monterosso, Vernazza, Cornilia, Manarola, Riomaggiore, Levanto
♦ Den betagende udsigt over det smaragd blå Middelhav
♦ Lækre fisk og skaldyr og den berømte Trofie al Pesto
Unikke badestrande
 

Rejseplan:

Dag 1. Ankomst
Ankomst til Levanto. Efter indkvarteringen på hotellet er der tid til et kort besøg i centrum og måske også til en svømmetur, der kan vaske trætheden ud af kroppen efter rejsen.

Dag 2. Levanto - Punta Mesco - Monterosso - Levanto
Førstedagens gåtur fører op mod Punta Mesco. Du følger en rimelig stejl sti ned i Monterosso, en farverig by, med blå, røde & gule huse. Her har du er så tid til at udforske byen, inden du tager det lokale tog tilbage til Levanto. De, der har lyst, kan også vandre tilbage.
Vandring: ca. 3,5 t, med sightseeing 4-5 t.

Dag 3. Riomaggiore - Vernazza - Levanto
Dagen starter med en togtur til Riomaggiore, den sydligste af de fem landsbyer. Så starter du på den mest "klassiske" vandretur af dem alle i Cinque Terre: turen som forbinder de fem landsbyer. Først vandrer man en kort strækning langs den berømte "Sentiero del'Amore« (»Lover's Walk"). Bagefter fortsætter man til Manarola. Når du nærmer dig Vernazza, domineret af en gammel fæstning, kan du nyde nogle af de bedste udsigter, der er i regionen. Der er mange caféer og barer, hvor du kan nyde en forfriskning, før du tager toget tilbage til dit hotel i Levanto.
Vandring: ca. 3,5 t. + sightseeing (længere tur 5,5 t).

Dag 4. Riomaggiore - Campiglia – Portovenere
Dagens tur tager dig østpå. Fra Rionaggiore går man i retning af Campiglia og Portovenere. Undervejs besøger man ”Santuario della Madonna di Montenero”. Man tager ”sentiero rosso” og går fra den ende af Cinque Terre til den anden. På vejen passerer man den charmerende Campiglia. Fortsæt til Portovenere og nyd den fantastiske udsigt på vejen.
Vandring: ca. 5 t. + sightseeing (mulighed for forlængelse af turen 6 t.)

Dag 5. Portovenere
I dag er en fri dag. Man kan evt. tage færgen over bugten for at besøge øen Palmaria og gå på udforskning på denne middelhavske ø. Gå op opdagelse i de smukke ruiner af fæstninger eller tage en svømmetur i det dejlige blå hav på en af de isolerede strande. Brug resten af dagen på at udforske den charmerende landsby – Portovenere.
Vandring: ca. 3,5 t. + sightseeing

Dag 6. Camogli - San Fruttuoso kloster - Camogli/S. Margherita
Fra Cinque Terre tager du toget til Camogli, hvor du stiller din bagage på dit hotel. Her starter du din første gåtur på halvøen Portofino. Turen tager dig gennem skovområder, mod klosteret San Fruttuoso fra det 11.årh. Klosteret kan kun nås til fods eller med båd. Vælg selv om turen tilbage er til vands eller lands. Hen ad eftermiddagen forslår vi, at du giver dig selv tid til at udforske den smukke Camogli (alternativ  overnatningen kan være i S. Margherita)
Vandring: ca. 3,5 t. med sightseeing (kortere tur: 1,5 - 2,5 t.).

Dag 7. Camogli - Santa Margherita - Portofino - Camogli/S. Margherita
Start dagen med en kort togtur til Santa Margherita, hvor du har tid til at gå lidt rundt i den attraktive by. Fra Santa Margherita går du til Portofino, en meget farverig landsby. Et besøg på slottet og fyret er et must! Hvis energien tillader det, kan du fortsætte gåturen som har en flot udsigt over Genova bugten og frem til klosteret San Fruttuoso. Du kan vælge at vende tilbage med båd til Santa Margherita eller direkte til Camogli.
Vandring: ca. 3,5 t. med sightseeing (mulighed for forlængelse af turen 5,5 t.).

Dag 8. Afrejse
Så er turen kommet til sin ende og hjemturen på egen hånd starter.


Bagagetransport: Helt specielt for dette område er prisen for bagagetransport og som vi derfor har valgt ikke at inkludere. Man kommer fra by-til-by med toget gennem tunneller, mens biler skal køre store omveje og ofte have special tilladelse for at komme ind i byerne. Servicen er derfor kostbar, men kan bestilles.

Prisen inkluderer: ► 7 overnatning på turistklasse hoteller, delt dobbelt værelse med bad/toilet og med morgenmad ►transport af bagagen fra Levanto til Portovenere dag 4 ► Detaljerede road book og kort på engelsk ► 24-timers telefonassistance ► OBS! Prisen er per person i delt dobbeltværelse.

Ikke inkluderet: ► Fly og offentlig transport ► Rejseforsikring ► Transfer fra og til lufthavnen ► Drikkepenge ► Entréer ► Drikkevarer og måltider ikke nævnt ► Andre personlige udgifter ► Bagagetransport ► Der er turistskat i Italien, der desværre ikke kan opkræves på forhånd. Afgiften er forskellig fra by til by; budgetter med 2-4 EUR pr. nat pr. person. Der afregnes direkte på stedet.

Eventuelle tillæg: ► Eneværelsestillæg: april: kr. 2050; Påske perioden (21/3-31/3 2016), maj, juni & oktober: kr. 2240; juli, august og september: kr. 2350 ►Hvis du rejser alene betaler du "solo traveller" gebyr: april: kr. 2425; maj, juni & oktober: kr. 2610; Påske perioden (21/3-31/3 2016) + juli-september: kr. 2725

Værd at vide: ►Lufthavne i nærheden: Pisa, Genova eller Firenze, eventuelt Rome. Turen starter i Levanto, hvortil der går mange tog og den ender i Camogli. Nemmest er at tage toget tilbage til Levanto (30 min.). Vær opmærksom på, at det er meget vanskeligt at finde p-plads til egen bil i hele Cinque Terre og de få, der findes, er dyre bortset fra Levanto (med alle forbehold). Her kan du søge yderligere oplysninger om at rejse med tog i Italien. ►De daglige etaper er ikke lange, men alligevel krævende på grund af de mange op-/nedstigninger. Flere af turene kan forkortes undervejs. 

Nødvendigt udstyr: ► Medbring rygsæk til de daglige vandringer

Anbefalet rejseperiode: ► april-oktober

Vaccinationsanbefalinger til Europa

Billeder